Mój ogrodowy zakątek- Priam
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku to jest nas troje ja też je uwielbiam ,ale też uwielbiam iryski pumila właśnie zaczynają kwitnąćPriam pisze:Agnieszko to jest nas już dwoje! uwielbiam a nawet kocham krokusy! Żonkile mają niesamowitą siłę przyciągania, a dodatkowo fajnie wyglądały przy fioletowych krokusach. Bardzo spodobały mi się w tym roku irysy żyłkowane i muszę je mieć ;)
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Geniu - kiedyś nawet nie myślałem, ze zainteresuję się ogrodem a teraz nim żyję ;) każda kolejna roślinka jest czymś cudownym!
Ewo - widok krokusów w Tatrach jest niesamowity. Myślę, że to właśnie z Tatr przyszła moda na krokusy na trawnikach ;)
Evluk - miło mi, ze zdjęcia które wykonuję sprawiają ludziom radość. jest to jeden z powodów dla którego je robię.
Gracio - storczyki potrafią oszołomić. Dodatkowo jeśli widzi się ich taki ogrom w jednym miejscu to aż żal stamtąd wychodzić!
Mam do was pytanie czy na dwóch poniższych zdjęciach jest żagwin
pani w ogrodniczym powiedziała, że to floks a mnie wcale nie pasuje ta nazwa do tej rośliny. Doszedłem do wniosku, ze to żagwin ale nie jestem na 100% pewien.

A oto fotka kwitnącej teraz sasanki:

Ewo - widok krokusów w Tatrach jest niesamowity. Myślę, że to właśnie z Tatr przyszła moda na krokusy na trawnikach ;)
Evluk - miło mi, ze zdjęcia które wykonuję sprawiają ludziom radość. jest to jeden z powodów dla którego je robię.
Gracio - storczyki potrafią oszołomić. Dodatkowo jeśli widzi się ich taki ogrom w jednym miejscu to aż żal stamtąd wychodzić!
Mam do was pytanie czy na dwóch poniższych zdjęciach jest żagwin

A oto fotka kwitnącej teraz sasanki:

- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Grzesiu - czyli się nie myliłem 
A opóźnienie wiosny związane jest z faktem, ze nie mogę być w odległym o 300 km ogrodzie!
Ewo - też tak sadzę, tym bardziej ze mam na balkonie floksa i ma odmienne liście!
Żart dobry ;)
coma95 - i to jeszcze jakie bajki ;) kupując tą roślinkę az zbaraniałem bo na floksa mi to nie wyglądało a jedynie na żagwin.
A opóźnienie wiosny związane jest z faktem, ze nie mogę być w odległym o 300 km ogrodzie!
Ewo - też tak sadzę, tym bardziej ze mam na balkonie floksa i ma odmienne liście!
Żart dobry ;)
coma95 - i to jeszcze jakie bajki ;) kupując tą roślinkę az zbaraniałem bo na floksa mi to nie wyglądało a jedynie na żagwin.
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Priam Gratuluje pięknego ogrodu, najbardziej mnie urzekły krokusy, sama bardzo je lubię.
Super zdjęcie żagwinu. Widziałam wschodzące u ciebie szachownice, moje dwie nie wzeszły w ogóle, czy mogłam za głęboko je posadzić. Podziwiam za wytrwałość , ogród oddalony o 300 km?
Super zdjęcie żagwinu. Widziałam wschodzące u ciebie szachownice, moje dwie nie wzeszły w ogóle, czy mogłam za głęboko je posadzić. Podziwiam za wytrwałość , ogród oddalony o 300 km?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki