Tara - oaza marzeń cz.1
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taro ja też walczę z nornicami już parę lat
W zeszłym roku zeżarły mi hiacynty i lilje.Nie pomaga wieszanie puszek ,wkładanie włosów psich do nor ,dymienie korytarzy ,nic
Moje nornice upodobały sobie miejsce na całej długości folii,jak ją podlewam to ziemia sie zapada
Nornice gniazda zakładają zawsze pod dużymi drzewami w korzeniach.Co robić -jedna pani napisała-POKOCHAĆ 

- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Idus u mnie nornice zalożyły gniada w klombie z kamienia i poszły do następnego, stwierdziłam dzis na spokojnie, ze nie poszły tam gdzie zrobiliśmy poczestunek karbidem i sierscia psa kretom, równiez gdzie było wiecej czosnku. Dzis sąsiadka widziala na własne oczy w dzień jak nornice wygrzebywały sie na powierzchnię, stała z łopatą ale uciekła.
Tak wyglada teren przekopany gdzie było najwiecej nor i 3 gniazda.

Tak wyglada teren przekopany gdzie było najwiecej nor i 3 gniazda.

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Taro , przepiękna wiosna u Ciebie . Ślicznie prezentują sie te pasy tulipanków
, bardzo ładne odmiany i narcyzy , a hiacynty zapewne przepięknie pahną
. Chciałbym mieć tyle mioejsca
. na razie moge pomarzyć.. 

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruniu. Dawno u Ciebie się nie wpisywałam, ale podglądam systematycznie. Śliczną masz wiosnę. Podobnie jak we Wrocławiu. Widzę, że serduszki Ci już kwitną. Moje są dopiero w tym roku posadzone, więc kwiatów się nie spodziewam, ale rosną i to jest najważniejsze. Też zaczęłam walkę z nornicami, również mam wszystko poryte. Ale okazało się, że cebulki tulipanów to nie one wcięły. To jakaś choroba. Wyciągnęłam koszyczek tam gdzie były wsadzone cebule i okazało się, że zgniły.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witam, ogladam Wasze ogródki są piękne, przepraszam ale nie pozostawiam śladu, obiecuje poprawę
Renatko chryzantemy kupuje sadzonki malutkie lub sama odrywam kawałek chryzantemy i wpuszczam do ziemi, ładnie sie ukorzeniają, na zime jednak przykrywam gałązkami choinki, tez ładnie mi zimuja kupowane w doniczkach tak wygladaja na dzień dzisiejszy:

jedna uwaga: koniec czerwca lub poczatkach lipca trzeba uszczypnać główki wowczas ładnie sie rozkrzewiają
a tu jeden z moich ulubionych tulipanów

Renatko chryzantemy kupuje sadzonki malutkie lub sama odrywam kawałek chryzantemy i wpuszczam do ziemi, ładnie sie ukorzeniają, na zime jednak przykrywam gałązkami choinki, tez ładnie mi zimuja kupowane w doniczkach tak wygladaja na dzień dzisiejszy:

jedna uwaga: koniec czerwca lub poczatkach lipca trzeba uszczypnać główki wowczas ładnie sie rozkrzewiają
a tu jeden z moich ulubionych tulipanów