Kocina,amba19-jest to Psi Ząb ,będzie miał żółte kwiaty.U innych forumowiczów widziałam nawet różowy,jednak ja cieszę się i z tego bo zimuje u mnie pierwszy raz .Dzisiaj chciałam trochę popracować ale ogromne wietrzysko wygoniło mnie po godzinie do domu .Z dziećmi nie mogłam sobie pozwolić na dłuższy pobyt.
U nas tez wiało okrutnie w sobotę. A o poranku jak wstałam i wyszłam na działkę to okazało się że z podlewaczki zostawionej na noc na trawniku zwisa......sopel lodu
Ale niedziela była piękna i słoneczna.
Psiząb bardzo mi się spodobał, chyba muszę poszukać tej rośliny i posadzić u siebie.
Witaj Izabello1004 ,piwonie powoli zaczynają pękać,jeszcze kilka dni i pokażą swoje piękno.Kłokoczę kupiłam bo też nie wiedziałam co to,ale od czego jest forum ,już ma swój wątek. Pierwsze rajska jabłoń.wiśnia Amanogawa,Lewisja,piwonia delikatna.
Tak Geniu -piwonię dzewiastą mam od mirzan-jak na razie wszystkie trzy pąki się trzymają.Piwonia delikatna też ma dwa pąki i zacieram ręce czy będzie pełna ,czy nie ,bo gdy ją kupowałam to ja o niej więcej wiedziałam niż sprzedawca.
sterlizja36 pisze:Witaj Izabello1004 ,piwonie powoli zaczynają pękać,jeszcze kilka dni i pokażą swoje piękno.Kłokoczę kupiłam bo też nie wiedziałam co to,ale od czego jest forum ,już ma swój wątek.
Sterlizjo Ja mam na działce takie różowo kwitnące drzewko a właściwie krzew. Nie wiem co to jest, moja mama wyhodowała to cudo z pestki skubniętej na likwidowanych działkach. Zajrzyj do mnie proszę - może to też jest rajska jabłonka
W tej chwili kwitnie przecudnie, cała jest jednym różowym kwiatem