Nie mogę się już doczekać kwiatów bzu czarnego. Kiedy kwitnie rządek bzów na brzegu łąki, cała łąka pachnie...
A potem w domu tak samo pachnie syropek pracowicie zrobiony z bzowych kwiatów
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
"Najpachniejsze" dla mnie;hiacynty, gożdziki, stare odmiany róż, niektóre irysy, pierwsze kwiaty cebulowe (delikatnie), cyprys i zioła. Pozdrawiam pachnąco.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Dla mnie wszystko co wymienione w ilościach hurtowych . Oprócz tego groszek bulwiasty ( niezwykle delikatny i jednocześnie intensywny , koniczyna perska , cieciorka , kąkol , powój polny ... , lista bez końca .
Jeszcze Wam coś dorzucę - zaskakujące, ale prawdziwe - kwitnący chrzan Mam tego dość spore poletko po sąsiedzku, na niekoszonym ugorze, wczoraj dzieciaki narwały tego cuda mężowi na imieniny. Zapach duszący, ale przyjemny, wygląda na to, że nektaru w tym sporo...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec) Moje linki- i aktualny Wizytówka