Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII,cz.2
Ganiałam dzisiaj po mieście i mam plon. Jeden odcisk, jeden bąbel i dwa... fajne obrazki 
Jak widać roślinki szybciutko zarosłyby nasze miasta gdyby dać im szansę
Ta brzoza rośnie na II piętrze.
A to mnie zdziwiło. Nigdy nie widziałam takich cierni na pniu. To chyba jakaś akcja?

Jak widać roślinki szybciutko zarosłyby nasze miasta gdyby dać im szansę

A to mnie zdziwiło. Nigdy nie widziałam takich cierni na pniu. To chyba jakaś akcja?

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Naładowałam baterie i wklejam c.d fotek z cierniami. Może ktoś rozpozna co to za drzewo?

Liści ani pąków nie ma. Nie wiem czy wypuści później czy też już jest martwe. A kolce są ogromne między 10-20 cm.

Liści ani pąków nie ma. Nie wiem czy wypuści później czy też już jest martwe. A kolce są ogromne między 10-20 cm.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Raczej nie. Ma inną korę. Wrzucę w identyfikację 
No i już mam odpowiedź. Zawsze można liczyć na forumowiczów
Jest to glediczja trójcierniowa - Gleditsia triacanthos

No i już mam odpowiedź. Zawsze można liczyć na forumowiczów

Jest to glediczja trójcierniowa - Gleditsia triacanthos
No! Wreszcie forum działa 
Jedna trzykrotka robi co może by nadrobić straty w innych. Jeszcze dobrze nie odrosła, nie wybarwiła się a już ma... pąki

Jedna trzykrotka robi co może by nadrobić straty w innych. Jeszcze dobrze nie odrosła, nie wybarwiła się a już ma... pąki

- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje na kwiaty nie mają nastroju, a szkoda, bo takie urocze byłyby w kwitnieniu. Ciekawe czy trzykrociowy wąteczek też wróci do życia, jak one po zimie 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
To dopiero początek kwitnienia. Wysiałam też zeszłoroczne nasionka... ciekawe co z tego wyjdzie. Było ich sporo i jak wzejdą to będę miała co rozdawać
A wątek odkopałam z czeluści zapomnienia... może odżyje 

No i miałam nic nie kupować na balkon
To się nie uda !

Ciekawe co jeszcze przytaszczę
Zioła były zaplanowane. Zresztą jak co roku. Lubię mieć pod ręką świeże ziółka. Dokupiłam bazylię i szałwię. Reszta jakoś przezimowała. Choć tymianku nie jestem pewna. Może jeszcze odbije.

A na koniec to co przetrwało na podwórku. Piwonia i paprocie. Liczę na to, że piwonia w tym roku zakwitnie. W zeszłym nie kwitła

To się nie uda !

Ciekawe co jeszcze przytaszczę

Zioła były zaplanowane. Zresztą jak co roku. Lubię mieć pod ręką świeże ziółka. Dokupiłam bazylię i szałwię. Reszta jakoś przezimowała. Choć tymianku nie jestem pewna. Może jeszcze odbije.

A na koniec to co przetrwało na podwórku. Piwonia i paprocie. Liczę na to, że piwonia w tym roku zakwitnie. W zeszłym nie kwitła

Właśnie pies zażądał spacerku. Obawiam się, że pójdziemy w kierunku parku a tam, tuż, tuż jest.... sklep ogrodniczy :o No i co ja mam zrobić? Nie brać kasy? To i tak nic nie da bo jak mi coś w oko wpadnie to polecę drugi raz.
Wiem.... zakuć w kajdany
Wiem.... zakuć w kajdany

- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Poszłam w drugą stronę ;) Ale i tak się nie udało. Po drodze trafiłam na straganik

Nawet nie wiem jak się toto nazywa. Wiem, że dość pospolite na balkonach. Pospolite czy nie mnie się podoba

Nawet nie wiem jak się toto nazywa. Wiem, że dość pospolite na balkonach. Pospolite czy nie mnie się podoba

- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06