Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :D ta sasaneczka w słoneczku jest właśnie taka czerwoniutka :D a w cieniu bardziej bordowa :D Ciekawa jestem jak jest z Twoją :D

Witaj Aduś :D bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś :D Ja też muszę sobie jeszcze dokupić cebulaczków, ponieważ w tym roku kwitnie mi może 1/3 tego co zawsze, a to z powodu niewykopywania :? Dużo jest niestety samych listków, bez kwiatu :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zdjęć z wczorajszego dnia, na potęgę zaczynają zakwitać tulipany, zdjęcia są robione wczoraj , dziś już zakwitły kolejne odmiany, fotki cyknę jutro :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka wczorajszych widoczków :D
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

o kurczę, ile tulipanów i pierwiosnków, szok :shock:
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Agnieszko, masz śliczne kolory tulipanów i tak dużo. U Ciebie zakwitają a u mnie zaczynają przekwitać.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś pięknie połączyłaś pierwionki , tulipany i sasanki......razem to piękne trio i podkreśla urodę wiosny :) :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu co za kolorowa paleta barw, ile piękności pokazujesz, tulipany śliczne a prymulek całe mnóstwo, jak one pięknie wyglądają z tulipanami. Z przyjemnością patrzę i podziwiam twój ogródek.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Aga, ale kwieciście u Ciebie. Masz piękną wiosnę. Skalniaczek cudeńko. U mnie hiacynty już przekwitły, jest okropnie sucho
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Po przekwitnięciu tulipanów na zagonku zrobi się hostowo .Widać jak już wychodzą.
Ja też mam między hostami powsadzane wiosenne cebulowe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu, bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogródek :D Bardzo lubię wiosenne kwiatuszki dlatego mam ich całą masę :lol: latem już nie jest tak kolorowo, ale wtedy kolorku nadają róże, lilie i liliowce :D

Lilu dziękuję :D faktycznie niesamowite są te różnice w wegetacji . Jak u Was już kwitły piękne kwiaty, to ja nie mogłam doczekać się choćby na krokusiki :roll: :D

Cyntyś uwielbiam taką kolorową wiosnę, chyba to po szarościach naszej zimy i przedwiośnia jestem taka spragniona kolorków :D

Irenko dziękuję, bardzo się cieszę, że podobaja Ci się moje kwiatki :D Moje tulipanki nie wszystkie jeszcze zakwitły, jeszcze sporo kęp czeka na swoją kolej, ale i tak niestety w tym roku dużo mniej tulipanów będzie mi kwitło niż w poprzednim. Najbardziej mi szkoda takich wysokich łososiowych, niskich pełnych białych i jasnoróżowych i papuzich czerwono-zielonych :( A to wszystko skutek niewykopywania :? listki są, ale niestety bez pąków :( i tak jest z wieloma kępami. Mam takie miejsce pod bzem, gdzie rosną same hosty, pomiędzy nimi rosło w kępach 9 odmian tulipanów, i z nich nie będzie kwitła żadna :( zielenią się same listki :?

Dorotko faktycznie jest niesamowicie sucho, biegam z wężem i podlewam :roll: bo byłoby kiepsko z roślinkami :? Dzisiaj się bardzo zachmurzyło, byłam pewna, że będzie niezła zlewa, a tu nic, wszystko się rozwiało :roll:

Olu faktycznie host mam dużo, ale tylko w 3 odmianach.W tym roku dokupiłam sobie jeszcze 2 odmiany. I tak jak zauważyłaś pomiędzy nie sadzę cebulowe. Wtedy przez cały okres od wczesnej wiosny do jesieni coś rośnie i nie ma pustych plam :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguniu. Pięknie u Ciebie. Kolorki biją po oczach. Muszę sobie dokupić prymulek gdyż długo kwitną i są takie kolorowe. A pomysł z cebulowymi przy hostach bardzo dobry. Muszę skorzystać z niego i w tym roku tak zrobić, aby na rabacie która będzie cienista też było kolorowo wiosną.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Aguś :) Wszystko pięknie kwitnie, jest tak kolorowo :) Śliczne tulipany :)
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga piękne masz te tulipany!
Kolory takie soczyste...
pierwiosnki to takie wdzięczne kwiaty .... też je bardzo lubię :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aduś dzięki tulipankom na hostowisku ciągle jest pięknie, ponieważ jak hosty śpią to tulipanki zachwycają swoimi kolorkami, a później jak zasychają listki, to hosty je ukrywają i też jest ładnie :D Ja muszę podosadzać tulipanków jesienią, ponieważ naprawdę dużo mi się wyrodziło i nie kwitnie :?

Witaj Moniś :D faktycznie dotarła i do mnie piękna kolorowa wiosna, już jej się nie mogłam doczekać, a teraz to do domu mi się nawet nie chce wchodzić :roll: :lol:

Izuś, ja uwielbiam pierwiosnki, ponieważ kwitną bardzo długo i jest ich bardzo dużo odmian i kolorków i moim zdaniem naprawdę rewelacyjnie zdobią ogródki. :D

Pokażę jeszcze kilka fotek różności z wtorku, a dziś zrobię w końcu nowe zdjęcia, ponieważ pootwierały się kolejne odmiany tulipanków :D

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »