Ogród -hal1959 cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko jesteś wielka, dziękuje podstawy opanowane a kolażu do zimy sie nauczę.
Bardzo zazdroszczę Ci tej sasanki, jaka ona śliczna
Moje lilije dopiero wyszły z ziemi lekko podmrożone maja listki, ale idą w górę niemniej jednak, pąka kwiatowego nie zauważyłam u żadnej.Bardzo lubię lilie, zresztą co ja piszę ,wszystko co kwitnie lubię
Bardzo zazdroszczę Ci tej sasanki, jaka ona śliczna

Moje lilije dopiero wyszły z ziemi lekko podmrożone maja listki, ale idą w górę niemniej jednak, pąka kwiatowego nie zauważyłam u żadnej.Bardzo lubię lilie, zresztą co ja piszę ,wszystko co kwitnie lubię

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu już coraz bardziej kolorowo jest i z tego się cieszę,mnie też podoba się tulipan biały w prążki,choć nie powiem miałam nadzieję na czysto biały,ale jesienią dokupię białe
.Jeszcze jeden ociąga się z kwitnięciem,taka poszarpana
Reniu ta akurat magnolia nie rośnie zbyt duża (tak mi się coś wydaje),dzisiaj już wszystkie jej kwiaty się rozwinęły
,wstawię fotkę później
Mireczko fajnie ,że trochę opanowałaś program do obróbki zdjęć,a kolażu migiem się nauczysz,bo to jest proste,ale jak masz podstawy opanowane
Moje lilie niektóre dość spore i w większości już pąki widać,ale też do końca nie wiem czy wszystkie zakwitną
.Wyszły 2 ,które posadziłam i zapomniałam gdzie,ale byłam zaskoczona ,że wyszły,z jednej nawet 3 wypuściły,ciekawe czy wszystkie 3 pokażą kwiatki

Reniu ta akurat magnolia nie rośnie zbyt duża (tak mi się coś wydaje),dzisiaj już wszystkie jej kwiaty się rozwinęły

Mireczko fajnie ,że trochę opanowałaś program do obróbki zdjęć,a kolażu migiem się nauczysz,bo to jest proste,ale jak masz podstawy opanowane

Moje lilie niektóre dość spore i w większości już pąki widać,ale też do końca nie wiem czy wszystkie zakwitną

-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko cudowne te magnolie. Moim ewidentnie coś u mnie nie pasuje, z 8 kwitły tylko 2, soulang. Alba miała 1 pąk, ale zmarzł i nawet nie zobaczyłam jak kwitnie.Przyrosty maja tak skromne że usiąść i płakać.
, kolaż potrenuje, mam nadzieje ze mi sie uda.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
No no no Halinko ale masz śliczny ogród. Ciekawa jestem jak daleko mieszkasz ode mnie.Widzę, że masz też kilka odmian tulipanów. I ja w tym roku dokupiłam kilka. Mam białe papuzie, fioletowe papuzie (nie mam fotki jeszcze) rozkwitły też zielone z dodatkiem żółci i jakieś jeszcze się rozwiną. Do tego bordowy ze złotym brzegiem i pomarańczowy papuzi.
Halinko mam pytanie. Czy ta jabłoń będzie miała jabłuszka, czy tylko będzie zdobić ogródeczek??
Jak byłyśmy z Olą u ogrodnika, to były tam takie małe drzewka owocowe i ja na nie zachorowałam, ale nie w tym roku.
Miały już kwiaty i to dużo,a pani powiedziała,że owoce też mają. Były to: śliwka, jabłoneczka, gruszka i czereśnia.Ceny takie nawet dostępne,bo od 19 zł.do.......? zapomniałam 
A ja już te moje dalie,które widziałaś w domu posadziłam wczoraj do skrzynek i posadziłam aż 8 białych aksamitek

Jak byłyśmy z Olą u ogrodnika, to były tam takie małe drzewka owocowe i ja na nie zachorowałam, ale nie w tym roku.

A ja już te moje dalie,które widziałaś w domu posadziłam wczoraj do skrzynek i posadziłam aż 8 białych aksamitek