Dala-mój piękny ogród cz.2
- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu, a ja już myślałam, że to pierwsza różyczka u Ciebiedala pisze:Marcinie,
na poprzednich stronach pokazałam trochę szerszych ujęć mojego ogrodu.
Masz rację, że pojedyncze roślinki są piękne, ale prawdziwą urodę ogrodu można docenić dopiero na fotkach pokazujących całe rabaty lub fragmenty ogrodu - liczy się dobór roślin, ich kompozycja i kolorystyka.
Teraz fotka przedstawiająca moja starą jabłonkę obrośniętą hortensją, a u jej stóp - tulipanek i rozpoczynająca kwitnienie kokoryczka![]()

Właśnie zastanawiamy się u mnie,jak się nazywa moja biało kwitnąca (pachnąco-śmierdząca tawuła) - może Ty znasz jej nazwę

- roslynn
- 1000p
- Od: 15 lut 2008, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dala, świetny pomysł ze starą jabłonką, ja mam taką starą gruszę i posiałam tam wysoką nasturcję. Już chciałam drzewko wykopać bo suche ale pomyślałam, że jeszcze w tym roku posadzę i dam owinąć się kwiatkom.
Ciekawa jestem czy wyjdzie też tak ładnie.
Powiedz mi czy ten bluszcz przez zimę nie dostał pożółkłych liści? Mój ma jakieś żółte kolorki i zastanawiam sie czy to nie choroba. A może dojdzie do siebie później. Nie wiem
Ciekawa jestem czy wyjdzie też tak ładnie.
Powiedz mi czy ten bluszcz przez zimę nie dostał pożółkłych liści? Mój ma jakieś żółte kolorki i zastanawiam sie czy to nie choroba. A może dojdzie do siebie później. Nie wiem
Witam w sobotni wieczór po pięknym, słonecznym, ciepłym dniu.
Wszystkie roślinki rosną jak oszalałe, a sporo tulipanów już przekwita.
Reniu,
hosty wystrzeliły po deszczu i z dnia na dzień są coraz większe.
Mons,
dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa
Sabinko,
to dobry pomysł, żeby puścić pnącza po pniach starych drzew.
Co do bluszczu to on jest dosyć wrażliwy na mróz, zwłaszcza ta odmiana pstrolistna.
Jolu,
hosty to jedna z moich ulubionych roślin i mam ich sporą kolekcję (około 40 sztuk, w kilkunastu odmianach).
Oglądałam przed chwilą prognozę pogody i ponoć w połowie przyszłego tygodnia mają padać deszcze...
Alu,
ptaszki przylatują chętnie do wody...
Grażynko,
zapraszam na małą kawkę do mojego ogródka
Kilka widoczków z dzisiejszego ogrodu

Wszystkie roślinki rosną jak oszalałe, a sporo tulipanów już przekwita.
Reniu,
hosty wystrzeliły po deszczu i z dnia na dzień są coraz większe.
Mons,
dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa

Sabinko,
to dobry pomysł, żeby puścić pnącza po pniach starych drzew.
Co do bluszczu to on jest dosyć wrażliwy na mróz, zwłaszcza ta odmiana pstrolistna.
Jolu,
hosty to jedna z moich ulubionych roślin i mam ich sporą kolekcję (około 40 sztuk, w kilkunastu odmianach).
Oglądałam przed chwilą prognozę pogody i ponoć w połowie przyszłego tygodnia mają padać deszcze...
Alu,
ptaszki przylatują chętnie do wody...
Grażynko,
zapraszam na małą kawkę do mojego ogródka

Kilka widoczków z dzisiejszego ogrodu