Pikowanie buraków
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez się przyłączam do tańca, bo u nas ani kropli od dawna
i temperatura zadziwiająco wysoka (w dzień) ale buraczki- pierwsze eksperymentalne pół rządka buraczków wyrosło z gleby i ma się dobrze (mimo ostrzeżeń teściowej) ona do tej pory nie ma jeszcze posianego nic. Nawet bobu.
A ja wczoraj wysiałam następną partię marchewki, buraczków i rzodkiewki. Tańczę...

A ja wczoraj wysiałam następną partię marchewki, buraczków i rzodkiewki. Tańczę...
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj to tylko ja jestem taką ryzykantką????????????
moje buraczki od 15 marca jedna papartia i od 25 drugi rządek. mają się świetnie!! po 4 listki maja na 5 cm wysokie, w nocy jest u mnie min 6 stopni . tu panuje micro klimat , choć dziś zimno jak diabli nawet folii nie odkrywam z ogórków. jak myślicie czy moja botwinkę powinnam teraz przykrywać , na pewno większe siewki są bardziej narażone na niską temperaturę. jaka temp. będzie dla nich grożna - czy ktoś się zna??
moje buraczki od 15 marca jedna papartia i od 25 drugi rządek. mają się świetnie!! po 4 listki maja na 5 cm wysokie, w nocy jest u mnie min 6 stopni . tu panuje micro klimat , choć dziś zimno jak diabli nawet folii nie odkrywam z ogórków. jak myślicie czy moja botwinkę powinnam teraz przykrywać , na pewno większe siewki są bardziej narażone na niską temperaturę. jaka temp. będzie dla nich grożna - czy ktoś się zna??
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 cze 2009, o 16:14
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pikowanie buraków
Odświeżam wątek, ponieważ sezon na przerywanie i pikowanie buraków
co do pikowania nie wiedziałam, że można po przerywce mniejsze popikować w inne miejsce, dopiero wczoraj sąsiadka mi podpowiedziała, że te małe buraczki które niechcący wyrwę mogę popikować między inne warzywa np ogórki dzisiaj zabieram się do roboty 

Pozdrawiam