Kolorowy ogród Geni cz.5
Gieniu skalnicę mam , różne kolorki floksików oprócz białego , liczę że na targach dostanę toż to nie majątek , żagwin mam niebieski też ładny
.
Przyjedziesz to zobaczysz że o roślinki dbam , od Joli i Jadzi dostałam duże wyrośnięte roślinki , wszystkie już przyjęły się stoją dzielnie na słoneczku . Do kwiatuszków trzeba mieć rękę , sama chęć ich posiadania nie wystarczy .

Przyjedziesz to zobaczysz że o roślinki dbam , od Joli i Jadzi dostałam duże wyrośnięte roślinki , wszystkie już przyjęły się stoją dzielnie na słoneczku . Do kwiatuszków trzeba mieć rękę , sama chęć ich posiadania nie wystarczy .
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
Ale ogrom kwitnących roślinek !
Magnolie , tulipanki
u mnie zaczynają jedne z moich ulubionych tulipa viridiflora :P z zielonkawymi paseczkami :P , mam tylko 25 szt.. , ale za całe 12 zł w auchanie.. , jak będa , podobno 2 lata temu te były takie same w Auchanie to za tą cene kupie z 200
, potrzebny mi jest ogrom tulipanów , na działeczce nowej mógł bym już posadzić
. Zakochałem sie na maxsa w tulipanach
. Lweizje cudne , będe za nimi polował , w tamtym roku miałem
.
Kupiłem dzisiaj 19 pelargoni bluszczolistnych na balkon , 6 petunii , męczennicę , dostałem pięknie kwitnąca mała koronę cierniową od koleżanki
. Za tydzien musze przytaszczyć na roweże 50 aksamitek...
, umówiłem się z ogrodnikiem,..
. Wysadzięłm prawie cała szkółke ze swojego stryszku
.
Magnolia żółta jest cudowna , może mam a mi z Włoch przywiezie..
, unas widziałem jedna duża w Sokołowie , jutro moż pojadę , troche daleko , ale postaram sie zrobić dla Ciebie foto
.
Pozdrawiam serdecznie

Ale ogrom kwitnących roślinek !

Kupiłem dzisiaj 19 pelargoni bluszczolistnych na balkon , 6 petunii , męczennicę , dostałem pięknie kwitnąca mała koronę cierniową od koleżanki

Magnolia żółta jest cudowna , może mam a mi z Włoch przywiezie..

Pozdrawiam serdecznie

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Artur mam nadzieje że mama Ci kupi tę żółtą magnolię ma naprawdę piękne duże kwiaty .
Marcin witaj dzięki za komentarze teraz jak przekwitną tulipany zrobi się na chwilę mniej kwieciście ale tylko na chwilkę bo pod koniec maja będą kwitły duże irysy a potem to już róże ,liliowce ,lilie ,hortensje no i cała masa jakiś pojedynczych kwiatków .
A żeby nie brakowało kolorów trzeba na pikować roślin jednorocznych.
Genia
Marcin witaj dzięki za komentarze teraz jak przekwitną tulipany zrobi się na chwilę mniej kwieciście ale tylko na chwilkę bo pod koniec maja będą kwitły duże irysy a potem to już róże ,liliowce ,lilie ,hortensje no i cała masa jakiś pojedynczych kwiatków .
A żeby nie brakowało kolorów trzeba na pikować roślin jednorocznych.
Genia
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Zgadzam sie w 100 % z Joląjollla500 pisze:Gieniu nagietki i aksamitki to są niezawodne kwiaty

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu ja nie wiele miałam nasion nie wzeszły mi tylko datury i tunbergie właściwie wzeszły ale jak wyniosłam na taras i raz zapomniałam wnieść do domu na noc to mi zginęły .jollla500 pisze:Gieniu a pikowałaś w tym roku jednoroczne![]()
Widziałaś ile ja miałam nasioni nawet jedna piąta nie wykiełkowała
![]()
Gieniu nagietki i aksamitki to są niezawodne kwiaty
Tylko że moje rozsady są jeszcze zbyt małe na pikowanie .