Działka korzo_m 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo wierzba pięknie się ukorzeniła w wodzie, pozostałe metody ukorzeniania chyba również udane, patyczki wypuszczają listeczki. Sadzonki z wody podarowałam dobrym sąsiadom, ja jeszcze nie zdążyłam posadzić.
Magda Twoja jest pięknie sfotografowana, lecę coś o niej poczytać.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:111 Dorotko, jak u Ciebie pięknie...
Mnie też bardzo spodobał się ten ciemiernik co Wioli.
A tulipanki różowe śliczniutkie - też mam takie.
Jestem pełna podziwu do Twoich poczynań. ;:215
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu idzie mi bardzo ciężko, ale powoli widać efekty. Z jednej strony przed domkiem już urządzone, jeszcze muszę przy balkonie posadzić różę pienną,wymyślić jak zamaskować ładnie studnię, oraz czekać cierpliwie jak urośnie trawka, a siałam ją we wtorek po świętach.
Pracę muszę podzielić na co najmniej dwa lata. Ale i tak już dużo zrobiłam, teraz powstały rabatka na , której posadziłam dalie, następna to liliowce i mieczyki, jeszcze inna trawy ozdobne, posiałam dużo z nasion, zobaczymy co urośnie bo nie mam doświadczenia. Wzdłuż działki posadziliśmy krzewy owocowe, pod trzema jabłonkami zrobiłam cieniste rabatki. Pod pierwszą posadziłam hosty, druga to żurawki, a trzecia najbardziej pospolita jedna odmiana paprotek. Całe dnie spędzam na ogrodzie z przerwami na gotowanie i posiłki. Na przeciwnej stronie na razie posadziliśmy kilka krzewów ozdobnych, a między nimi posadzę bylinki i posieję kwiaty jednoroczne.
Zobaczymy jak wytrzyma to mój kręgosłup i dłonie bo one najbardziej mnie bolą po pracach, a plewienia będę miała ogrom, mimo braku deszczu chwaściory rosną.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Dorotko, to zrobiłaś już strasznie dużo.
Nie forsuj się za bardzo, bo robota nie zając...a zdrowie ma się tylko jedno.
I sił też ubywa, a sezon jest długi.
Na pewno urządzisz sobie wszystko pięknie.
Trzymam ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To prawda. Zgadzam się z Gabi.
Sezon dopiero się zaczyna, więc czasu masz mnóstwo.
Sliczne tulipanki botaniczne kwitną Ci już na całego.
U mnie dopiero zaczynają - te w ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu masz racje dużo zrobiłam, mam satysfakcję bo większość robię sama, mąz musi pracować. Ale ja należe do tych w gorącej wodzie kąpanych wszystko chciałabym mieć już zrobione. :lol: :lol:
Grażynko moje botaniczne tulipanki już przekwitły, kwiaty poobcinałam. Niedługo je powykopuję, muszę też tak zrobić z krokusami, wszystko mam w doniczkach więc spokojnie będą mogły cebulki dosychać, a ja na ich miejsce posadzę jakieś jednoroczne.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Dorotko, nie byłam u ciebie przez chwilę a tu takie piękności pokazujesz, wiosna w całej palecie barw, ogród wygląda na zdjęciach jakby miał kilka dobrych lat!
W tą sobotę chyba muszę już wsadzić do gruntu pomidory od Ciebie bo są tak ogromne, że boję się, żeby się nie połamały!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Dorotko-podziwiam Twoje samozaparcie no i wyniki!Mnie wierzba mandżurska z bukietu od dyplomanta także się w wodzie pięknie ukorzeniła i pokryła liśćmi.Wczoraj kupiłam białe albinosowate niezapominajki,właściwie-ładne.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko nadrobiłam z lekka zaległości u Ciebie :D
wiesz.. ja też częściowo Dzięki Madzi mam śliwowiśnię :;230 :;230 trochę się jeszcze ku temu przyczyniła Zośka ;)
kawał roboty odwaliłaś, wiem co znaczy przekopywanie i wybieranie kamieni i perzu - mam to u siebie na codzień :roll: uważaj na siebie i nie forsuj się zbytnio, dziewczyny mają rację - masz na to czas :D
wiosenne kwiatki superowe ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dorotko jeśli nie masz problemów z nornicami to ja bym cebulek nie wykopywała a między nimi posadziła inne roślinki.
No chyba, że masz tak jak ja i sadzisz jedno w drugim bo zapomnisz co tam przedtem było. ;:112
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Dorotko - nie rób nic nad siłę :) bo praca Cię wykończy i będziesz klnąć na ogródek lepiej robić po mału , czasem trzeba umieć przyjść do ogrodu tylko posiedzieć - choć jest to trudne w takich ogrodach jak Twój czy mój ale czasem tak trzeba :) by zieleń dodała nam siły :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miło mi ,że odwiedzacie mój ogródek .Działki już nie mam , myślę ,że poszła pod opiekę dobrych rąk i moja kilkuletnia praca nie pójdzie na marne. Wszystkich sadzonek kwiatów nie udało mi się przenieść, ale może kiedyś uda mi się je pozyskać. Na nowym miejscu prace trwają intensywnie, jak będę miała więcej czasu to umieszczę zdjęcia. Dzisiaj tylko wpadłam do Krakowa- wizyta u lekarza, a po niej zaraz wracam na wieś ciężko pracować.
Karolu gdyby tak się dało usiąść spokojnie, odpocząć , pooglądać, ale jeszcze się nie da ,ogrom pracy , ja się tak sama nakręcam . Mąż ma powoli tego dość , bo jego również intensywnie zaganiam , zastanawiam się kiedy w końcu przyjdzie jego bunt.
Cieszy mnie, że roślinki posadziłeś, jak się rozrosną, zakwitną to będę u Ciebie wypatrywała zdjęć.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dorotko Karol ma rację :) Ogród ogródkiem ,ale szanuj siebie i swoje kosci.
A tak ogólnie to super to wygląda.Niezle się narobiłaś,ale jak wszystko zrobisz to odpoczniesz wśród pięknych kwiatów :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Doroto-no to lekki żal,że definitywnie działka oddana.Miejmy nadzieję,ze w dobre i troskliwe ręce.Może jednak,nawet wiedząc,że zostało wiele pracy, czasem przysiądziesz?
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Dorotko - to proszę przestać się nakręcać i obiecać wszystkim na tym forum że choć jeden dzień w tygodniu będziesz leżeć do góry brzuchem w ogrodzie i obmyślać plany do wykonania

bo w takim tempie to się zajedziesz Kobieto... i ogród przestanie być przyjemnością dla Ciebie - co innego gdybyś to robiła zarobkowo - ale robisz to dlas siebie - pomyśl o tym - a przerwy w pracy dobrze robią bo po przerwie szybciej się pracuje niż gdy pracue się ciągle ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”