Nie ma róży bez kolców... w ogrodzie u Ewy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

nigella, giza, Agness i Ada

nawet nie wiedzialam, że to taki rarytas, ten czosnek i że nie można go nigdzie kupic. Dostałam kilka cebulek to sie po sklepach nie rozgladalam. Z resztą, Magda mówiła, że rośnie po lasach :lol:
Rośnie (jak Gabrysia slusznie zauważyła ;) ) w przeciętnych warunkach na suchej , piaszczystej glebie pod orzechem wloskim, razem z tulipanami. Rano ma słońce do 11.00.

A co do róż to nie wiadomo, czy będzie co podziwiać , jak robale wszystko zjedzą :cry:
Dzisiaj znowu pryskam !
:evil:
Agnieszko, szachownice są troche kapryśne, lubią wilgotno i powoli się rozrastają ale trochę zachodu się opłaca! Odwdzięczą się kwitnieniem :roll:

Krysiu, nie wspominałam, bo żyłam w nieświadomości :lol: , bierz mercedesa i przyjerzdzaj! Już wykopuję :wink:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

giza pisze:No i po wizytacji :wink: Planowałysmy z Magdą 1-max 1,5 godz a byłśmy prawie 3 :oops: Pewnie Ewa dłuugo będzie się zastanawiałam przed nastepnym zaproszeniem nas:;230
Sliczny ogród, czego tam nie ma....chyba tylko chwastów :P Super aranżacje, a do tego wielka huśtawka, stół i ławy biesiadne, bujak - kokon :D i przemiła gospodyni goszcząca nas pyszna kawusią . Super nam się gaworzyło / momentami zamieniałam się tylko w słuchacza, dziewczyny mówiły nie po polskiemu, chyba coś z łaciny, ale tej literackiej :wink: , a ja w tym mało kumata :twisted: /
Oczywiście wyszłysmy z łuuuuupami :shock:
Ewo, dziękuje za miłe spotkanko ;:2
Ewuniu i ja podpisuję się pod słowami Gabrysi i dziękuję za wspaniale spędzony w Twoim urokliwym ogrodzie czas. Niestety wczoraj i dzisiaj forum nie chciało mnie wpuścić na swoje strony i dlatego odzywam się dopiero teraz.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magdo, zatem do czerwca :wink:
róże czekają :D

A tak dzisiaj wyglada głog

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny jest ten głóg, w Poznaniu przy AR jest alejka obsadzona tym głogiem ale on jest formowany w kulę. Zawsze lubiłam kręcić się tam, mieliśmy kilka razy w tamtym miejscu praktyki. Od dwóch lat szukam głogu do ogrodu i trudno jest mi go znaleźć, może w tym roku się uda. Jak sobie z nim radzisz jesienią?
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten głóg jest dużo piękniejszy w naturze. Fotki nie oddają w pełni jego urody :D
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu,
w zasadzie nic z nim nie robię :lol: , poza opryskiem wiosną na takie wredne gąsienice, co zjadają listki. I to wszystko.

Magdo - święta racja :wink: Nie potrafie zrobić takiego zdjęcia, aby oddać jego urok i kolor :(
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, w darach zaplatała się jakaś dziwna, przypadkowa roślinka. A może chwast, ale chyba nie. Z kawałka poziomego pomarańczowego korzenia grubości marchewki wyrasta szarozielony dość mięsisty, lancetowaty listek. Co to takiego :?:
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magdo, zabij, ale nie pamiętam co to moglo być, daj zdjęcie! :wink:
Może orlik albo ostrogowiec?
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marchewkę już zadoniczkowałam i teraz widać tylko taką mięsistą trawkę, troszkę jak listek miniaturowego narcyza. Jak się troszkę wypogodzi, to pstryknę mu portrecik
Spis treści.Wizytówka.
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Cudo ten głóg!Zakwitł niesamowicie i jaki duży okaz.Ja zakupiłam w zeszłym roku variegata i również czekam z niecierpliwością na kwiaty.Dobrze że wspominasz o jego szkodnikach bo nawet nie wiedziałam że komuś może smakować :D .Swój muszę dokładnie obejrzeć.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, to jest ta tajemnicza roślinka :D
Obrazek
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mag pisze:Ewuś, to jest ta tajemnicza roślinka :D
Obrazek
Juka karolińska Yucca filamentosa :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

sterlizja36 pisze:Cudo ten głóg!Zakwitł niesamowicie i jaki duży okaz.Ja zakupiłam w zeszłym roku variegata i również czekam z niecierpliwością na kwiaty.Dobrze że wspominasz o jego szkodnikach bo nawet nie wiedziałam że komuś może smakować :D .Swój muszę dokładnie obejrzeć.
A masz gdzieś zdjęcia tego głogu Variegata??? Jestem bardzo ciekawa jak wygląda :shock:

Te gąsienice są u mnie co roku. Zimują w takim kokonie na samym czubku drzewa, że z najwyższą drabiną ich nie zdejmę! Paskudy! W zasadzie jeden oprysk w maju wystarcza, ale widać jakaś zawsze przeżyje :evil:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kilka ostatnich zdjęć

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewuniu. Mówiłam Ci wczoraj - pięknie u Ciebie, gdzie każdy cm powierzchni wykorzystany. Aż się nie chce wierzyć, że można mieć tyle pięknych roślin na takiej powierzchni. Pokaż wczorajsze nabytki. Czy wiesz już gdzie Tomek dostarcza roślinki.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”