Moi zieloni domownicy
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten leniuszek to panna Kunegunda
Aniu w sumie trochę się cieszę z deszczu -podlewa mi posiane wczoraj kwiatuszki -słoneczniki,nagietki ,aksamitki i nasturcje .Chociaż boję się trochę ,że się pospieszyłam i jak nagle wyskoczą niskie temperatury ,to mi wszystko padnie .Ale było już tak ciepło ,że nie mogłam się powstrzymać ... A co do kwiatka ,to może to i dracena ,zawsze mi się mylą juki z dracenami ,więc i teraz też mogłam coś poplątać

Aniu w sumie trochę się cieszę z deszczu -podlewa mi posiane wczoraj kwiatuszki -słoneczniki,nagietki ,aksamitki i nasturcje .Chociaż boję się trochę ,że się pospieszyłam i jak nagle wyskoczą niskie temperatury ,to mi wszystko padnie .Ale było już tak ciepło ,że nie mogłam się powstrzymać ... A co do kwiatka ,to może to i dracena ,zawsze mi się mylą juki z dracenami ,więc i teraz też mogłam coś poplątać

- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewo myślę że nie pośpieszyłaś się z sianiem nasionek do gruntu ja miałam to zrobić w tym tygodniu ale wyszło jak wyszło i teraz nie wiem kiedy to zrobię ale będę chciała jak najszybciej
Sieję aksamitki, nasturcję wysoką i słonecznik ozdobny
Jeszcze zamówiłam inne roślinki i po niedzieli mają mi przyjść to zapewne w następnym tyg mnie to zmobilizuję i zasieję :P
U mnie nawet jak nie śpi któryś z kotów to jak sobie siądzie i patrzy na mnie albo M to pokazuje język i to rzeczywiście śmieszy nas :P

U mnie nawet jak nie śpi któryś z kotów to jak sobie siądzie i patrzy na mnie albo M to pokazuje język i to rzeczywiście śmieszy nas :P
ewasz29 pisze:Często tak wywala język jak śpi .Śmieszy mnie to za każdym razem .
A DiDi to imię nieznośnej siostry Dextera ?

Ja myślałam o daturze nawet dostałam nasionka i jeszcze kupiłam, ale jakoś nie miałam chęci jej posadzićtreissi pisze: Ja myślałam, że już zapóźno na sianie nasionek. Ale ja się nie znam na tym Też chciałabym sobie coś wyzsiać, ale nie mam ręki do tego i trochę się obawiam.
A powiedzcie mi czy wysiewałyście może daturę? Bo strasznie mnie kusi.

- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak ,tyle ,że moje nasionka jeszcze nie zaczynają nawet wschodzić ,a na torebce pisze ,że wschody są dopiero po 30 -35 dniach ! Ja miałam zamiar je później wysadzić na działkę ,ale pomysł z uprawą w doniczkach chyba przyjmęEwa Janina Sadowska pisze:ewasz29 nie prawda,że nie zdążą poziomki zaowocować. Moje w doniczce owocowały do 15 grudnia, potem je zadołowałam w piasku w podwórku, znakomicie przezimowały,teraz stoją na zewnętrznym parapecie od tygodnia i są spore.