Bogusiny Ogród (Bogusia2)
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu-ależ będzie pachnąco, konwalie, piwonie, bzy.
Czy to przypadek,ze nasze koty mają takie same niebieskie adresówki?Trzeba je dokręcać mocno,bo łatwo dolną część zgubić.Filip-kot z własnym drzewem do ostrzenia pazurów i z własnym psem,który bardzo delikatnie chce się włączyć do zabawy i to zaledwie po miesiącu bycia razem.
Czy to przypadek,ze nasze koty mają takie same niebieskie adresówki?Trzeba je dokręcać mocno,bo łatwo dolną część zgubić.Filip-kot z własnym drzewem do ostrzenia pazurów i z własnym psem,który bardzo delikatnie chce się włączyć do zabawy i to zaledwie po miesiącu bycia razem.
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Ewo, Danusiu, Moniko i Grażynko
. Bardzo mi miło, że wpadłyście do mojego ogródka. Ewo, właśnie zauwazyłam, że obie kupiłyśmy niebieskie adresówki. Masz dobry pomysł na logo dla mnie, zwierzaki muszę się tylko dobrze się ustawić, żebym mogła zrobić im wspólne zdjęcie. Danusiu jak możesz tak mówić
. Wiesz dobrze, że masz piękny, rozległy, lesny ogród, z którego nie chce się wychodzić. Moniko i Grażynko dzięki za miłe słowa
. Metalowe obręcze na peonie i inne pokładające się kwiaty kupiłam w centrum ogrodniczym w Józefowie pod Warszawą. Nie sa tanie, bo jedna szt. kosztowała ok. 20 zł. Długo szukałam czegoś takiego i jestem z nich zadowolona. Niestety mam inwazje mszyc na różach, a jeszcze wczoraj ich nie było albo było mało i ich nie zauwazyłam. Dziś są i oblepiaja młodziutkie pedy róż. Szukam pilnie przepisów na niechemiczne mikstury przeciwko mszycom. Czy Ty Grażynko nie dawałaś w zeszłym roku przepisu na taki preparat?

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Bogusiu serdecznie dziękuję za zdjęcia

Masz przepiekna kolekcję hortensji

I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Bogusiu - Hanka zapodawała te przepisy
W skrócie: 10l wody zalać pokrzywę , odczekać 24 godziny i rozcieńczonym 1:10 pryskać
albo woda + ludwik + szare mydło i pryskać
U mnie są mszyce, gąsienice i jeszcze jakaś zaraza co jej nie znam i chyba wkroczę ostro z chemią.
Pozdrowienia od An-ki, która albo nie ma netu albo jest nielogowalna przez te zmiany na forum.
W skrócie: 10l wody zalać pokrzywę , odczekać 24 godziny i rozcieńczonym 1:10 pryskać
albo woda + ludwik + szare mydło i pryskać
U mnie są mszyce, gąsienice i jeszcze jakaś zaraza co jej nie znam i chyba wkroczę ostro z chemią.
Pozdrowienia od An-ki, która albo nie ma netu albo jest nielogowalna przez te zmiany na forum.
-
Witajcie Ewo, Gagawi, Nigello i Agato
. Grażynko, nie wiesz czy to szare mydło, to jest mydło Biały Jeleń? Ja innego, które by pasowało pod szare mydło, nie znam. Jutro robie mydło z ludwikiem i pryskam. Dziś byłam w centrum ogrodniczym w poszukiwaniu iglaków i zobaczyłam mój różanecznik, którego nazwy dotychczas nie nie znałam, bo go dostałam w prezencie. Okazuje się, że to rododendron williamsianum Gartedirektor Rieger. Tak dzis wyglądały jego niektóre pąki. Kolor pąków jest zupełnie mylący, co pełne kwiaty maja barwę biało-kremową.
Jestem zupełna gapa, bo nie zapisałam nazwy tych cudnych tulipanów.
Rozkwita pierwszy pąk dopiero co kupionej peoni krzaczastej.

Jestem zupełna gapa, bo nie zapisałam nazwy tych cudnych tulipanów.

Rozkwita pierwszy pąk dopiero co kupionej peoni krzaczastej.

Bogusia
Bogusia
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Witajcie Izabelo, Danusiu, Elżbietko. Byłam dziś na spotkaniu rodzinnym na działce i muszę pokazać jakie cudne dywany z floksów szydełkowych wyhodowała moja ciotka. 

A teraz moja "cesarzowa" czyli rozkwitła peonia drzewiasta
Gartedirektor Rieger

Pieris japoński
To rośnie lilia Afrodyta
Nie moge się nacieszyć tulipanami strzępiastymi.
Wczorajszy nabytek jałowiec sabiński Tamarisciafolia.

A to moja Nova Zembla po przejściach. Była sadzona na nowo, dostała nowe podłoże i chyba jej się spodobało, bo wypuszcza listki i uruchamia uśpione pączki
.
Konwalie już kwitna na dobre.

A teraz moja "cesarzowa" czyli rozkwitła peonia drzewiasta

Gartedirektor Rieger

Pieris japoński

To rośnie lilia Afrodyta

Nie moge się nacieszyć tulipanami strzępiastymi.

Wczorajszy nabytek jałowiec sabiński Tamarisciafolia.

A to moja Nova Zembla po przejściach. Była sadzona na nowo, dostała nowe podłoże i chyba jej się spodobało, bo wypuszcza listki i uruchamia uśpione pączki

Konwalie już kwitna na dobre.

Bogusia
Bogusia