Agawa walczy w ogrodzie
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mam nektarynkę ,od wielu już lat .Rośnie w zacisznym miejscu przy samym budynku od południowej strony .Nigdy jeszcze nie przemarzła ,ale u mnie chyba jest troszkę cieplej .Owoce -pychotka ,takie soczyste ,że aż sok po brodzie spływa. ;:13 Ma już jakieś 5m.wysokości .Trudno było by mi ją okryć .Co nie zerwę z dołu ,z drabiny ,to uda się z balkonu .Żaden owoc się nie zmarnuje . :P
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
jak tu u ciebie zachwalania drzewka a u mnie nektaryna i brzoskwinia w ub.roku nawet zakwitły i zdechły, pewnie wiedziały że czekam na owoce bo bardzo lubię - trudno trzeba w tym roku powiedziec im pa, pa!
Stokrotki jednak bardzo piekne, ja w tym roku juz posiałam bo zazdroszcze jak kwitna ale nie u mnie
a szafirki "bidule" dadzą sobie radę, miłego dnia
Aguś - ja na slimaki używam brossa granulki, bralam popioł, sól, sadziłam kwiatki np.popularne aksamitki niestety nic nie dało, nawet smierdziuszki stały sie dla nich ulubione, jednego czego nie robie - nie zbieram - juz mam przygotowane dwa pojemniki brossa, fakt trzeba im systematycznie podsypywac do skutku.
Stokrotki jednak bardzo piekne, ja w tym roku juz posiałam bo zazdroszcze jak kwitna ale nie u mnie

a szafirki "bidule" dadzą sobie radę, miłego dnia
Aguś - ja na slimaki używam brossa granulki, bralam popioł, sól, sadziłam kwiatki np.popularne aksamitki niestety nic nie dało, nawet smierdziuszki stały sie dla nich ulubione, jednego czego nie robie - nie zbieram - juz mam przygotowane dwa pojemniki brossa, fakt trzeba im systematycznie podsypywac do skutku.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jolusiu, ja mam słoneczne, ale jednak trochę zimne i wietrzne miejsceJolantaGraj pisze:Też mam nektarynkę ,od wielu już lat .Rośnie w zacisznym miejscu przy samym budynku od południowej strony .Nigdy jeszcze nie przemarzła ,ale u mnie chyba jest troszkę cieplej .Owoce -pychotka ,takie soczyste ,że aż sok po brodzie spływa. ;:13 Ma już jakieś 5m.wysokości .Trudno było by mi ją okryć .Co nie zerwę z dołu ,z drabiny ,to uda się z balkonu .Żaden owoc się nie zmarnuje . :P

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lidziu. Nektarynka też lubi łapać kędzierzawość liści więc też ją trzeba jesienią i wczesną wiosną pryskać.
A to na dowód że rośnie Twoja- moja serduszka

jak widzisz rozrasta się bardzo ładnie chociaż chyba w tym roku nie zakwitnie. Ale za to za rok będzie jeszcze ładniejsza.
A to na dowód że rośnie Twoja- moja serduszka

jak widzisz rozrasta się bardzo ładnie chociaż chyba w tym roku nie zakwitnie. Ale za to za rok będzie jeszcze ładniejsza.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki