Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wcześnie - a co , chcesz wpaść na poranną kawkę ? -Zapraszamnigella pisze:Czekam na to zdjęcie, od dwóch dni próbuję znaleść tę odmianę w Lublinie. Wiem o uroku "Ilumination" od koleżanki,
sama go nie widziałam, chociaż kupiłam jeden bez nazwy, dosyć efektowny,też drogi, ale to chyba nie ten.
O której jutro wstajesz?

A na razie - wiesz, do czego mnie sprowokowałaś ? - Wzięłam aparat i poszłam zrobić nocne foto "Illumination"

Żebyś nie musiała czekać do rana... Pewnie jednak przy tym świetle nie najlepiej będzie widać jego złociście połyskujące, świetliste listki.

Najdłuższe pędy od razu przysypałam lekko ziemią, żeby się ukorzeniły.
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko czy to ten barwinek co stał w koszykach przy wejściu do sklepu w Berberysie ?
Też zwróciłam na niego uwagę .Mam na działce 5 innych więc mogę któryś Tobie rozmnożyć na wymianę.
A mam :zwykły niebiesko , biało i fioletowo kwitnący , potem o zielonożółtych liściach i też barwinek większy o biało obrzeżonych liściach i dużych niebieskich kwiatach.
Też zwróciłam na niego uwagę .Mam na działce 5 innych więc mogę któryś Tobie rozmnożyć na wymianę.
A mam :zwykły niebiesko , biało i fioletowo kwitnący , potem o zielonożółtych liściach i też barwinek większy o biało obrzeżonych liściach i dużych niebieskich kwiatach.
Witaj, zaspałaś?!
Czekam i czekam, ale póki co...jestem w połowie Twojego pierwszego wątku! Pomysł na napisanie książki to świetny
pomysł!!! Mogłabyś też zacząć malować, ze swoją wrażliwością na formę i kolor. Ogromną przyjemnością jest dla mnie
odkrywanie łączących nas skłonności i upodobań. Dostrzegłam taką samą markizę, meble ogrodowe, sympatię do białych roślin i niebieskich obrusów. Nie wiedziałam, że pospolite aksamitki mają też groźnie brzmiące określenie- turki.
Wracaj i pokaż ostatnie nasadzenia.
Czekam i czekam, ale póki co...jestem w połowie Twojego pierwszego wątku! Pomysł na napisanie książki to świetny
pomysł!!! Mogłabyś też zacząć malować, ze swoją wrażliwością na formę i kolor. Ogromną przyjemnością jest dla mnie
odkrywanie łączących nas skłonności i upodobań. Dostrzegłam taką samą markizę, meble ogrodowe, sympatię do białych roślin i niebieskich obrusów. Nie wiedziałam, że pospolite aksamitki mają też groźnie brzmiące określenie- turki.
Wracaj i pokaż ostatnie nasadzenia.
Pozdrawiam, nigella
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewelinko!
Poczytałam, popatrzyłam i poczułam klimat Twojego pięknego ogrodu. Barwinek prześliczny i pewnie go wspaniale przepleciesz z innymi roślinami
Zobaczyłam też Twój pierwszy kwitnący rododendron. Te czerwone zakończenia pędów i czerwonawe łuski na pąkach kwiatowych są bardzo charakterystyczne. Mam taki sam różanecznik, ale u mnie nie jest taki duży. On dość wolno rośnie, a piękny i duży krzew ucierpiał znacznie podczas ostrych zim 2 i 3 lata temu. Musiałam ściąć dużo przemarzniętych gałęzi. Zazdroszczę Ci tylko jednego - dużo łagodniejszych zim. Ja zawsze się obawiam o kondycję moich różaneczników, kwitnienie magnolii i... długo by jeszcze wymieniać.
Ale do rzeczy, to niemal na pewno Rh. Gartendirektor Glocker.
U mnie na dniach rozkwitnie
Poczytałam, popatrzyłam i poczułam klimat Twojego pięknego ogrodu. Barwinek prześliczny i pewnie go wspaniale przepleciesz z innymi roślinami

Zobaczyłam też Twój pierwszy kwitnący rododendron. Te czerwone zakończenia pędów i czerwonawe łuski na pąkach kwiatowych są bardzo charakterystyczne. Mam taki sam różanecznik, ale u mnie nie jest taki duży. On dość wolno rośnie, a piękny i duży krzew ucierpiał znacznie podczas ostrych zim 2 i 3 lata temu. Musiałam ściąć dużo przemarzniętych gałęzi. Zazdroszczę Ci tylko jednego - dużo łagodniejszych zim. Ja zawsze się obawiam o kondycję moich różaneczników, kwitnienie magnolii i... długo by jeszcze wymieniać.
Ale do rzeczy, to niemal na pewno Rh. Gartendirektor Glocker.
U mnie na dniach rozkwitnie

Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.