Ogród OLI - na działce budowlanej cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu. Szczęka mi opadła jak zobaczyłam 35 odmian dalii dla mnie bomba. Ja co roku sadzę 3 - 4 odmian i zawsze mam dylemat wykopać i gdzie to trzymać
Czy potraktować jak jednoroczne i nie wykopywać i za rok znów kilka odmian kupić. A gdzie to później przechowujesz ???
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
wszystko pięknie kwitnie, a ja u siebie nadal czekam, bardzo to powoli idzie
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu nie moge sie nadziwic tyle odmian dalii, sa piekne na pewno przylece zobaczyć to urocze miejsce jak beda kwitnać.
Dalia to tez jedna roślina od kiedy pamietam w ogródkach, jedna tylko posiada wadę trzeba ja wykopywać i najgorsze to przechowywanie.
Pomysłowa i dokładna z Ciebie kobitka, miłych snów
Dalia to tez jedna roślina od kiedy pamietam w ogródkach, jedna tylko posiada wadę trzeba ja wykopywać i najgorsze to przechowywanie.
Pomysłowa i dokładna z Ciebie kobitka, miłych snów
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj jak wróciłam to nawet usiadłam za kompem ale zagrzmiało na chwilę wyłączyli prąd więc
poszłam spać .Padało porządnie.Bardzo się cieszę , że podlało mi te dalie w donicach.
Zakupy są nie to co szukałam ale nie wypadało wracać z pustymi rękoma .
Kupiłam 4 byliny : jastrzębiec plamisty , szczaw krwisty , tojeść kropkowaną pstrą i szałwię srebrzystą.
Do tego 1 trzmielinę o ciekawym rysunku na liściach.
Mąż skusił się już na rozsadę pomidorów.Parę sztuk na próbę chce wsadzić do foli .

poszłam spać .Padało porządnie.Bardzo się cieszę , że podlało mi te dalie w donicach.
Zakupy są nie to co szukałam ale nie wypadało wracać z pustymi rękoma .
Kupiłam 4 byliny : jastrzębiec plamisty , szczaw krwisty , tojeść kropkowaną pstrą i szałwię srebrzystą.
Do tego 1 trzmielinę o ciekawym rysunku na liściach.
Mąż skusił się już na rozsadę pomidorów.Parę sztuk na próbę chce wsadzić do foli .

-
x-d-a
Olu, widzę jedną wspólną cechę Twoich nowych bylinek - pstre listki.
Kupiłaś je tak nieświadomie, czy takie Ci się teraz podobają?
Nawiasem mówiąc ja też bardzo lubię byliny i krzewy o kolorowych liściach, bo jak nie kwitną to ciągle pozostają atrakcyjne.
Uważaj tylko na tojeść - jest mniej ekspansywna od swojej zielonej krewniaczki, ale ciągle bardzo się rozrasta.
Miłego dnia życzę
Kupiłaś je tak nieświadomie, czy takie Ci się teraz podobają?
Nawiasem mówiąc ja też bardzo lubię byliny i krzewy o kolorowych liściach, bo jak nie kwitną to ciągle pozostają atrakcyjne.
Uważaj tylko na tojeść - jest mniej ekspansywna od swojej zielonej krewniaczki, ale ciągle bardzo się rozrasta.
Miłego dnia życzę