Działka Zeni
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzmielina bardzo łatwo się ukorzenia z sadzonek. Gdy strzygę swoją to ukorzeniam i mam nowe sadzonki .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie Basiu, Renatko, Bogusiu, Ewuniu, Agnieszko. Dzięki wam za odwiedziny....bardzo mnie one cieszą. Mam za sobą wspaniały dzień spędzony oczywiście na......działeczce. Pogoda w dalszym ciągu piękna. Prac na działce ciągle dużo, ale na tą pracę nie narzekam bo ją lubię.
Ewuniu...jutro także wybieram się na wystawę kwiatową. Ale tylko pooglądać.
Bogusiu...trzmielinę łatwiej ukorzenić, przyginając gałązkę do ziemi i przysypując. Czasem gdy się płoży po ziemi...już ma korzonki i tylko odciąć. Ale to tylko takie moje spostrzeżenia.

Ewuniu...jutro także wybieram się na wystawę kwiatową. Ale tylko pooglądać.

Bogusiu...trzmielinę łatwiej ukorzenić, przyginając gałązkę do ziemi i przysypując. Czasem gdy się płoży po ziemi...już ma korzonki i tylko odciąć. Ale to tylko takie moje spostrzeżenia.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Zeniu, rabatka jest śliczna! Większość osób na rabatach cebulowych sadzi rosliny jednoroczne, zeby zakryć usychające liscie a potem puste miejsca. Byłam ciekawa, czy robisz tak samo, czy masz może jakis inny plan, ale to bardzo dobre rozwiązaie
A jak się jakaś lilia pojawi, to bedzie bardzo ciekawie 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ewuniu...kaczka jest drewniana. Oczywiście na zimę ją chowam jak i pozostałe z wikliny. Kaczka tak na prawdę jest donicą, tylko bez dna. Posadzone kwiatki rosną wprost w ziemi. Kłopot tylko z tym że chowając na zimę..wiosną muszę sadzić nowe kwiatki.
Izo..ciągle myślę aby jednak coś zmienić na tej mojej alejce. Zaraz przekwitną cebulowe i pozostaną zielone badyle których usunąć jeszcze nie można. Sadząc jednoroczne wśród tych badyli, na początku ani nie będzie ich widać.
Taro....dzięki. Ja także bardzo lubię tą kaczkę.
Olu...ty już żabie nic nie dokładaj. Niech ona sobie swobodnie skacze i wody pilnuje aby nie zaschnąć.
Izo..ciągle myślę aby jednak coś zmienić na tej mojej alejce. Zaraz przekwitną cebulowe i pozostaną zielone badyle których usunąć jeszcze nie można. Sadząc jednoroczne wśród tych badyli, na początku ani nie będzie ich widać.
Taro....dzięki. Ja także bardzo lubię tą kaczkę.
Olu...ty już żabie nic nie dokładaj. Niech ona sobie swobodnie skacze i wody pilnuje aby nie zaschnąć.

-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- jadzia123
- 200p
- Od: 27 sie 2008, o 12:16
Bardzo ładnie kwitnie Twoja mahonia. Moja jakoś nie chce, mam ją już kilika lat i nic ... może mam " pana " mahonię
Z kaczką na rabacie bardzo oryginalnie, no a drewniana to niczego nie poskubie, pozdrawiam.

Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.