Ogród Moni cz.1
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Magnoliowy czas... chyba im u Ciebie dobrze, skoro są tak obsypane pięknymi kwiatami
Moja "Susan" co roku obficie kwitła, w tym , niestety ma niewiele kwiatów , bo musieliśmy ją jesienią przyciąć ( zrobiła się za wielka), i pozbawiliśmy biedaczkę części zawiązków kwiatowych.Magnolie tnie się w ostateczności - nie specjalnie to bowiem lubią.

- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nadrabiam zaległości zdjęciowe:
Kiku Shidare Zakura w pełni kwitnienia - jest zachwycająca:

A moje zachwyty zaczynam również kierować w kierunku kolejnych, zaczynających kwitnienie wisienek - Amanogawa ma już wielkie pąki i lada chwila zakwitnie:

Magnolie w goracym słońcu otwierają pąki:

Tym razem takie tulipany czarują barwami i kształtem:

Kiku Shidare Zakura w pełni kwitnienia - jest zachwycająca:

A moje zachwyty zaczynam również kierować w kierunku kolejnych, zaczynających kwitnienie wisienek - Amanogawa ma już wielkie pąki i lada chwila zakwitnie:

Magnolie w goracym słońcu otwierają pąki:

Tym razem takie tulipany czarują barwami i kształtem:

- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłam piękną 1,5m sosnę czarną - jest śliczna, gęściutka, ma wielkie igły i piękną, ciemną zieleń

Oprócz sosny stałam się właścicielką kolejnej piwonii Festiva Maxima, lewizji na skalniak, borówki brusznicy i runianki pstrej (ma śliczne, kremowo - zielone listki). Wykonałam sporo prac związanych ze zdzieraniem darni, komponowaniem i wsadzaniem roślin. Zaplanowałam też miejsce na domek ogrodowy w sadzie
Lewizja

różowa niezapominajka

tawuła szara - również nowy, wczorajszy nabytek

fotka dla Olgi

paprocie nareszcie wyszły z ziemi

pierwszy pąk Amanogawy

pierwszy kwiat lilaka Katherine Havemayer

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że na naszej działce są dwa białe gołębie - dzisiaj większosć dnia spędziły na naszym dachu. Wyglądają na "rasowe", ale nie znam się na tym i nie wiem skąd się tutaj wzięły
. Są wyjątkowo piękne

Oprócz sosny stałam się właścicielką kolejnej piwonii Festiva Maxima, lewizji na skalniak, borówki brusznicy i runianki pstrej (ma śliczne, kremowo - zielone listki). Wykonałam sporo prac związanych ze zdzieraniem darni, komponowaniem i wsadzaniem roślin. Zaplanowałam też miejsce na domek ogrodowy w sadzie

Lewizja

różowa niezapominajka

tawuła szara - również nowy, wczorajszy nabytek

fotka dla Olgi

paprocie nareszcie wyszły z ziemi

pierwszy pąk Amanogawy

pierwszy kwiat lilaka Katherine Havemayer

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że na naszej działce są dwa białe gołębie - dzisiaj większosć dnia spędziły na naszym dachu. Wyglądają na "rasowe", ale nie znam się na tym i nie wiem skąd się tutaj wzięły