Witaj
Gosiu, bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogródek

Bardzo lubię wiosenne kwiatuszki dlatego mam ich całą masę

latem już nie jest tak kolorowo, ale wtedy kolorku nadają róże, lilie i liliowce
Lilu dziękuję

faktycznie niesamowite są te różnice w wegetacji . Jak u Was już kwitły piękne kwiaty, to ja nie mogłam doczekać się choćby na krokusiki
Cyntyś uwielbiam taką kolorową wiosnę, chyba to po szarościach naszej zimy i przedwiośnia jestem taka spragniona kolorków
Irenko dziękuję, bardzo się cieszę, że podobaja Ci się moje kwiatki

Moje tulipanki nie wszystkie jeszcze zakwitły, jeszcze sporo kęp czeka na swoją kolej, ale i tak niestety w tym roku dużo mniej tulipanów będzie mi kwitło niż w poprzednim. Najbardziej mi szkoda takich wysokich łososiowych, niskich pełnych białych i jasnoróżowych i papuzich czerwono-zielonych

A to wszystko skutek niewykopywania

listki są, ale niestety bez pąków

i tak jest z wieloma kępami. Mam takie miejsce pod bzem, gdzie rosną same hosty, pomiędzy nimi rosło w kępach 9 odmian tulipanów, i z nich nie będzie kwitła żadna

zielenią się same listki
Dorotko faktycznie jest niesamowicie sucho, biegam z wężem i podlewam

bo byłoby kiepsko z roślinkami

Dzisiaj się bardzo zachmurzyło, byłam pewna, że będzie niezła zlewa, a tu nic, wszystko się rozwiało
Olu faktycznie host mam dużo, ale tylko w 3 odmianach.W tym roku dokupiłam sobie jeszcze 2 odmiany. I tak jak zauważyłaś pomiędzy nie sadzę cebulowe. Wtedy przez cały okres od wczesnej wiosny do jesieni coś rośnie i nie ma pustych plam