Cześć Krysiu, ja też z kawką biegam po ogródkach i skacze z radość od rana że leje deszcz, mi powiędły pierwiosnki, tak było sucho. A niestety podlewam mało, bo woda w wodociągu kosztuje dużoooo....
Jak ten deszcz nawodni Wasze działki to podeślijcie go do mnie U mnie też potwornie sucho chociaż nie jest tak ciepło jak na Dolnym Śląsku. Ado - pięknie Ci zaczyna wszystko kwitnąć. Tulipany cudowne.
Niestety Gosieńko. Sadziłam go dwa lata temu, nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak forum ogrodnicze i nie przywiązywałam wagi do odmian kwiatów. Po prostu spodobał mi się kolorek. A kupowałam na pewno w Kwiatonie. A Twój bez już kwitnie.
A niestety z powodu temperatur tulipanki kończą u mnie kwitnienie. Podobnie narcyzy i szafirki. Ale zaczęły kwitnąć kukliki, białe anemony wiosenne no i bzy. Ponieważ dziś byłam na działce pierwszy raz od deszczu środowego to stwierdziłam, że z wilgocią w glebie nie jest tak źle. Co prawda na wierzchu jest zbrylona skorupa, ale głębiej jest wilgoć. Ale siewki np. kwiatów często nie mają siły przebić się przez tą skorupę. Zdjęć dziś nie zdążyłam zrobić, gdyż syn przyjechał po mnie gdyż był gdzieś niedaleko. Postaram się jutro coś wstawić.
Lidziu. Serduszka bardzo ładnie wzeszła i rośnie. Dziś zrobię jej fotkę to Ci pokażę na dowód. Nie wiem czy w tym roku zakwitnie - zobaczymy, ale rośnie na pewno.