ponad tygodniakrzysiek86 pisze:No widzę Irysy zaczynają szaleć u Ciebie. Oj to będzie co oglądać![]()
![]()
![]()
![]()
Krzysiu one już szaleją od
Elu masz rację to właśnie ta piwonia ona ma takie koperkowe liście a nazywa się piwonia delikatnaeleka pisze:Witaj Gieniu, obejrzałam właśnie kawałek Twojej ślicznej wiosny.Pięknie masz u siebie.Tyle różności.
Czy na zdjęciu przed iryskami to peonia, którą ja nazywam koperkową? Widziałam ją tylko raz, dwa lata temu i do dziś mam ją w pamięci.Czy może jednak się pomyliłam.
Ja naprawdę dzielę co roku i to mocno ,ale może Ty całe kempy wykopujesz i dzielisz a resztę sadzisz do ziemi to tak może być one po przesadzaniu mogą rok nie kwitnąć, ja po prostu ciacham łopatą i już a reszta zostaje w ziemi i w następnym roku kwitną .pelagia72 pisze:Witaj Geniu!
Iryski po prostu oszałamiające!
Jak to się dzieje, że kwitną mimo ,że je Geniu ciągle dzielisz?
U mnie zawsze po podzieleniu i rozsadzeniu kwitną b. słabo lub wcale!
Strasznie miłe orliki i słodka piwonia o ''koperkowych'' lisciach !
Pozdrawiam.
Ja nie wiem gdzie wy takie sklepy znajdujecie! ;)e-genia pisze:Andrzej ja ją kupiłam w zwykłym sklepie ogrodniczym po 25 zł kwitnącą w doniczceraistand pisze:A po łacinie Paeonia tenuifolia
Czasem mozna w sensownych cenach upolować na allegro.
Genia
Andrzej nie raz można coś fajnego kupić ,ale w tym roku nie widziałamraistand pisze:Ja nie wiem gdzie wy takie sklepy znajdujecie! ;)e-genia pisze:Andrzej ja ją kupiłam w zwykłym sklepie ogrodniczym po 25 zł kwitnącą w doniczceraistand pisze:A po łacinie Paeonia tenuifolia
Czasem mozna w sensownych cenach upolować na allegro.
Genia
W tej chwili na All za okazyjne 139.99 zł![]()
A ta piwonia tak za mną od paru lat chodzi...