Tulipan998 pisze:Nie martw się , na pewni jeszcze kiedyś się doczekasz

, wkońcu kiedyś zechce przedłużyć gatunek..

. Trzeba tylko dbrze się zająć

. Niemogę się wciąż napatrzeć na Twoje nowe kwitnące nabytki

, tulipan śliczny :P , a może zrób fotkę w ogródku ? Nie masz fotek krokusów , czytałem , ze masz bardzo duzo ? , uwielnbiam cebulowe , szkoda że krokusy przekwitły

. Ja już się czaje na rynek i Auchana na jesieni po kopy cebulek

, szkoda że musze czekać rok... .
krokusy już dawno przekwitły... a teraz kwitnie trochę tulipanów, forsycje, hiacynty...
wczoraj byłam jeszcze raz na wystawie i dokupiłam sobie jeszcze jednego storczyka, a właściwie 2, rosną w jednej doniczce. to Phal. biały i biały w bordowe łatki. wczoraj był już bardzo mały wybór.
oto fotki tego wczorajszego (zrobiłam tylko temu w bordowe łatki bo biały jeszcze nie do końca rozwinięty, ale za kilka dni też mu zrobię):
i jeden z tych kupionych w piątek:
niebieska Vanda puszcza pędzik! z 4 dorosłych Vand 3 puszczają pędy. jedna z tych maleńkich wydłuża korzonek. Phal. "pink panther" puszcza keiki na pędzie. dużo Phal. puszcza liście i korzenie. wszystkie mają się dobrze. lueddemaniana po podlaniu trochę odżyła, była przesuszona gdy ją kupiłam. tym, co mają plamy na liściach, na razie nie pojawiają się następne, mam nadzieję, że nic im nie jest i że będą żyły. pędzik liodoro jest coraz większy.