I jeszcze coś ciekawego: dzisiaj już znalazłem pierwsze pąki na liliowcach ... ciekawe co się z nich rozwinie... 8)
Moje małe królestwo
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pierwsze pąki na liliowcach ??????.......
Koniecznie zrób im zdjęcie jak się rozwiną.
Chyba to nie z tych na zagonie, ale z domu lub szklarni.
Moje ze szklarni nie mają jeszcze pąków.
Ciekawa jestem ile z nich się spisze i pokaże pierwsze kwiaty.No to Emilku może potem machniom coś za coś.
;:26
Koniecznie zrób im zdjęcie jak się rozwiną.
Chyba to nie z tych na zagonie, ale z domu lub szklarni.
Moje ze szklarni nie mają jeszcze pąków.
Ciekawa jestem ile z nich się spisze i pokaże pierwsze kwiaty.No to Emilku może potem machniom coś za coś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
W ogrodzie - też jestem zdziwiony- zobaczymy co będzie dalejkogra pisze:Pierwsze pąki na liliowcach ??????.......![]()
![]()
![]()
...Chyba to nie z tych na zagonie, ale z domu lub szklarni.
Trzymam kciuki żeby wszystkie Ci pięknie zakwitłykogra pisze:Ciekawa jestem ile z nich się spisze i pokaże pierwsze kwiaty.
Konieczniekogra pisze:No to Emilku może potem machniom coś za coś.![]()
;:26
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepraszam za opóźnienie !
Grażynko wrzosowisko zakładałem jesienią kiedy był największy wybór wrzosów.
Ziół nie pokazuje bo są powtykane to tu to tam po całym ogrodzie - ziołowa rabata to całkiem dobry pomysł
W ogrodzie storczyki już się szykują do sezonu

A w cieniu zrobiło sie strasznie żółto

Pozdrawiam !!!
Grażynko wrzosowisko zakładałem jesienią kiedy był największy wybór wrzosów.
Ziół nie pokazuje bo są powtykane to tu to tam po całym ogrodzie - ziołowa rabata to całkiem dobry pomysł
W ogrodzie storczyki już się szykują do sezonu

A w cieniu zrobiło sie strasznie żółto

Pozdrawiam !!!
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Emilu już nie mogę doczekać się aż zakwitną liliowce.
Czy jeden liliowiec z nowych nabytków ma pąk ?
Chciałabym zapytać gdzie kupowałeś mieszankę lewizji mam już skalniak i chciałabym też posadzić lewizje ale w naszych sklepach ogrodniczych nie widziałam mieszanek a zależy mi na kilku kolorach tak już mam same różowe i pomarańczowe nie wystarczą.
Genia
Czy jeden liliowiec z nowych nabytków ma pąk ?
Chciałabym zapytać gdzie kupowałeś mieszankę lewizji mam już skalniak i chciałabym też posadzić lewizje ale w naszych sklepach ogrodniczych nie widziałam mieszanek a zależy mi na kilku kolorach tak już mam same różowe i pomarańczowe nie wystarczą.
Genia
Geniu, ja dawno, dawno temu kupiłem 5 sztuk - 3 różowe, 1 biskupią i jedną pomarańczową - wysiałem z nich nasiona i dopiero się porobiło ... siewki kwitły we wszystkich możliwych kolorach, kilka z nich zakwitło pełnymi kwiatami. Roślinki różniły się bardzo wielkością kwiatów, ilością pąków, rozmiarami rozetek i tempem wzrostu. Teraz mam ich całą masę i ciągle sieje nasiona żeby zobaczyć co ciekawego z nich wyrośnie
Aha, siewki zakwitają najwcześniej dopiero w drugim roku, a kwiaty na wszystkich roślinach z siewu pojawiają się dopiero w trzecim roku - czyli to sport dla cierpliwych
Co do liliowców to nowe nabytki jeszcze nie mają pąków, ale już ładnie rozwinęły wachlarze liści - trzeba uzbroić się w cierpliwość ...
Aneto, moje w zeszłym roku też nie kwitły ale za to ładnie się rozrosły - mam nadzieje, że Twój też tak zrobi
Pozdrawiam serdecznie !!!
Aha, siewki zakwitają najwcześniej dopiero w drugim roku, a kwiaty na wszystkich roślinach z siewu pojawiają się dopiero w trzecim roku - czyli to sport dla cierpliwych
Co do liliowców to nowe nabytki jeszcze nie mają pąków, ale już ładnie rozwinęły wachlarze liści - trzeba uzbroić się w cierpliwość ...
Aneto, moje w zeszłym roku też nie kwitły ale za to ładnie się rozrosły - mam nadzieje, że Twój też tak zrobi
Pozdrawiam serdecznie !!!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja Emilku ciągle dopominam się więcej zdjęć z ogródka.
Przecież teraz będzie w nim tak pięknie i kolorowo.
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami tymi wspaniałymi widokami.

Przecież teraz będzie w nim tak pięknie i kolorowo.
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami tymi wspaniałymi widokami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
[quote="em"]Geniu, ja dawno, dawno temu kupiłem 5 sztuk - 3 różowe, 1 biskupią i jedną pomarańczową - wysiałem z nich nasiona i dopiero się porobiło ... siewki kwitły we wszystkich możliwych kolorach, kilka z nich zakwitło pełnymi kwiatami. Roślinki różniły się bardzo wielkością kwiatów, ilością pąków, rozmiarami rozetek i tempem wzrostu. Teraz mam ich całą masę i ciągle sieje nasiona żeby zobaczyć co ciekawego z nich wyrośnie
Emilu właśnie wróciłam z targowiska i udało mi się kupi lewizje 5 różnych jedynie nie było ciemnych biskupich no i żadnych ciemnych wieczorem wkleję zdjęcia .
Genia
Emilu właśnie wróciłam z targowiska i udało mi się kupi lewizje 5 różnych jedynie nie było ciemnych biskupich no i żadnych ciemnych wieczorem wkleję zdjęcia .
Genia
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Emilu, odwiedziłam dziś Twój wątek. Chciałam coś oryginalnego napisać, ale zwyczajnie słów mi zabrakło
Niespotykane rośliny w niespotykanym ogrodzie oraz opiekujący się nimi niesamowity ogrodnik...
Jestem pod wielkim wrażeniem...
Liliowce przecudne....Brak słów w odniesieniu do pozostałych roślin.
Pozdrawiam Ewa
P.S jak widzisz teraz naprawdę spać nie mogę przez te rośliny

Niespotykane rośliny w niespotykanym ogrodzie oraz opiekujący się nimi niesamowity ogrodnik...
Jestem pod wielkim wrażeniem...
Liliowce przecudne....Brak słów w odniesieniu do pozostałych roślin.
Pozdrawiam Ewa
P.S jak widzisz teraz naprawdę spać nie mogę przez te rośliny
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przywędrowałam do Ciebie i Twojego ogrodu po raz pierwszy ale nie będzie to mój ostatni raz!O nie!!!Będę tu wracać ,bo tutaj jest co podziwiać u Ciebie.Rośliny masz nietuzinkowe....Niektóre widzę po raz pierwszy w moim długim życiu...Pobyt u Ciebie to prawdziwa przyjemność!
8) 8) 8)
pozdrawiam.
Maryna.
pozdrawiam.
Maryna.