Jolu. I nie chwyta Ci kędzierzawość liści . U mnie nawet jeżeli raz się popryska np. tylko wiosną albo jesienią to i tak liście są całe pozwijane i opadają, a później drzewko nie ma siły wytworzyć nowych zawiązków kwiatów i owoców.
Ja czytałam i w tym roku próbuje tę metodę: pryskać od początku kwietnia co dwa tygodnie rozcieńczonym wywarem ze skrzypu (brzoskwienie, nektarynki i w ogóle drzewa owocowe), jakąś "czarodziejeską" mieszankę na kędzierzawość podawała Kryska http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=56.
Lidko pytałaś u mnie jak się mają kwiatki,odpisałam Ci ale nie wiem czy czytałaś więc piszę u Ciebie
Kwiatki wszystkie się pięknie przyjęły , serduszka trochę musiała odchorować przeprowadzkę ale już wypuszcza nowe listki .Truskawka rośnie w skrzynce na balkonie i wygląda bardzo ładnie.
Jak już pojadę na działkę to wszystkie roślinki obfocę
Dziękuję Lidko
Miłego dnia
Cynhtio doczytałam i cieszę sie bardzo. makita dzięki za przepis, moje drzewka sa młode, dopiero co posadzone i tak szczerze mówiąc jeszcze żadnych drzewek nie pryskałam.
Witaj Lidko. Bardzo ładne są Twoje białe szafirki. Nawet nie wiedziałam, że są białe. Podoba mi się również donica zrobiona przez męża.
Tulipanki cudne. Ja też na razie zachwycam się tulipanami. nie mam aż tak wielorakich kwiatków. Staram się sadzic takie, żeby nie było roboty, wiec głównie byliny a z sezonowych sieję głównie astry, maciejkę, turki no może jeszcze nasturcję. Duża buźka ode mnie.
no właśnie Lidko
Może z Hostami nie ma szaleństwa ale za to masz białe szafirki do podziału - co to taki wyjątek stanowią bo mało kto takie zna
więc spoko - jakoś ten handel barterowy uruchomimy
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!
Lidko przyszłam z rewizytą widzę sporo nowości rabata z roślinami skalnymi cieszy oko, pięknie wszystko kwitnie. Czy krzewy które ukorzeniałaś pościły korzenie? Co posadzisz w nowej donicy ?
Pytałaś Ave jak zapakowała roślinki - zawinęła w gazetę (zwykłą nie kolorową) i mocno zmoczyła a potem w folję i pudełko. Gazeta świetnie trzymała wilgoć.
Lidziu jestem ciekawa czy nektarynka spełni twoje oczekiwania.
Miałam przez kilka lat ale zlikwidowałam.Bardzo chorowała i niewiele
owocowała i owoce nie były najlepsze.Może teraz są lepsze gatunki.
Kochane jestem ,cieszę się, że ktoś mnie poszukuje
Zdjęć narobiłam, ale nie mam kiedy ich wrzucić.. W pracy mam lekki dym..
wczoraj spędziłam pół dnia na zdjęcie gipsu córki
Ona ma dzisiaj bal gimnazjalny, a łapka niestety wiotka.. wiotka.