Mój ogród - leda16

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Zapomniałam dopisać --dobry sąsiad ,co Ty tam stworzysz na tych 4 metrach --to dużo miejsca ,naprawde można zaszaleć ;:1 ;:1 ;:1
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Dziękuję za wsparcie Grażynko. Rabatka ma naśladować rabatkę Basi, której od ub. roku nie mieliśmy przyjemności gościć na Forum. Mam wszystkie podstawowe nasadzenia tylko - jak zwykle - trzeba zacząć od gruntownego zniszczenia trawnika w tym miejscu. Poniżej kilka najnowszych fotek z ogrodu. Niestety, niezbyt dobrej jakości :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ale wymyśliłaś z tą doniczką -extra. Czy w środku jest ziemia ?? i czy to powojnik z niej wychodzi. pozwole sobie skopiować to w swoim ogródku -chyba sie nie pognieważ ;:88 ;:88 ;:80 ;:88 ;:88
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

W środku jest ziemia a ten kwietny strumyczek to floks szydlasty.Trochę nieporadna ta kaskada, ale po przewróceniu doniczki należy usypać wzgórek ziemi wysokości brzegów doniczki i stopniowo go obniżać. Poprawię jak floksy przestaną kwitnąć. Ta donica ma akurat specjalnie spłaszczoną podstawę, ale może być jakakolwiek częściowo zagłębiona w ziemi. Miło mi, że Ci sie podoba. :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ledo ! Waza Ci się przewróciła !!! Kwiaty się z niej wylewają !!! :wink: Ale nie podnoś - tak jest bardzo ładnie.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Przyjeżdżam wczoraj do ogrodu i co widzę - nowy trawnik się zieleni. O kurcze, myślę sobie, moja praca została przez 5 kg. tych nasion doceniona i tak pieknie mi sie rewanżują ;:49 Ale już po trzech dniach? :roll: Podchodzę bliżej...cały "trawnik" składa się z leżących na ziemi opadłych kwiatów orzecha :cry: Wszędzie ich pełno, na różanecznikach, floksach, bambusie, boć to ogród orzechowy. Wyglądają jak duże zielone gasienice. Fe :cry: :cry: A trawnik to nadal wielka niewiadoma, w niektórych miejscach posiany niemal na piasku. To chłopisko, które mi taką "ziemię ogrodową" sprzedało, chyba codziennie ma czkawkę!
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Parę zdjęć sprzed tygodnia;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

fajnie to wyglada z klasą, pieknie kwitna różaneczniki .
Pytanie co to za bergenia, bo chyba nie taka zwyczajna?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Leda16 Gratuluję.
Ślicznie to wygląda... :!:
Obrazek

Chyba za rzadko tu do Was do tej sekcji wpadam , bo co zajrzę to jak na wystawie ... :D
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Masz Ledo bardzo ładny ogród. :wink:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Wipka
100p
100p
Od: 20 mar 2007, o 09:29

Post »

Ledo bardzo mi sie spodobała ta kombinacja: Obrazek
Napisz proszę jak zrobic takie cudo, czy to jest jedna roslina która się tak rozrosła czy kilka takich samych roslinek, jak nazywa sie ta roślinaka i czy trzeba ją posadzić w środku tego dzbana czy poza dzbanem ?
Bardzo mi sie spodobało takie zestawienie (kombinacja :wink: ) a własnie dostałam od kolezanki podobna rosline tylko kwitnie na niebiesko i może jest wyższa.
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ledo,jak ślicznie u Ciebie.Coraz więcej kwiatów i zieloności.A trawnik na pewno jak się już weźmie za rośnięcie,to jeszcze będziesz narzekała.
Oczko i jego otoczenie-cudne.Ja nie mam i nie zamierzam mieć oczka, więc tym milej będę zaglądać nad Twoje i jeszcze kilka innych oczek.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ledo naprawde ślicznie, który to raz jestem z kolei na Twojej działce --ZA CHWILĘ SIE POGNIEWASZ ŻE ZA CZĘSTO CIĘ ODWIEDZAM. Naprawdę uroczy zakątek :D :D :D
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Pomysł z przewróconą donicą i "wylewającymi się" z niej floksami SUPER!!! Uwaga - kradnę pomysł do mnie na rabatę! Czym wyścielone jest oczko - to plastkik? Ja mam wyłożone folią i na niej leżą kamienie - porażka! Mój owczarek niemiecki ciągle je zsuwa, gdy wchodzi się wykąpać. A poza tym folia ciągle pęka od jego pazurków! Pozdrawiam.
;:143
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

RoksiSK,ja już ten pomysł ukradłam z miesiąc temu, tylko kwiaty inne i świeżo posadzone .Myślę że efekt będzie za rok ,dwa Obrazek :D :D :D
Pozdrawiam Grazyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”