Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie woda "w kranie" popłynie dopiero 1 go maja.
Na chwilę obecną korzystam z dobrodziejstw natury czyli mojej studni.
Dobrze że nie muszę nosić wody w baniakach bo przy tej suszy to bym miała ręce do samej ziemi :)
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lamia widzę że masz tak jak ja wodę ze studni. U nas w starym domu P. próbował odkręcić zawór główny z wodą ale cieknie na wszystkich śrubunkach i kolankach więc szkoda zalewać piwnicy, którą być może uda się uratować pod nową budowę. Z jednej strony cieszę się, że dzisiaj pada bo nie będę musiała tachać tych konewek ;) Najbardziej cieszy się chyba kolega mojego P. bo zrobili mu koło domu drogę gruntową i mu się strasznie kurzyło jak tylko jakieś auto przejechało. Modlił się wczoraj chłopak o deszcz i wyprosił :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Aniu.
Jaką śliczna i pomysłową rabate zrobiłaś. Pełna jestem uznania dla Ciebie.
Deszczyk od Ciebie chyba do mnie przywiało. I dobrze bo juz tak sucho było na działce, że szpadla nie dało sie wbić.
Zresztą sama widziałaś jaka ja juz spieczona :lol:
Anulko ale Jolunia Ci niespodziankę zrobiła. Pochwal sie potem jak to wszystko Ci zakwitnie. Buziaki i miłego dnia :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

Chciałabym dołączyć do , licznego już bardzo grona osób podziwiających Twoją działeczkę . To , co zrobiliście również dla mnie jest wręcz nieprawdopodobne!! Spokojnie macie w kieszeni wygrany konkurs"Metamorfoza 2008'" . ;:108 Ja też mam działkę od ubiegłego roku , 550 metrów , ale kupiona została w stanie nienajgorszym , tzn. można tam być bez koniecznych przeróbek czy remontów , jak u Ciebie. Podziwiam Was właśnie za to że wybraliście teren gdzie jest dużo pracy , ale można ułożyć wszystko wg.siebie.. Ja bym chyba tak nie potrafiła , jestem za wygodna! :oops: ;:Nie mam takiej wyobraźni i chyba chęci aby tak zasuwać .. Naprawdę wielki szacunek! Oglądam tu wiele działek ale Twoja jest jedną z tych które najbardziej utkwiły mi w pamięci. Ja także założyłam swój wąteczek , na razie bez zdjęć , ale to wszystko zmieni się po weekendzie , wtedy zapraszam do siebie bardzo.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Hej Aniu! no tak piękną i solidnie wykonaną rabatę powinnam i ja mieć bo tak to tylko plewienie i plewienie, gratulacje kochana za super wykonaną pracę :D . U mnie dizś się zachmurzyło tylko i nie pada i nie powinno, chyba że w nocy bo od jutra na działke(wzięłam dzień urlopu) i trzeba zakasać rękawy!
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Witajcie mili goście :)

Jolu
u mnie dzisiaj zimno i ponuro.Dzięki temu roślinki od ciebie mają szansę na przetrwanie.
Nawet żagwin i żurawka w sanatorium jakby trochę odżyły :)

Powiedz mi jeszcze proszę co z tymi malwami?
Jak mam je posadzić? Każdą z osobna czy w kępie czy jak ? :)

Onka 37
cieszę się że ci się moja rabata podoba.Mówiąc szczerze to ta włóknina nie była aż tak droga. Płaciłam za metr 2.40 zł.A szeroka była na 1.6m.Za 10 m zapłaciłam 24 złote.
Cóż to za cena w porównaniu z tym ile pracy ma mi to zaoszczędzić??

Isek Witaj w moich skromnych progach.Nie wiem co mam powiedzieć na twoje pochwały.Aż się cała czerwienię :oops:
Oglądałam piękne działki...ale jednak to nie było to" coś" :)

Gigulcu
kochany cieszę się że do mnie wpadłaś :)
A zdjęcia na pewno będe robić jak tylko prezenty od Joli pokażą swą urodę :)

MagdoMisiu
Nie wiem kto wymodlił ten deszcz ale mógł chociaż zamówić go o godzinkę później.Przynajmniej bym nie zmokła i nie musiałabym podlewać kwiatów w czasie deszczu :)

A teraz kilka deszczowych zdjęć z wczoraj :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Lamio w chwili wolnej postanowiłam zwiedzić Twój ogród. To co zobaczyłam na pierwszej stronie to mnie zmroziło, pomyślałam jaka ona odważna. W miarę przeglądanie stron podziw rósł. W jak szybkim tempie uporałaś się z tym " strasznym dworem". To jak z przemianą brzydkiego kaczątka w piękną łabędzicę. Ślicznie. Bardzo mi się podoba Twój ogród :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

Cholewcia , jak Ty to robisz że te zdjęcia są tak wysokiej jakości i w takim rozmiarze? Mnie w ogóle nie wychodzi to zmniejszanie i wklejanie fotek , widzisz , nawet w tym jestem noga!! ;:145 Te kwiaty wyglądają tak cudnie.. chciałam napisać że są tak piękne że można by je zjeść , ale oczywiście byłoby to nie na miejscu... będę szukać na forum instrukcji do wklejania fotek , jak się uda to zapraszam do siebie na ;:136
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

MirkoSDziękuje za słowa uznania i za odwiedziny :)
Wpadaj częsciej i czuj się jak u siebie...

Isku
Każdy początkujący na forum miał zapewne te same problemy co ty teraz.Dla mnie wklejanie zdjęć też było czarną magią.

Może pomoże ci moja mała instrukcja.

Pod oknem w którym piszesz posty są dwa niebieskie linki napisane tłustym drukiem

"Kliknij by dodać zdjęcie przez Fotosik" "Kliknij by dodać zdjęcie przez Imageshack.us"

Ja korzystam z Fotosika.Więc jeśli wciskam ten link,pojawia mi się dodatkowe okno.

W tym dodatkowym oknie...
Wybierz plik z dysku-przeglądaj czyli szukasz odpowiedniego zdjęcia na swoim komputerze.Jego wielkość uprzednio musi być nieco mniejsza od oryginału z aparatu(Pomniejszysz programem do obróbki zdjęć np.Infran view

Potem wybierasz formę prezentacji zdjęcia czyli pełny rozmiar (takie jak u mnie w wątku) lub miniaturka.

Klikasz wyślij.

W oknie postu który wczeniej pisałaś pojawi się link ze zdjęciem.

I po tym wystarczy wysłać post lub sprawdzić na podglądzie.

Ucz się cierpliwie a niebawem wpadnę do ciebie obejrzeć zdjęcia ;:80
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Znalazłam zdjęcia mojej rabaty z zeszłego roku ;:80

Tak to wyglądało...

Przed..
Obrazek

Po...
Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

MUsze też kupić agrowłóknin ę i korę mam jedno takie miejsce gdzie będzie wsam raz, mam nadzieje że te łubiny przesadziałaś w fajne miejsce bo śliczne!! ja zamówiłam dwie sadzonki na allegro, przyszły jakieś dwa małe korzenie ale mam nadzieje że odbiją :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Dobrywieczorek :D

Obejrzałam Twoją działkę i chylę czoła przed Tobą ;:180 ;:180 ;:180

Taki kawał roboty zrobiłaś, że szczęka opada z wrażenia ;:111

GRATULUJĘ!!

Gratuluję siły i samozaparcia, ale też odwagi przy zakupie takiej ruiny :shock: Ja bym chyba stchórzyła ... :wink:

Współczuję Ci tych "gości" :roll: Znam ten ból z własnego doświadczenia, bo też dwa razy miałam włamania na działce i totalny bajzer po wandalach :evil:
Nie mieli co kraść to zdewastowali co spotkali na drodze .... wrrrr... :evil: :evil:

Zakupy popełniłaś superzaste :D Za kilka lat już nie będziesz tyle kupowała, bo miejsca Ci zabraknie :lol: ... jak dla mnie teraz :lol: Chciejstw mam mnóstwo a miejsca wcale :?

U mnie na działce juz jest woda ... też kiedyś odkręcali kurki w maju, ale od dwóch lat mamy już w drugiej połowie kwietnia ...

pozdrawiam Cię gorąco ... jeszcze tu wrócę :D

:wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Lamia-przespacerowałam się po działce,po roku jest nie do poznania.Piwonia cudna,pergola obsadzona rózami jest wielką ozdobą działki i stwarza niepowtarzalny klimat.Nieproszeni goście to plaga działek-współczuję.Lamio piwonie o niesamowitych kolorach są w szkólce kapias niedaleko domu.Zajmują sie ogrodami i promują je.Można je zwiedzać i kupować różne roślinki.Pozdrawiam i zapraszam.. :lol:
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Dziękuje wam bardzo za słowa uznania :)
Cieszy mnie to co mówicie niezmiernie.

W sobotę było u mnie wielkie grillowanie ;:80

W piątek za to malowałam kamienie wapnem na biało.Bo po zimie brzydko wyglądały.
Odchwaściłam rabaty przy ścieżce,wychodzą mi iryski z biedronki, i tylko jedna z pięciu lilii.
Reszty nie ma nie wiem co się dzieje? No i acidantery też nie widać....

Floksy szydlaste zaczynają zaskakiwać kolorkami :)
x-d-a

Post »

Lamio,
niestety cebulki z Biedronki często zawodzą i albo wcale nie wyrastają, albo wychodzi z nich coś zupełnie innego niż na etykietce.
Wczorajszy deszcz chyba dobrze zrobił Twoim roślinkom, ja mieszkam gdzieś niedaleko, ale u mnie nie padało.
Pozdrawiam i miłego dnia :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”