Iduś oglądałam pogodę i mówili ,że ok. 15 mogą przyjść ogrodnicy i zimna Zośka
Trzymam wszystkie jednoroczne na parapetach i balkonie i niedługo mnie coś trafi ....bajzel mam bo ciągle coś się przewraca ,wylewa....masakra.....ale czekam bo szkoda ,żeby teraz mi wszystko mrozik zmarnował
Miłego dnia
No nareszcie łącza są forumkowe Jakie to jest wkurzające Ostatnio połączenie się z forum ,to jak wygrana w totka ...
Moniu nic tam pięknego nie ma ,bo żonkile przekwitły ,ale są już nowe nasdzenia ...
Cynthio nawet już mi nie mów o zimnych ogrodnikach pod koniec tygodnia chcę posasdzić pomidory i paprykę do gruntu.
Elu,Izo ja już nie mam siły na wieczne ciąganie tych donic ...
Agnes ja już nie mogę się doczekać pomidorów.
A dzisiejszy dzień od 9 do 17 -przerwa 15 min spędziłam na sianiu ,sadzeniu warzyw - wszystko już siedzi w ziemi ......i czeka na deszcz może we czwartek
u mnie pod folią zrobiony jest taki tunel , który przykrywa się płachtą i wsadza farelek do środka na noc jak są mrozy... tylko że wszystko jeszcze w kubeczkach, ale niedługo wysadzamy, tylko że ja mam piec pod folią i zawsze to asekuracja od mrozów... a na dworku to wszystko ociepliną przykrywam i spokojnie żyje... a ociepliny tanie są i oszczędzają czas i sił na noszenie wszystkiego do domu
IDO, jakie dorodne hosty u Ciebie!!!Potrafisz je nazwać? Jak dużo ich w Twoim ogrodzie???A poza tym kolorowo u Ciebie i fajnie!!!Wiosna jest cudowna!!!
Maryna.
Witam wszystkich No i nareszcie spadł deszcz Wiało okrutnie ,na niebie pojawiły się czarne chmury i zaczęło najpierw kropić,a potem przestało i na tym KONIEC opadów Nawet nic nie widać
Dzisiaj powiększyła mi się rodzina o dwa PATYCZAKI cZY WIECIE ,ŻE jedna samica znosi od 3do 4 jaj na dobę Kolega mojego syna miał 4 ,a teraz ma 130 i sprzedaje po 3 zł za szt...no bo co z nimi ma robić
Marpo wiosna jest cudna ,a zaraz bzy zakwitną to już w ogóle będzie bajecznie.Nazw host nie znam ,kupowałam bo mi się podobały i tyle...
ALU wiem ,wiem .Też poszyłam sobie ocieplinę wigofilową .
MONIKO nie padało tylko sie chmurzyło i wiało.
:P Iduś kochana.
Dziękuje Ci za odwiedziny. Staram sie teraz nadrobic zaległości ale sie nie da wszystkigo ogarnąć. Piękna wiosna u Ciebie.
Ciśnienie w normie u mnie. Pada deszcz.
Buziaki i pozdrówka.
Niezapominajki..........ojej jakie one są piękne......
bzy, konwalie i niezapominajki.........
........to rośliny które zawsze przypominają o maju.......
I fajnie ta fotka wyszła z beczką......
Ida ale pięknie u Ciebie....szkoda ,że urop Ci się kończy bo z takiego ogródka, to się nie chce wychodzić
A co Ty potem z tymi patyczakami zrobisz jak zaczną znosić jajka ....może kup jakiegoś gada co te jajka będzie zjadał
Miałaś go już na ręku
Gigo cieszę się,że już wszystko dobrze
Krzysiu ja też uwielbiam te babcine wiosenne kwiaty.Nic ich nie pobije ...
Cynthio mi też sie podoba mój ogród -mimo ,że ma stary płot ,rosną w nim chwasty .Ale jest taki swojski.
Cynthio jeszcze nie myślę co zrobię z nadmiarem patyczaków,są bardzo sympatyczne Jeszcze nie miałam go na ręku i nie mam zamiaru..
No to winszuję powiększenia rodziny!
Widzę, że z tym deszczem przeliczyłaś się dzisiaj tak samo jak ja. Po kropiło, po straszyło i na tym się skończyło. Mam jednak cichą nadzieję, że w nocy i jutro porządnie popada Oby!