Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki za odwiedzinki, miło mi ;:165

Agatko, dziękować, dziękować ;:180 ;:180 ;:180 Listki u mnie też rosną, korznoki też - i u phalaenopsis'ów i u vand :lol:
Baryczko, może się zobaczymy, tylko nawet nię bedziemy wiedziały kiedy i gdzie :lol: Co do planów... :roll: Ja już zrobiłam sobie na komputerze listę... Tylko teraz wydrukować... :oops:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Macie dziewczyny jakąś wystawę? Kiedy i gdzie?
Anusska zabierz ze sobą pakowną torbę bo Twoja lista jest pewnie nie mała hehe..
Oj ciekawa jestem co przytachacie..Ja czekam na jesienną wystawę w Warszawce.. ;:1
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Anusska pisze:Dusiu, mam taką nadzieję, ale co będzie, to nie wiem ;:173 Oglądałam listy sprzedaży storczyków na wystawy w innych miastach i było kilka tych, które chcę nabyć :) Także prawdopodobnie będą też na tej we Wrocławiu, biorąc jeszcze pod uwagę, że na początku maja miała być dostawa do OrchidSklepiku, akurat przed tą wystawą ;:190 A inna sprawa, że idę w pierwszy dzień wystawy zaraz po otwarciu, zanim wszystko wykupią :lol:
jak byłam w Sosnowcu to botanicznych było naprawdę niewiele, mimo, że byłam w pierwszy dzień. nie spełniłam moich marzeń i dlatego jestem bardzo rozczarowana tą wystawą. chciałabym mieć moje wymarzone. przede wszystkim lueddemanianę.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Agatko, tak tak, jest wystawa :lol: A konkretnie od 8-10 maja we Wrocławiu w Auli głównej budynku NOT przy ulicy Piłsudskiego 74 :) Godziny otwarcia: 10-18. Gościem honorowym będzie sam Frank Roellke z Niemiec... 8)
A moja lista chciejstw dłuuuga to mało powiedziane, choć pewnie niektórzy mają dłuższe :wink: Ja tylko na 1 stronę mam :P Przytachać, to przytacham tyle storczyków, co pomieszczę w obu rękach... ;:191
Dusiu, może wieloletni hodowcy rano wykupili te rarytasy i dlatego ich nie było już po południu :roll: Możliwe, że na jesiennej wystawie natrafisz na swoje wymarzone :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Anusska pisze:Agatko, tak tak, jest wystawa :lol: A konkretnie od 8-10 maja we Wrocławiu w Auli głównej budynku NOT przy ulicy Piłsudskiego 74 :) Godziny otwarcia: 10-18. Gościem honorowym będzie sam Frank Roellke z Niemiec... 8)
A moja lista chciejstw dłuuuga to mało powiedziane, choć pewnie niektórzy mają dłuższe :wink: Ja tylko na 1 stronę mam :P Przytachać, to przytacham tyle storczyków, co pomieszczę w obu rękach... ;:191
Dusiu, może wieloletni hodowcy rano wykupili te rarytasy i dlatego ich nie było już po południu :roll: Możliwe, że na jesiennej wystawie natrafisz na swoje wymarzone :)
wątpię, by mi się udało spotkać je na wystawie, zwłaszcza, że jesienią może jej nie być. na tej wystawie na pewno nie było nic ciekawszego niż equestris i violacea. byłam tam gdzieś od 14, ale wątpię, by były tam jakieś inne botaniczne niż te, co widziałam. kupiłabym tą violaceę, gdyby była tańsza. ale 98 za niedużego Phalaenopsisa to przesada.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

O tak Pan Frank Roellke to super czlowiek. Bylam juz na jego wykladach podczas wystawy.To czlowiek z ogromna wiedza,nie möwiac juz o roslinach jakie mial ;:13
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Aż mnie kusi jechać do tego Wrocka, tylko że w tym terminie akurat nie mogę, wielka szkoda ;:113
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Dusiu, z tego co się orientuję w cenach - phalaenopsis violacea chyba właśnie kosztuje tak koło stówy i tańszego nie znajdziesz :? A nieduży był pewnie dlatego, że botaniki są malutkie, niektóre szczególnie :)
Halinko, szkoda, szkoda... :( Może jeszcze kiedyś Ci się uda 'zahaczyć' o Wrocek, akurat na wystawę :lol:
Jolusiu, farciara z Ciebie :) Ja nie wiem, czy załapię się na jego wykłady - mogą być bardzo oblegane i nie starczy miejsca :lol: A tak poza tym to planuję pójść po raz drugi w sobotę i posłuchać trochę czego innego o storczykach, niż na co dzień :wink: Ale chyba we Wrocku roślinek nie będzie, przynajmniej nic o tym nie pisali :( Nie wiesz może, czy to właśnie Pan Frank Roellke jest założycielem firmy Roellke Orchideen :?: Jakoś tak się zastanawiam, bo to już któryś z kolei człowiek, o którym słyszę, że ma właśnie takie nazwisko :D
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Anusska Pan Frank Roellke i Lutz Roellke sa bracmi i jednoczesnie zalozycielami firmy :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Woow we Wrocławiu? To dla mnie za daleko ale żebym miała prawko to bym na pewno zawitała...
No ale już macie blisko do wystawy,ale Wam dobrze.. ;:1
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Jolusiu, dzięki za wyjaśnienie :) Tak się zastanawiałam czy to synowie założyciela czy kto? Ale teraz już wiem :wink:
Agatko, ano we Wrocławiu :lol: A prawko do następnej wystawy zdążysz wyrobić jeszcze :wink: A tam gdzieś koło Ciebie wystaw nie ma :?:
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Aniu mam nadzieje że zdjęcia z wystawy wstawisz dla tych co by chcieli a nie mogą?
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Anusska była wystawa w lutym a teraz czekam na jesienną :lol:
Prawka nie robię w żadnym wypadku hehe...Nie mam do tego drygu jak to się mówi... ;:112 ;:112 ;:112
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

ja cudny Wrocław odwiedziłam w ostatni weekend :) a w najbliższy weekend będę zbierała storczykowe prezenty urodzinowe ;:215
Mam nadzieję, Anusska, że na wystawie trafisz na parę okazów ze swojej listy :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Grażko, wstawię na pewno :lol: Mam zamiar w piątek od razu po wystawie przegrać na komputer, zmniejszyć i na forum pokazać :wink:
Agatko, to szkoda :( A nie masz możliwości z kimś z rodziny pojechać? :wink: Bo jesienna wystawa - trochę długo na nią czekać (choć ja tu we Wrocku mam tylko jedną w roku :? ), a tak to może jeszcze byś coś sobie kupiła :lol:
Mała Mi, czy ja dobrze rozumiem, że też wpadniesz na wystawę? :wink: A na "coś" z mojej listy chyba na 100% trafię, bo prawdopodobnie wypisałam na niej wszystkie istniejące na świecie gatunki phalaenopsis :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”