Moja kwitnąca radość-Aska cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oooooo....czyżby to był stoplamek????
Ile dałaś i gdzie???
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Z eKOM-u. Cena na pw.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu fajne zakupy :D pięknie wygląda ta rabatka z bratkami :D a pierwiosnek i irysek śliczności, nie mówiąc już o tyk cudzie-sangwinarii :shock: :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aśka-a ten czosnek karatawski to fioletowy będzie?I taki wielkokwiatowy?
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa - Taka wielka biaława kula na krótkiej łodyżce. Dla mnie jest najcudniejszy, bo nie zamierają mu liście i jest przez to ozdobny od wiosny do jesieni. Czosnku olbrzymiego jeszcze się nie dorobiłam :lol:

Dostałam przesyłkę od forumki - kogra. Ależ miałam radochę! Dostałam m.in. ciemiernik i hosty! Roślinki już posadzone, zakupiony ognik i storczyk też. Teraz czekam na zakupy od darob66 - wczoraj dostałam @, że rośliny poszły. K. się mnie spytał, czy zamierzam zaanektować cały trawnik :lol: ...

Oziębiło się i przychmurzyło, ale poza przelotnymi kropelkami deszczu nie widać. A Polska południowa miała być dziś szczęśliwie podlana...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aśka-pochmurnawo jest, chłodno i wietrznie, o świcie się zaciągnęło,ale wiatr chmury gdzieś przegnał i z podlania z nieba nici.
Do mnie przesyłki ani od Zyty ani z Wrocławia jeszcze nie doszły.
Sąsiad na trzeci dzień ukończył mi montaż zamka i idę po farbę, będę drzwi malować.Oby lakier bardzo nie śmierdział.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cóż, specyficzny zapach to przypadłość lakierów. Oby Ci nie dał popalić :wink: .
Kilka dni temu podczas plewienia utrąciłam pęd jednej lilii. Myślałam, że przyjdzie ją spisać na straty. Dziś ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam drugi pęd :D .

Przed momentem wyszło słońce. I gdzie ten obiecany deszcz... A wieczór jeszcze mam wizytę u dentysty... Buuu...
x-d-a

Post »

Asko,
idzie, idzie ten deszcz w twoim kierunku, bo nad Wrocławiem chyba się już wypadało i dzisiaj jest mokro i zimno.
Miłego dnia (mimo tego brzydkiego dentysty) :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Asiu bardzo często zdarza się że cebulka się podzieliła na dwie i w ten sposób uratowałaś jeden kwiat ale na drugi rok będziesz mogła rozdzielić i będą 2 lilie,no i to jest cudowne ja można z jednej lilii mieć dwie.Ja jesienią jedną rabatę lilii będę wykopywać więc będzie dużo małych cebul do obdarowania a po roku i one będą duże
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze ja raz u mnie pięknie słonecznie i sucho .
Asiu piękna ta sangwinaria tej też roślinki do teamj pory nie znałam teraz się dowiaduje jakie mam braki
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sangwinaria jest świetna, tylko to maleństwo. No i krótko cieszy nas kwiatami. Ale i tak uważam, że warto ją mieć w ogrodzie. Musiałabyś dla niej wykombinować jakiś cienisty kącik. Nie wiem, na ile Ci starczy cierpliwości - mam ją od zeszłego roku i jeszcze nie zdążyła się rozrosnąć, ale w przyszłości możemy pomyśleć o podziale kłączy. Bo nie wiem, czy uda się rozmnażanie przez siew... Zwykłe są do kupienia, widziałam na All po 15 zł, pełnych i różowych nie widziałam.
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Asiu niesamowiete liście ma czosnek, ciekawa jestem jak on będzie wyglądał jak zakwitnie 8)
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu - to taka świetna niziutka biaława kula. Chyba nie mam fotki, ale myślę, że niedługo będę się mogła pochwalić. Dla mnie śliczny!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:Sangwinaria jest świetna, tylko to maleństwo. No i krótko cieszy nas kwiatami. Ale i tak uważam, że warto ją mieć w ogrodzie. Musiałabyś dla niej wykombinować jakiś cienisty kącik. Nie wiem, na ile Ci starczy cierpliwości - mam ją od zeszłego roku i jeszcze nie zdążyła się rozrosnąć, ale w przyszłości możemy pomyśleć o podziale kłączy. Bo nie wiem, czy uda się rozmnażanie przez siew... Zwykłe są do kupienia, widziałam na All po 15 zł, pełnych i różowych nie widziałam.
Asiu broń Cie Boże żebyś dzieliła tę mała roślinkę ja nie mam nawet gdzie jej posadzić będę przychodzić do Ciebie żeby ja popodziwiać.
Ja nie muszę mieć wszystkich roślin bo jak wiesz to nie możliwe zawsze znajdą się jakieś piękne okazy tak to już jest,ale jest świetną sprawą poznawanie nowych roślin których do tej pory się nie znało
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Asiu to czekam na zdjęcia czosnka. Zawsze widziałam okazy wielkich ogromnych kul, a tym czasem to niska odmiana.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”