U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, a te rzodkiewki to chyba z tunelu?
Kiedy siałaś skorzynele, moja chyba nie wykiełkowała :( .
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Madziu, rzodkiewka z tunelu, już od dwóch tygodni jem swoją.
Skorzonery,wstyd się przyznać, jeszcze nie wysiewałam, ale jutro - przy święcie pracy - zamierzam z pomocą ostro wziąć się do roboty, bo zaległości mam wielkie na działce. A jak skorzonerę siałaś? Mnie w tamtym roku wschodziła dość długo, ale wzeszła, a siałam punktowo na redlince. Mnie za to nie wzeszła w tym roku marchewka i pietruszka, już dwa tygodnie od siewu minęło. Chyba będę musiała siać jeszcze raz :cry:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Aga, jeśli dwa tygodnie temu siałaś marchewę i pietruchę ..to one mają jeszcze czas na wschody...nawet do 4 tygodni :roll:
A jak pomidory?
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, mnie nie wykiełkowała marchewka, rzodkiewka i cebula :( , a siałam ponad trzy tygodnie temu, trudno będę miała więcej miejsca na pomidorki.
Skorzynere (jak to się odmienia :?: :!: ) siałam punktowo do gruntu na początku kwietnia. Siać jeszcze raz? Co to znaczy na redlince?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
saaga
500p
500p

Post »

Judyta, pomidorów trochę ocalało, część wysadzona, część jeszcze czeka w domu i jutro pójdzie do folii. Te od Ciebie w domu zawiązały już owoce :)
Magda redlina to taki usypany wał ziemny, na którym się sieje między innymi skorzonerę, można i inne korzeniowe. Nie wiem, co Ci poradzić, po czterech tygodniach powinna już wzejść.
Ja na razie z marchewką i pietruchą poczekam, za radą Judyty, chociaż moje wysiewy były przykryte włókniną, a to powinna przyspieszyć wschody.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli usypać taki kopczyk i do niego siać? Czy to jest konieczne? Chyba powtórzę wysiew. A w razie czego jak wyglądają siewki, może ich nie rozpoznaję?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
saaga
500p
500p

Post »

Magda, skorzonera znacznie lepiej rośnie na redlinie, a że ma bardzo długie korzenie to i potem łatwiej jest ją wykopywać. A siewki, nie wiem, za bardzo jak je nazwać, takie podobne nieco do pora, pojedyncze. Ja siałam w ten sposób, że w jeden punkt sypałam kilka nasion, zawsze któreś wzeszło.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Ho, Ho Dziewczyno miła, jakie u Ciebie smakowite tematy! Śliwki, jabłuszka, brzoskwinki, jeżynki, warzywka, jakie kwiaty!
I to wszystko na 350m??? Nie wierzę. Niezła z Was lubartowska ekipa! Poczynacie sobie!!!Dzięki za zaproszenie :) :) :)
Ale, czytałam coś o wpisowym dla "pozamiastowych"... I czy dobrze zrozumiałam- chodzicie jeszcze z Przemkiem do szkoły?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nigella pisze:chodzicie jeszcze z Przemkiem do szkoły?
chodzą regularnie, nie wagarując ni razu i raz w miesiącu robią skok na kasę :;230 ;:224
saaga
500p
500p

Post »

Widzę, że Judyta już wyjaśniła nasze chodzenie do szkoły. Oj, chodzimy, chodzimy, nie wagarując, niestety - uczniowie mają jednak większe prawa :lol:
Nigello, no pewnie, że wpisowe być musi - jakaś bylinka na przykład albo cebulka :wink:
A tak bez żartów, dziewczyny - Judyto i Nigello - to może zaplanujemy jakiś skok na lubartowsie ROD-y :?: Przemek też na pewno ochoczo dołączy :!:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ObrazekJestem całą gębą za....Gospodarze RODziarze -wymyślajcie termin Obrazek
saaga
500p
500p

Post »

No termin to dostosowany do gości - ale dla mnie wykluczone 2 weekendy 16-17 oraz 24-24 maja, wtedy sprawdzam matury. Może być najbliższa niedziela albo jakiś inny dzień, decydujcie Wy.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Widzę,ze coś ciekawego zaczyna się dziac w temacie"lustracji" ogrodów?Piękne masz żonkile,a jako speca od skorzonery zapytam,czy można ją pikowac ?gdyż wysiałam w inspekcie ,ładnie wzeszła/chyba ona,nie badyle/,bo jak nie lubi tego ,to ja tam zostawię.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

No, popatrz Ago, jak to swój do swego ciągnie! Nawet intuicyjnie!
Wzruszyłyście mnie swoją gościnnością :) :) :) Dziękuję, baaaaaardzo chętnie!!! Jedyny problem, to, podobnie jak u Ciebie
brak czasu. Ale nie szkodzi- mieszkamy tak blisko, że właściwie możemy spotkać się w każdej chwili- na np. zieloną herbatę czy floksa... Zgadamy się. Pięknie pada!
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

ale tutaj wiosennie zapraszam do mnie:)
masz piekne kwaitki zazdroszcze szafirkow bialych mam nadzieje ze kiedys zdobede jedna cebulke takich!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”