Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś oglądałam pogodę i mówili ,że ok. 15 mogą przyjść ogrodnicy i zimna Zośka :roll:
Trzymam wszystkie jednoroczne na parapetach i balkonie i niedługo mnie coś trafi :evil: :evil: ....bajzel mam bo ciągle coś się przewraca ,wylewa....masakra.....ale czekam bo szkoda ,żeby teraz mi wszystko mrozik zmarnował :?
Miłego dnia :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iduś tulipanki cudne, hosty bajeczne :shock: :D i takie już wielkie :shock: a w szklarni aż tętni pomidorowo :lol:
Super, że udało się otwarcie imprezkowe sezonu :wink: :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ida ... ja też słyszałam o przymrozkach... Jak nei wietrzyłaś pomidorków to może jeszcze nie wysadzaj...

Moje są na zewnątrz już dawno... w donicach... ale w razie jakby zapowiedzieli przymrozek to natychmiast je zabiorę :)
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

No nareszcie :!: :!: :!: łącza są forumkowe :!: :!: :!: Jakie to jest wkurzające :evil: :!: Ostatnio połączenie się z forum ,to jak wygrana w totka ... :?
Moniu nic tam pięknego nie ma ,bo żonkile przekwitły ,ale są już nowe nasdzenia ... :D

Cynthio nawet już mi nie mów o zimnych ogrodnikach :? pod koniec tygodnia chcę posasdzić pomidory i paprykę do gruntu.
Elu,Izo ja już nie mam siły na wieczne ciąganie tych donic ...
Agnes ja już nie mogę się doczekać pomidorów. :D
A dzisiejszy dzień od 9 do 17 -przerwa 15 min spędziłam na sianiu ,sadzeniu warzyw - :D wszystko już siedzi w ziemi ......i czeka na deszcz :? :!: może we czwartek :roll: :?:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

u mnie pod folią zrobiony jest taki tunel , który przykrywa się płachtą i wsadza farelek do środka na noc jak są mrozy... tylko że wszystko jeszcze w kubeczkach, ale niedługo wysadzamy, tylko że ja mam piec pod folią i zawsze to asekuracja od mrozów... a na dworku to wszystko ociepliną przykrywam i spokojnie żyje... a ociepliny tanie są i oszczędzają czas i sił na noszenie wszystkiego do domu :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

IDO, jakie dorodne hosty u Ciebie!!!Potrafisz je nazwać? Jak dużo ich w Twoim ogrodzie???A poza tym kolorowo u Ciebie i fajnie!!!Wiosna jest cudowna!!!
Maryna. :shock:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Iduś :) Mam nadzieję, że nowy tydzień dobrze się zaczął :) Zaczyna się chmurzyć, jestem ciekawa, czy trochę popada.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Witam wszystkich :!: No i nareszcie spadł deszcz :shock: :!: :!: :!: Wiało okrutnie ,na niebie pojawiły się czarne chmury i zaczęło najpierw kropić,a potem przestało i na tym KONIEC opadów :evil: :evil: :evil: Nawet nic nie widać :!: :!: :!: :?
Dzisiaj powiększyła mi się rodzina o dwa PATYCZAKI ObrazekcZY WIECIE ,ŻE jedna samica znosi od 3do 4 jaj na dobę :shock: Kolega mojego syna miał 4 ,a teraz ma 130 i sprzedaje po 3 zł za szt...no bo co z nimi ma robić :D
Marpo wiosna jest cudna ,a zaraz bzy zakwitną :D to już w ogóle będzie bajecznie.Nazw host nie znam ,kupowałam bo mi się podobały i tyle...
ALU wiem ,wiem .Też poszyłam sobie ocieplinę wigofilową .
MONIKO nie padało :evil: tylko sie chmurzyło i wiało.
ida74
---

Post »

A to moja wiosna cd. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:P Iduś kochana.
Dziękuje Ci za odwiedziny. Staram sie teraz nadrobic zaległości ale sie nie da wszystkigo ogarnąć. Piękna wiosna u Ciebie.
Ciśnienie w normie u mnie. Pada deszcz.
Buziaki i pozdrówka.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Niezapominajki..........ojej jakie one są piękne......
bzy, konwalie i niezapominajki.........
........to rośliny które zawsze przypominają o maju....... :wink:
I fajnie ta fotka wyszła z beczką...... :wink:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ida ale pięknie u Ciebie....szkoda ,że urop Ci się kończy bo z takiego ogródka, to się nie chce wychodzić :D
A co Ty potem z tymi patyczakami zrobisz jak zaczną znosić jajka :?: :shock: ....może kup jakiegoś gada co te jajka będzie zjadał :!: :lol: :lol:
Miałaś go już na ręku :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---

Post »

Gigo cieszę się,że już wszystko dobrze ;:168
Krzysiu ja też uwielbiam te babcine wiosenne kwiaty.Nic ich nie pobije ...
Cynthio mi też sie podoba mój ogród -mimo ,że ma stary płot ,rosną w nim chwasty .Ale jest taki swojski.
Cynthio jeszcze nie myślę co zrobię z nadmiarem patyczaków,są bardzo sympatyczne :wink:Jeszcze nie miałam go na ręku i nie mam zamiaru.. :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

No to winszuję powiększenia rodziny!
Widzę, że z tym deszczem przeliczyłaś się dzisiaj tak samo jak ja. Po kropiło, po straszyło i na tym się skończyło. Mam jednak cichą nadzieję, że w nocy i jutro porządnie popada :!: Oby!
ida74
---

Post »

IZO jak miło Cię gościć.Ten deszcz to pic na wodę ,tych co pogode przedstawiają.Sucho ,wietrznie ...ach gdzie ta wiosna s z przed lat :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”