Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trochę pracy przed Tobą. :)
ile masz tam metrów?
najważniejsze, że ten kawałek ziemi jest uporządkowany.. ja latem będę karczować i odkrzaczać zapuszczoną działke przy domku..
a tu tak pięknie i równiutko.....
a za chwilę będzie kolorowo i bajecznie ..
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj
Ciekawie zapowiada się twój ogród i równie ciekawa jestem tak jak i ty jakie magnolia bedzie miała kwiaty :) Opisz może jeszcze co zamierzasz sadzić w ogrodzie jakie roślinki chodzą ci po głowie a moze jakieś budowle ogrodowe ? czekam na relacje z niecierpliwością :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ,Twoje pierwsze kwiatki bzu się pokazały ;:138
Ale musisz się cieszyć :D
U mnie też pierwszy raz rozkwitają tulipany i jak jestem na działce to wgapiam się w nie co chwilę :D :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witam wszystkich!Ojejku ile odwiedzin :shock: :D :D :shock:

Haniu:pracy dużo przede mną i nie wiem czy efekty będą widoczne w tym roku..Ogródek ma 80 metrów kwadratowych,to bardzo mało ale gdy go przekopywałam i grabiłam wydawał mi się ogromny :lol: Ziemia jest strasznie gliniasta,właściwie była to wielka bryła gliny.Woda stała w niektórych miejscach,nie dało się tego rozgrabić..na szczęście już jest ok. :D
Życzę Ci powodzenia w porządkowaniu Twojej działki.U Ciebie też będzie kolorowo ;:31

Witaj Iwonko:Na magnolie musimy troszkę poczekać ale jak pisała Tess-to sama przyjemność takie czekanie :D Ma duże pąki i mam nadzieje,że w tym roku zakwitnie.Będę ją bacznie obserwować i zdawać relacje na bieżąco:roll:
Co zamierzam sadzić to już mniej więcej napisałam,raczej tylko kwiaty bo na drzewka mało miejsca.Jedyną budowlą w ogrodzie będzie domek drewniany(szopka) na narzędzia,ziemie,itp.Już zamówiłam w piątek i czekam na dostawe..Oprócz tego chcę oddzielić trawę od rabatek kostką i powiększyć taras,żeby wstawić mebelki ogrodowe.
Chodzi mi o coś takiego jak na zdjęciu:

Obrazek

Co o tym myślicie?

Cynthio:Wszystkie moje kwiatki są pierwsze bo to mój pierwszy własny ogródek i ogromnie się cieszę gdy rozkwitają wgapiam się w nie ile mogę :lol: Chociaż na razie staram się nie za często bo trawkę zadepczę :cry:

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Aniu

bardzo ładny będzie ten powiększony taras...posadz tez jakieś pnącze żeby ten mur zarósł...będzie ładnie.
zorza
50p
50p
Od: 30 wrz 2008, o 12:31

Post »

Aniu przyszłam w odwiedzinki , zazdroszcze przestrzeni pustej , u mnie trzeba karczowac, a mama wykłóca sie o kazda stokrotke ,czytam ze sporo roslinek już masz , magnolii zazdroszcze mi miejsca brak na razie , w miejscach wolnych wiuga wiatrzysko w spokojniejszej czesci jest warzywniak
Awatar użytkownika
casablanca
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 kwie 2009, o 13:57

Post »

Aniu, grtuluje zapalu w pracy :D
Tez mam tutaj w Carrigaline taka ziemie i wiem, co to znaczy :? Mieszam ja z gotowym kompostem, ale niezaleznie ile dodam, zostaje mi glina. Dobrze, ze niektore rosliny to lubia.
Mam pytanie: gdzie dostalas bez??? Szukam go tutaj od dawna i jakos bez skutku:(((

Pozdrawiam;
Aga
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam!

Tess:wiem,że ten mur jest okropny..myślałam o jakimś pnączu tylko problem w tym,że mam sąsiadów z trzech stron ogrodu.. :cry: Obawiam się,że komuś może się nie spodobać jak się rozrośnie..

Małgosiu:dziękuję za odwiedzinki i babkę wiekanocną :lol:

Witaj Aga!:Raczej mi wszystko rośnie w tej glinie,no może oprócz konwalii posadziłam w marcu i nic nie kiełkuje jeszcze :cry:
Bez kupiłam w Tesco na początku marca,byly białe i fioletowe ale w jakimś ogrodniczym też ostatnio widziałam (chyba w Bray).Pozdrowienia dla pieska :lol: (ja mam dwa mopsiki)Kupiłaś go tutaj,czy przywiozłaś z Polski?

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Aniu pomysł zagospodarowania ogrodu jak na fotce jest bardzo fajny :) Jeśli chodzi o pnącze na mur to przecież jak się będzie rozrastać to możesz przycinać by na strony sąsiada nie przedzierał się :) Jeśli byś chciała kwitnące to może być np clematis, wiciokrzew jeśli nie to chyba najszybciej opuści się winobluszcz:)

Pozdrawiam cieplutko
Iwona
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Iwonko dziękuję za rady,ten płot ma takie prześwity:

Obrazek

Uważasz,że się pnącze nie przebije?

Chyba i tak się zdecyduje na jakieś,najlepiej kwitnące i pachnące.. :lol: jeśli takie tu dostanę.

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Zrobiłam dziś toszkę zdjęć w ogródku i wklejam:

Trawa wygląda już tak:
Obrazek

To Tulip magnolia,nie wiem czy za blisko płotu nie posadziłam :?:
Obrazek

Róża pnąca.
Obrazek

Szafirki
Obrazek

Lilia kiełkuje :D
Obrazek

Tulipany
Obrazek

Bratki
Obrazek
Mój śliczny bez..
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj , super kwituszki , odrazu kolorowiej sie zrobiło :D .
Szukałem w necie i wygląda na to , że Twoja magnolia powinna kwitnąć tak :
http://www.divaplant.de/mediapool/62/62 ... e_safe.jpg

Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witaj!Dziękuję za odwiedzinki :D

Nie jestem pewna czy to zdjęcie,które znalazłeś to Blue opal :? Z tego co czytałam kwiaty mają być niebieskie od spodu w środku zielone a pózniej żółte..

Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
zorza
50p
50p
Od: 30 wrz 2008, o 12:31

Post »

Aniu nie znam Twojej magnolii , ale na pierwszy rzut oka wydaje sie ze jednak troche za blisko płotu, korzeni sie płytko , bedzie sie rozkrzewiać lepiej od razu zostawic jej troszke więcej miejsca
pozdrawiam serdecznie:) Małgośka
Zorza w ogrodzie
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Aniu ogród zapowiada się bardzo ciekawie. Będę z uwagą śledzić Twoje postępy. Dlaczego? Ponieważ syn kupuje dom i kształt jego ogródka będzie podobny do Twojego. Może coś im podpowiem ;:113 co zobaczyłam u Ciebie ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”