Storczyki patrysi
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Patrysiu jakie cudowne nowinki
Dendrobium w bardzo ciekawym kolorze, oby szybko zakwitło i długo cieszyło !

Dendrobium w bardzo ciekawym kolorze, oby szybko zakwitło i długo cieszyło !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
patrysia wyczytałam że u Ciebie coś nowego więc w te pędy przybiegłam. Ale dałaś po oczach, śliczny kolor, jaka zdrowa psb i do tego już nowy przyrost. Piękny i zdrowy ten nowy zakup. 

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
no nie tak do końcaMirkaS pisze:patrysia wyczytałam że u Ciebie coś nowego więc w te pędy przybiegłam. Ale dałaś po oczach, śliczny kolor, jaka zdrowa psb i do tego już nowy przyrost. Piękny i zdrowy ten nowy zakup.

Patrysia
wygląda na to, że moja to chyba dopiero rosnąć zaczynaGrymasella pisze:Patrysia, wcale bym się nie zdziwiła 8) Na zdjęciach tego nie widać bo się proporcje gubią więc spójrz na takie z oddali:
Twoja nowa pachnąca Cambria w takim typie jest? Małe kwiatki ale w wielkiej ilości?

zobaczymy jak urośnie :P
a w szpitaliku chyba poprawa :P białasek rozwija nowe pączki :P pozostałe dwa są grzeczne a najbardziej chory siedzi sobie w foliowym namiociku i muszę powiedzieć, że chyba zauważyłam poprawę u jednego liścia - zrobił się twardszy

Patrysia
-
- 200p
Patrysiu, jeśli to to samo to będziesz na pewno zadowolona, fajna ta roślina jakniewiemco
Toto na zdjęciu to kwitnienie sklepowe, żadna moja zasługa. Na dodatek to prezent, sama bym nie kupiła tego egzemplarza bo przyrostów jak na lekarstwo. Na pewno nie jest miniaturką, wielkie buja i pachnie pięknie ale to już wiesz.
Ślicznie się rozwija ta Twoja storczykowa przygoda, moja droga Siostro Oddziałowa

Ślicznie się rozwija ta Twoja storczykowa przygoda, moja droga Siostro Oddziałowa

-
- 200p
cambrii nie wolno zakochać i zapielęgnować na śmierć i jest dobrze 8)
U mnie w mieszkaniu sadzenie w wiklinie nie sprawdziło się w ich przypadku - przesadziłam do gliny. Choć "cambria" to pojemne słowo jak wiesz. W tej chwili mam ich 5 + sporą kępę w "wisioku" ratanowym - i jak juz będę miała techniczna możliwość to wkleję Ci zdjęcia tego kurdupelka bo mam niemal pewność, że też Ci się spodoba. Drobne, pachnące i uparte w kwitnieniu.
Moje cambrie za dwa tygodnie dołączą do cymbidiów czyli zaczną wakacje na balkonie. Będą sobie stały nad wodą (czyli w misce z wodą), będą podlewane jak mi się przypomni (około raz na tydzień), zraszane rano. I mocno zastanawiam się nad nawożeniem dolistnym.
Spójrz tu, zwłaszcza na o. sharry baby oraz twinkle:
http://orchidarium.pl/Galeria/szukaj.php?s=Oncidium
A jedno z ostatnich to do Twojego (kształtem) podobne.
U mnie w mieszkaniu sadzenie w wiklinie nie sprawdziło się w ich przypadku - przesadziłam do gliny. Choć "cambria" to pojemne słowo jak wiesz. W tej chwili mam ich 5 + sporą kępę w "wisioku" ratanowym - i jak juz będę miała techniczna możliwość to wkleję Ci zdjęcia tego kurdupelka bo mam niemal pewność, że też Ci się spodoba. Drobne, pachnące i uparte w kwitnieniu.
Moje cambrie za dwa tygodnie dołączą do cymbidiów czyli zaczną wakacje na balkonie. Będą sobie stały nad wodą (czyli w misce z wodą), będą podlewane jak mi się przypomni (około raz na tydzień), zraszane rano. I mocno zastanawiam się nad nawożeniem dolistnym.
Spójrz tu, zwłaszcza na o. sharry baby oraz twinkle:
http://orchidarium.pl/Galeria/szukaj.php?s=Oncidium
A jedno z ostatnich to do Twojego (kształtem) podobne.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale śliczne to Twoje kochanie i jakie obfite kwitnienie ma.
Ania

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam