Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu nowym Użytkownikiem i chciałbym zaprezentować wa swoje wyhodowane sadzonki kabaczków. Chciałbym też prosić o Wasze opinie jako doświadczonych ogrodników, co do stanu moich sadzone.
Siewki kabaczków są ładne i wyglądają na zdrowe, odnośnie ilości to wystarczy kilka sadzonek. Myślę że są to zdublowane fotki , no chyba że to produkcja nie na własne potrzeby.
Nom to prawda trochę dużo, ale to zawsze się z rodzinką podzieli, a sadziłem tyle z obawy ze nie wszystkie zejdą.
Ogólnie jest 7 Kabaczków i 6 cukiń.
Zastanawiam się czy by już ich do gruntu nie wsadzić i czymś przykryć jest taka ładna pogoda, co o tym sądzicie ??
Wiesz pablo a z kąt jesteś?.Przymrozki mogą jeszcze przyjść a nawet to jest pewne.Ale jak je dobrze osłonisz np Agro włókniną albo mini tunel foliowy.No to czemu nie myślę ze możesz
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Jestem z Piły. Niom właśnie boje się o te przymrozki żeby mi nie pomarzło. Tak Myślałem by je wynieść pod tunel ale nie wsadzać przetrzymać je tam aż będzie po przymrozkach jest tam też więcej światła niż na parapecie, pod tunelem mam też ok 60 flanc ogórków w doniczkach i też czekam aby je wsadzić do gruntu. Zastanawiam się jeszcze czy przy wsadzaniu tych kabaczków i Ogórków nie dać pod nie obornika, bo na działce już dawno nie było dawane obornika i ziemia jest taka chyba jałowa. Co o tym sądzicie ??
Witam! nie ma to jak obornik... jest niezastąpiony i ngdy nie za wiele:) ja dziś posadziłęm do doniczek nasionka cukinii. będę mial 3 sadzonki, ktore w zupelnosci wystarcza. musze robic sadzonki, bo gdybym wysial do gruntu, to moje "kochane" turkucie podjatki juz by je zjadly zaraz po wschodzie albo by nawet nie zdazyly wzejsc.
pozdrawiam
Witam. Ostatnio zauważyłem że z moimi kabaczkami dzieje się coś dziwnego liście jakieś takie w plamki i się zwijają i mają żółtą otoczkę co to takiego ?? da się je jeszcze uratować, czym popryskać ??
Wydaje mi się, że to przędziorek. A czy widoczna jest na liściach drobna pajęczynka? Czy na dolnej stronie liścia są również widoczne pomarańczowe "robaczki", bardzo malutkie?
powiem ci szczerze , że nie znam się, ale miałam to samo z ogórkami... szczególnie tymi które przepikowałam za wcześnie i to do ziemi torfowej.... mi powiedziano ,że je po prostu zagłodziłam.... te żółte plamy to wysuszenie po prostu. mi tak samo blakły na krawędziech . w końcu te dolne listki usychały i odpadały. potem następny liść wyżej tak samo zaczynał usychać........... ale to w przeciągu dwóch tyg. na pewno nie masz co pryskać.... lepiej dokarm swoje maluchy:) . choć to tylko moje zdanie;)
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród