Przedstawiam Wam mój kawałek ziemie (160 m), na którym uprawiam warzywa oraz takie owoce jak malina i truskawka. Działkę użytkuję dopiero rok. Sprawia mi to wielką radość, kiedy coś wyrośnie i mogę się tym podzielić z moimi bliskimi. Muszę powiedzieć, że moje plony są bardzo urodzajne. Powiem trochę o mnie. Mam na imię Sebastian i mam 15 lat. Moją pasją jest ogrodnictwo, muzyka i komputery. To są trzy rzeczy, które uwielbiam robić i które jak już wcześniej powiedziałem sprawiają mi ogromną satysfakcję
 Przedstawiam Wam mój kawałek ziemie (160 m), na którym uprawiam warzywa oraz takie owoce jak malina i truskawka. Działkę użytkuję dopiero rok. Sprawia mi to wielką radość, kiedy coś wyrośnie i mogę się tym podzielić z moimi bliskimi. Muszę powiedzieć, że moje plony są bardzo urodzajne. Powiem trochę o mnie. Mam na imię Sebastian i mam 15 lat. Moją pasją jest ogrodnictwo, muzyka i komputery. To są trzy rzeczy, które uwielbiam robić i które jak już wcześniej powiedziałem sprawiają mi ogromną satysfakcję  . Na zdjęciach poniżej będą m.in. moja plantacja truskawek (ok. 100 krzaczków), mini plantacja maliny (ok. 20 krzaczków), poletko sałaty, kapusty i świeżo wybudowany tunel foliowy. Jego budowa została zakończona 3 tygodnie temu. Konstrukcja jest bardzo stabilna co widać na jednym z ujęć. Wykonywałem ją razem z moim dzadiem i moim tatą. Jej powierzchnia wynosi 12 m kwadratowych. Na poniższych fotografiach widać, co się w niej znajduje. Posiadam tam 26 krzaczków pomidorów, 14 krzaczków ogórków oraz 5 krzaczków papryki. Chcę się pochwalić, że moje ogórki mają już owoce o długości 4 cm!!
 . Na zdjęciach poniżej będą m.in. moja plantacja truskawek (ok. 100 krzaczków), mini plantacja maliny (ok. 20 krzaczków), poletko sałaty, kapusty i świeżo wybudowany tunel foliowy. Jego budowa została zakończona 3 tygodnie temu. Konstrukcja jest bardzo stabilna co widać na jednym z ujęć. Wykonywałem ją razem z moim dzadiem i moim tatą. Jej powierzchnia wynosi 12 m kwadratowych. Na poniższych fotografiach widać, co się w niej znajduje. Posiadam tam 26 krzaczków pomidorów, 14 krzaczków ogórków oraz 5 krzaczków papryki. Chcę się pochwalić, że moje ogórki mają już owoce o długości 4 cm!!  To jest dla mnie bardzo pocieszające, gdyż wiem, że moim roślinom nic więcej nie potrzeba.
 To jest dla mnie bardzo pocieszające, gdyż wiem, że moim roślinom nic więcej nie potrzeba. Pozdrawiam serdecznie i czekam na posty. Do usłyszenia - Sebastian.

. Już teraz potwierdzam moją wcześniejszą tezę, że pomidory najbardziej i najlepiej rosną w nocy. Zebrałem już sałatę lodową i masłową, rzodkiewki. Truskawki kwitną jedna na drugiej. Jedynym problemem w uprawie moich warzyw (wiem o tym przeglądając poszczególne posty) TURKUĆ PODJADEK. Jest go bardzo dużo i właściwie jest wszędzie. Nie ma na niego żadnego sposobu, żeby się go pozbyć. Jak się dowiedziałem, co mnie kompletnie załamało jest on pod śćisłą OCHRONĄ !!!
 . Już teraz potwierdzam moją wcześniejszą tezę, że pomidory najbardziej i najlepiej rosną w nocy. Zebrałem już sałatę lodową i masłową, rzodkiewki. Truskawki kwitną jedna na drugiej. Jedynym problemem w uprawie moich warzyw (wiem o tym przeglądając poszczególne posty) TURKUĆ PODJADEK. Jest go bardzo dużo i właściwie jest wszędzie. Nie ma na niego żadnego sposobu, żeby się go pozbyć. Jak się dowiedziałem, co mnie kompletnie załamało jest on pod śćisłą OCHRONĄ !!! 

warzywka masz okazałe , a sałatą to narobiłeś mi smaka chętnie bym ją schrupała wygląda tak smakowicie
 warzywka masz okazałe , a sałatą to narobiłeś mi smaka chętnie bym ją schrupała wygląda tak smakowicie  

Masz 15 lat i uprawiasz warzywa i owoce, masz dobre plony i wszystko robisz sam? Z pewnością jest  więc z Ciebie materiał na maniaka- ogrodnika , ale to całkiem miła choroba
 Masz 15 lat i uprawiasz warzywa i owoce, masz dobre plony i wszystko robisz sam? Z pewnością jest  więc z Ciebie materiał na maniaka- ogrodnika , ale to całkiem miła choroba