Elu 
dziękuję bardzo za miłe słowa

Eluś jakoś nie pomyślałam, żeby cyknąć zdjęcia okrytej brzoskwini

Ale okrywana była tylko kilka nocy jak zapowiadali przymrozki, mam nadzieję, że już ich nie będzie
Marcinie 
dziękuję

mam nadzieję, że wiosna będzie u mnie jak najdłużej, bo niestety lato nie jest już takie kolorowe w moim ogródeczku
Moniś dzięki

te ładne zdjęcia to robi moja córka Ola ,je te gorsze
Basieńko 
kolor pierwiosnka jest oddany faktyczny, ma on taką delikatną bladoróżową barwę ze smugą domieszanej żółci

Właśnie zaczęły kwitnąć kolejne późniejsze pierwiosnki, ale nie mogłam cyknąć dziś fotek, bo był straszny wiatr i wszystko fruwało
Aniu 
pierwiosnki bardzo polecam, ponieważ są piękne i absolutnie niekłopotliwe

Naprawdę długo kwitną, są niewymagające, pięknie się rozrastają w duże kępy

Jeśli masz miejsce, to naprawdę Sobie dosadź
Ewuś 
zgadzam się z Tobą, bo ja też

nie mogę się na nie napatrzeć, ponieważ kwitną i kwitną, wiele kwiatów już przekwitło, nawet tych, które zakwitły po prymulkach, a one nawet nie mają zamiaru jeszcze przekwitać
Izuś 
bardzo się cieszę, że podoba Ci się moja rabata:D , faktycznie wiosną jest u mnie bardzo dużo kolorków, latem już niestety mniej. A prymulki są niezawodne pod każdym względem, i długości kwitnienia i wytrzymałości na niesprzyjające warunki atmosferyczne i wreszcie uroku
Marysiu dziękuję bardzo

zakwitło mi trochę nowych kwiatów, ale jest strasznie silny wiatr, wszystko wiruje i nie mogłam cyknąć fotek, może jutro będzie lepiej
Joluś z sasankami to jest tak, że można obcinać a można zostawiać

Zależy czego się od nich oczekuje, jeśli się zostawi to można zebrać nasiona, a bardzo często one same się wysiewają. Moim zdaniem też ich owocostany są prześliczne, takie pierzaczki

Ale jeśli chcesz uniknąć wysiewania i mieć niższe krzaczki( gałązki z nasionkami są dosyć wysokie) to beż problemu można obciąć. Ja pozostawiam
Onko na pewno będziesz się cieszyła pięknymi prymulkami, ponieważ one świetnie się rozrastają

A zdjęcia- te ładne robi moja córka Ola- ja nie jestem taka zdolna