Ogródek gagawi cz.3
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Za płytko!
Widać podkładkę bylinową.
Jak przyjdzie przymrozek/ susz/ upał/ porażenie słoneczne, to zaszczepiony pęd obcy/ szlechetny, obumrze i nie będzie już piwonii krzewioastej, tylko bylinowa podkładka.

Grażynko, " zjedź" 10-15 cm w dół.
Im suchsza gleba, tym niżej, żeby z tego nowego pędu, wybiły własne korzenie!
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tess - no to już wiem o którą chodzi
, będę w Ikei w poniedziałek
Haniu - warwicki tak pięknie się zabrały, rosną jak na drożdżach
, abraham też nie został w tyle, jakie ma piękne zdrowe liście i duże przyrosty
Pąk wydała niesamowita dolly dot- ona kwitnie od wiosny do przymrozków
Najmarniej wyglądają reine des violettes.
Haniu u Ciebie na pagórach lepiej by przed zimną Zośką róże nie szalały...
No to pójdę wkopać piwonię głębiej, mam nadzieję, że się nie obrazi , że ją "szteruję"
Iza - no ładna ta V, i ja nie wiem co mam teraz zrobić..., zostawić różę na pergoli, czy glicynię, czy może obie i przycinać

Haniu - warwicki tak pięknie się zabrały, rosną jak na drożdżach

Haniu u Ciebie na pagórach lepiej by przed zimną Zośką róże nie szalały...
No to pójdę wkopać piwonię głębiej, mam nadzieję, że się nie obrazi , że ją "szteruję"

Iza - no ładna ta V, i ja nie wiem co mam teraz zrobić..., zostawić różę na pergoli, czy glicynię, czy może obie i przycinać

Znowu odpowiadałyśmy w jednym czasie nono.Za sernik pewnie chciałaś wkleić fotkę z kwieciem,ale jej nie ma.Poszła w kosmos.Całusy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znowu od wczoraj nie ma netu w Pszczynie
Jadziu1- widziałam tulipany Tess i bardzo jej zazdraszczam papuziego brzoskwioniowego
Dobrze, że się upewniłam co do hiacynta, dzisiaj go wkopię, jak należy
Iza - w LM po 19.90, kolor taki jak widać na pączkach, taki pomarańczowo-różowy, kwiat niepełny. Większe olki ok 60cm po 45zł, jeszcze trochę większe po 87zł i największe, ok 1m bardzo rozkrzewione 150zł.
Tess - teraz rtroszkę żąłuję, że nie zajrzałam do Auchona, bo tam olki miały kwiat pełny
Jadziu - zanudziłabym Was jeszcze wczoraj tulipanami, ale najpierw wyładował mi się aparat, a potem okazało się, że netu niet... co za dramat...
Muszę się jeszcze pochwalić, że dostałam sadzonkę wiesiołka missouryjskiego, czy jakoś tak, roslinka zadarniająca, wys 20cm, kwiat żółty 12cm średnicy i wiecie co... w przeddzień, nim go otrzymałam śniło mi się, że zarósł mi dużą część grządki- z czego oczywiście bardzo się cieszyłam
Wczoraj zauważyłam , że na Edenie zrobił sie mały pączuś
aż trudno mi było uwierzyć, bo ledwo co róża wypuściła pęd i już szykuje się do kwitnienia
Zauważyłam też pojedyncze mszyce tu i ówdzie, chyba szykują się do zmasowanego ataku
( ja wobec tego też ) i zastanawiałam się , ile to tego szarego mydła należy rozpuścić w wodzie?

Jadziu1- widziałam tulipany Tess i bardzo jej zazdraszczam papuziego brzoskwioniowego

Iza - w LM po 19.90, kolor taki jak widać na pączkach, taki pomarańczowo-różowy, kwiat niepełny. Większe olki ok 60cm po 45zł, jeszcze trochę większe po 87zł i największe, ok 1m bardzo rozkrzewione 150zł.
Tess - teraz rtroszkę żąłuję, że nie zajrzałam do Auchona, bo tam olki miały kwiat pełny
Jadziu - zanudziłabym Was jeszcze wczoraj tulipanami, ale najpierw wyładował mi się aparat, a potem okazało się, że netu niet... co za dramat...
Muszę się jeszcze pochwalić, że dostałam sadzonkę wiesiołka missouryjskiego, czy jakoś tak, roslinka zadarniająca, wys 20cm, kwiat żółty 12cm średnicy i wiecie co... w przeddzień, nim go otrzymałam śniło mi się, że zarósł mi dużą część grządki- z czego oczywiście bardzo się cieszyłam

Wczoraj zauważyłam , że na Edenie zrobił sie mały pączuś

Zauważyłam też pojedyncze mszyce tu i ówdzie, chyba szykują się do zmasowanego ataku