Witam witam !!!
Nadrabiam zaległości....dłuuugo mnie nie było co nie znaczy, że w moim ogrodzie nic się nie dzieje....
dołączam nowe zdjęcia...z wiosny
Kupiłam też Ismenę i kilka odmian Kosaćców wysokich na Targach w Kielcach, które odbyły się w ostatni weekend....pogoda dopisała..zwiedzający i wystawcy również
iii UWAGA moja drzewiasta ma pąka..tfu..tfu...jest u mnie drugi sezon....czekam z niecierpliwością bo nie mam pojęcia jaki ma kolor....chciałam wam owego pąka pokazać...nie wiem czy go dobrze widać...
Kasiu, kot przepiękny, taki dostojny.
Niebieska prymulka piękna, moja niestety nie rośnie za dobrze, a zupełnie rewelacyjny liliowiec.
Ciekawa jestem jaki kolor będzie miała Twoja piwonia drzewiasta.
Kasiu byłem na tych targach, ale jak dla mnie to nieporozumienie - tam było dokładnie wszystko, dom, tipsy, fotele do masażu, wieś tańczy i śpiewa, a jeśli chodzi o ogród to bardzo malutko, a stoisk tez niewiele (w porównaniu do wystawy kwiatów w Chorzowie to prawie nic). Ta sfera działalności człowieka jednak dość mocno u nas kuleje, dobrze że na wystawie była pani Kazia, to można było kupić coś ciekawego. Nie wiem gdzie bym się musiał wybrać, żeby zobaczyć wystawę z prawdziwego zdarzenia, z porządnymi aranżacjami i wystawcami...
Pietrek teraz łączą te targi bo za mało wystawców jest i chcą zapełnić hale, kiedyś było lepiej teraz z roku na rok jest coraz gorzej...i nie ma specjalnie w czym wybierać....znaczy no ja jeszcze mam bo mam mało pozycji w ogrodzie ale dla osób, które mają już dużo roślin rewelacji nie ma.
Dawno dawno mnie nie było
staram sie nadrobić zaległości....powoli może mi się to uda...
postaram sie pokazać wam kilka moich uchwyconych momentów mam nadzieje, że przypadna Wam do gustu
Tak zakwitła krzewiasta...pierwszy raz
Tak kwitł Clematis
Tutaj szalony Bodziszek...uwielbiam je:)
Gdyby zdjęcia były w złym rozmiarze lub cokolwiek było źle prosze o sugestie. Z uwagi, że dawno mnie tutaj nie było moge nie byc na bierząco z róznymi zmianami.
Pozdrawiam
Na bieżąco czy nie - ważne ,że jesteś.Przeleciałam watek od początku.Liliowce śliczne,wiesiołek taki sam jak u mnie i też jestem z niego dumna.Piwonie,to moja choroba Kasiu a ta drzewiasta jest prześliczna.Co to za powojn ik?
Witam witam....
Powojnik nazywa sie "Madame Le Coultre" ma duże śnieznobiałe kwiaty. Zakupiłam go na allegro za jakies psie pieniądze. Jest u mnie drugi rok i w tym roku kwitł cudownie....
Jeszcze kilka fotek
Wrócę jeszcze na chwilkę do wiosny.....
Tak chciałam wam pokazać jak mi ładnie zakwitły sasanki....cieszę się bo bardzo je lubie....i wiem że nornice też. Dlatego ma radosc tym większa...bo nornice zostawiły je w spokoju...na razie
A tu ja.. z moim nieco większym pupilem ;)
To chyba Dyptam???...ma bardzo silny zapach...
Kasiu wpadłam z rewizytą, na ostatnim zdjęciu to dyptam(polowałam na niego niedawno na allegro, mam biały i różowy), ja też lubię bodziszki za ich długie kwitnienie i to, że rosną dobrze i w słońcu i w cieniu.
Piwonia drzewiasta piękna
Pozdrawiam
Dziękuję
Zobacznie jak to człowiek nie wie co ma na swoim podwórku, wczoraj zachwycałam się pełną Malwą i jednej z forumowiczek a dzisiaj co sama odkryłam ;)
Malw ciąg dalszy