Mnie udało się rozsiać nawóz w połowie marca, gdy wilgoci było dość , nawóz się rozpuścił i teraz widać efekty na trawniku.
JOLU, AGATO- dziękuję za odwiedziny, dzięki Agacie udało nam się Jolu wyjaśnić nieporozumienie z gloksynią-Incarvilleą, ja nie spotkałem się z takim porównaniem , stąd najbardziej mi wyglądem kwiatów do gloksynii pasował pierwiosnek o ogromnych kwiatach. Incarvillea pochodzi z Biedronkowych zakupów, nie tylko z Incarvillii jestem zadowolony.
KUBUSIU- dziękuję za odwiedziny, moje pomidory rosną, oprysk prewencyjny miedzianem planuję za około tydzień, jak się sadzonki zaaklimatyzują w szklarni i zaczną rosnąć.
CARLO- dziękuję za odwiedziny, Twoim pomidorkom potrzeba ciepła, w dzień możesz wietrzyć mieszkanie, lub wystawiać je na balkon, ale noce są jeszcze chłodne i dlatego powinny być w nocy w mieszkanie ( chyba że masz inne ciepłe nocą pomieszczenie).
Kulę ziemską nie dam rady obejść za kosiarką, ale do Ciebie i z powrotem w ciągu roku to już z pewnością by się udało.
EWO- dziękuję za odwiedziny, pomidorki rosną , zwiększa się nadzieja na dobre pomidorowe plony również w tym roku. Horodyskich truskawek jeszcze nie jadłem , mają być bardzo smaczne. Jesienią posadziłem je na w rowkach wypełnionych ogromną ilością kompostu, powinny duże rosnąć.
NIGELLO- dziękuję za odwiedziny,w ubiegłym roku będąc u ZYTY za Dołhobyczowem , zaopatrzyłem się w sadzonki truskawek , ponoć bardzo smacznych, nazwy odmian nieznane mi, niektóre z nich już kwitną, nie jest ich (tych kwitnących ) za dużo, ale muszę przyznać że będą wczesne.
Od Zyty brałem sadzonki, gdyż nasze są (jeszcze) stare i nie wydają wąsów ,by mieć nowe sadzonki. W tym roku te od Zyty, z pewnością będą miały dużo "wąsów" na sadzonki. Co to za smak tych truskawek . sam jestem ciekaw.
W tym roku będziemy mieli dużo truskawek, bo starą plantację ( oj ,co to za plantacja- 6 rządki po 8 metry) będziemy likwidowali po zbiorach i z nowej plantacji, widać że też coś będzie.
Dzisiaj, jako że w naszym ogrodzie , aktualnie królują tulipany zdjęcia naszych tulipanów.