Pomidory - więdną?
Pomidory - więdną?
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem związany z pomidorami. Mają około 5-7cm wysokości. Gdy wystawiam na na słonce to boczne liście tak jakby więdły a gdy zabiorę je ze słońca i wracają to normalnego stanu. Czy pomidory są bezpieczne na takim słoncu? Światło mają od ok. godz. 12 do 18-19. Czy to nie za duzo?
Ja je wystawiłem na balkon kiedy jeszcze był cień a po powrocie ok.1h liście były oklapnięte. Pomidorki zostały przepikowane i mają sie dobrze. W najblizszym czasie dam foto. Pozdrawiam
PS. Mam pytanie jeśli jutro wysieje arbuzy to nie będzie już zapuźno? Początkowo stały by w domu a następnie na działkę.
PS. Mam pytanie jeśli jutro wysieje arbuzy to nie będzie już zapuźno? Początkowo stały by w domu a następnie na działkę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
PAWELLO takie pomidorki t powinny być cały czas w ciepłym pomieszczeniu i rosnąć,a na hartowanie na dworze przyjdzie czas gdy będą miały 25-30 cm, jak je tak będziesz mroził zimnym wiatrem to przestaną rosnąć ,a nawet mogą paść całkowicie.Mam problem związany z pomidorami. Mają około 5-7cm wysokości.