Moja familokowa oaza spokoju cz.1
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny jesteście kochane . Przesiedziałam wczoraj cały dzień na ogródku ,ponieważ nie było co robić . Robiliśmy grila ,bo komp nie działał znowu jakaś awaria . Dopiero teraz go włączyli no to jestem cała w skowronkach ,gdyż moge znowu poklikać . Niestety muszę stwierdzić tę smutną prawdę ,że już się uzależniłam od tych odwiedzin w ogródkach . Nie wiem jak wytrzymam te 3 tygodnie myślami będę wciąż w moim ogródku i przy różach . Mam nadzieję ,że wnuk będzie się nimi dobrze opiekował . Gdy mu mówiłam co ma robić to stwierdził "babcia po co ci tyle róż "a mam ich 30 . Gdy je dzisiaj liczyłam to sama nie wierzyłam kiedy ich tyle nakupiłam . Sąsiadka 83 letnia ogrodniczka też się zdziwiła [to liczenie róż to przez nią ],bo sama bym na to nigdy nie wpadła . Taruś ja tam na dole nie mieszkam tam sąsiad ,który ma ten zielony płot ma tam warsztacik . Na podwórku zrobiłam skalniak to też niszczą ,a rodzice nie zwracają uwagi [to jest bezstresowe wychowanie ] .
Cynthiu wiesz z tym płotem to ja mam tysiąc myśli ,ale trochę mnie zainspirowałaś lecz nie wiem jakie to będą koszty muszę się najpierw zorientować .
ALU zgadzam się z Tobą nie wszystkie ogrody są jednakowe .Są bardziej lub mniej ładne ,ale dla każdego własciciela to jest to co on kocha
IWONKO goń tego wirusa w diabły . W sobotę chciałam otworzyć stronę firmy TARGET ile razy otwierałam włączał mi się ALARM Awasta koń Trojański więc musiałam zrezygnować chociaż potrzebowałam otworzyć tę stronkę . Ale się rozpisałam . Cieszę się ,że wpadacie do mnie w odwiedziny jest piękna pogoda więc wysuwam do ogródka dotlenić się . Miłego dnia będę wieczorem Was odwiedzać ,bo szkoda pięknego dnia marnować przy kompie
Cynthiu wiesz z tym płotem to ja mam tysiąc myśli ,ale trochę mnie zainspirowałaś lecz nie wiem jakie to będą koszty muszę się najpierw zorientować .
ALU zgadzam się z Tobą nie wszystkie ogrody są jednakowe .Są bardziej lub mniej ładne ,ale dla każdego własciciela to jest to co on kocha
IWONKO goń tego wirusa w diabły . W sobotę chciałam otworzyć stronę firmy TARGET ile razy otwierałam włączał mi się ALARM Awasta koń Trojański więc musiałam zrezygnować chociaż potrzebowałam otworzyć tę stronkę . Ale się rozpisałam . Cieszę się ,że wpadacie do mnie w odwiedziny jest piękna pogoda więc wysuwam do ogródka dotlenić się . Miłego dnia będę wieczorem Was odwiedzać ,bo szkoda pięknego dnia marnować przy kompie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu aż 30 róż ?
O matko, ale będzie pachniało pewnie tymi różami.
No to nie mogę się doczekać kiedy zakwitną.
A płotem się nie przejmuj - zarośnie i nie będzie go widać.
No chyba, że wiatr będzie silny i wtedy twój M będzie musiał podziałać.

O matko, ale będzie pachniało pewnie tymi różami.
No to nie mogę się doczekać kiedy zakwitną.
A płotem się nie przejmuj - zarośnie i nie będzie go widać.
No chyba, że wiatr będzie silny i wtedy twój M będzie musiał podziałać.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzy tygodnie - to mi wygląda na sanatorium, zgadłam? Tam są trzytygodniowe turnusy jeśli dobrze pamiętam
Jadziu gdy oglądałam zdjęcia na poprzedniej stronie to z sympatią spoglądałam na Twój płot. Czytam dalej a tam cała dyskusja na jego temat. Mnie też ujął jego widok i obudził przyjemne wspomnienia.
Ja bym go nie likwidowała Jedyny problem z nim to jego stan techniczny. Ale jak się go da ponaprawiać - to niech sobie stoi!

Jadziu gdy oglądałam zdjęcia na poprzedniej stronie to z sympatią spoglądałam na Twój płot. Czytam dalej a tam cała dyskusja na jego temat. Mnie też ujął jego widok i obudził przyjemne wspomnienia.
Ja bym go nie likwidowała Jedyny problem z nim to jego stan techniczny. Ale jak się go da ponaprawiać - to niech sobie stoi!
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witaj Jadzieńko. Pięknie u Ciebie w ogródku, kolorowo, tak sielsko. A płotek dodaje uroku Twemu ogrodowi. Jest taki inny. Kiedyś takie płotki były przy większości domów. A dziś stawia się betony i metaloplastykę. Nie zawsze to co drogie jest piękne. Gdybym miała stawiać przy nowym domu płot na pewno łączyłabym go z drewnem.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam Was moje kochane przyjaciółki ;Marysiu nie jadę do sanatorium ,lecz w odwiedziny do rodzinki na komunie . Przez ten czas starszy wnuk ma się opiekować moją oazą nie wiem jak to będzie i co zastanę po przyjeżdzie . Pierwszy raz ma takie zadanie a na roślinkach się nie zna . Grunt ,że wie gdzie szczypiorek i truskawki . Właśnie pod wpływem Cynthi chyba jednak zostawię taki drewniany płot tylko ,że musi być nowy już nawet mam koncepcję jak to będzie . Tylko jeszcze nie wiem gdzie takie deski dostanę . na razie myśli wyłączam na 3 tygodnie
Romciu miłej pracy na działce ,a ja będę się bawić w nianię i myślami będę w ogrodzie
ADO kolorowo dopiero będzie jak wszystko zakwitnie . Nie mogę się doczekać kwiatów tych róż ,które kupiłam na jesień . Ado drewno ma jednak swój urok muszę Ci przyznać rację . Cynthia mnie zainspirowała do tego drewniannego płotu . Widziałam gdzieś z takich nieoheblowanych desek i bardzo mi się podobał . Tylko nie wiem jeszcze gdzie takie deski mogę kupić .
Bardzo sie cieszę ,że mnie odwiedzacie będę tęsknić ,ale na pewno będę wpadać pooglądać wasze ogródki ale na pewno nie tak często . O ile czas mi jutro pozwoli wstawię jeszcze parę fotek nowych zakupów . Kolorowych snów
Romciu miłej pracy na działce ,a ja będę się bawić w nianię i myślami będę w ogrodzie
ADO kolorowo dopiero będzie jak wszystko zakwitnie . Nie mogę się doczekać kwiatów tych róż ,które kupiłam na jesień . Ado drewno ma jednak swój urok muszę Ci przyznać rację . Cynthia mnie zainspirowała do tego drewniannego płotu . Widziałam gdzieś z takich nieoheblowanych desek i bardzo mi się podobał . Tylko nie wiem jeszcze gdzie takie deski mogę kupić .
Bardzo sie cieszę ,że mnie odwiedzacie będę tęsknić ,ale na pewno będę wpadać pooglądać wasze ogródki ale na pewno nie tak często . O ile czas mi jutro pozwoli wstawię jeszcze parę fotek nowych zakupów . Kolorowych snów