Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zeniu - piękne hiacynty - ja mam zagadkę wsadzone zostały różne hiacynty a wszystkie (z wyjątkiem jednego) są różowe :lol:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu...niech nawet trochę popada....najważniejsze aby roślinki dostały trochę wody. :lol:
Edytko...dziwne z twoimi hiacyntami. Może pomylili kolory?. Moje rosną wszystkie obok siebie już od paru lat i takie jakie sadziłam takie rosną. Mam różowy, niebieski i jeszcze w pączku którego nie pokazałam żółty. Coś słyszałam o niektórych kwiatach że się zapylają na jeden kolor, ale chyba nie o hiacynty chodzi. :wink:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Zeniuu !!!.....aleś pięknot nastawiałaś ....tulipany...hiacynty...a to w ciapki :shock: :shock: to szachownica :oops: :D :D :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu, dziękuję za piękne kwiaty z Twojego ogrodu :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Witaj Zeniu
ślicznie wybarwione tulipany :lol: ale szachownica najładniejsza :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Zeniu :D już tak dużo przepięknych kwiatów Ci kwitnie, moje tulipanki dopiero w pąkach, a u Ciebie już takie śliczniusie :shock: :D A szachownica cudowna, na jesień muszę sobie koniecznie kupić :shock: :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Basiu, Halinko, Marzenko, Agnieszko. Dziękuję że odwiedziliście moją działeczkę i co najważniejsze że się wam podoba. To taka zachęta do dalszych prac na działce. Kwiatków kwitnących jest teraz sporo, wreszcie jest czym oko nacieszyć. Jedne przekwitają ale następne szykują się już do kwitnienia. Brakuje jedynie deszczyku, jeśli nie to w sobotę będę już miała wodę na działce. Oj zrobię moim kwiatkom kąpiel. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A ja znowu dziś chodziłam z wężem po działce. Wszystkie donice trzeba było podlać :!: :!: :!:

Mam też pełne szafirki i ciemną szachownicę kostkową ale nie mam takiej całej białej.
Ślicznie wybarwione tulipanki.Wiosna jest jednak najładniejsza z tych cebulowych kwiatków.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Zenia pisze: Brakuje jedynie deszczyku, jeśli nie to w sobotę będę już miała wodę na działce. Oj zrobię moim kwiatkom kąpiel. :lol: :lol: :lol:
Zeniu.....deszczyk dzisiaj już pewnie masz i roślinki się cieszą :lol:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Zeniu-szachownica piękna,rzeczywiście widać,że nazwa słuszna.Czekam na Twojego żółtego hiacynta.U Mamy wsadzałam w grządkę pod oknem co roku te kilka hiacyntów które miałam wcześniej w doniczce i nigdy nie zmieniały koloru jak były różowe to zostawały takie, jak niebieskie to niebieskie, jak białe to białe,były troszkę mniejsze niż w pierwszym roku, ale były.Na żółtego polowałam,a mam przypadkowo,kupiłam jako białego.I żółciutki jest na Święta.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu...deszczyku u mnie jak nie było tak nie ma. No ale właściwie na sobotę zapowiadają, tak że nadzieja jeszcze jest. Tylko w sobotę to już będę miała wodę na działce, więc bez deszczyku też by się obeszło a i na działeczkę bym pojechała.

Ewuniu
..ja także czekam na tego żółtego hiacynta. Mam go tylko jednego. Chcę deszczyku, ale z drugiej strony boję się że wtedy nie pojadę na działkę i zdąży przekwitnąć, ani zdjęcia nie pstryknę. :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu, ja śpiesznie piszę, bo lada moment będzie burza tak czuję,zresztą w pogodynce baba całkiem wylazła, a Góral schowany, czyli popada.U nas na zabytkowej kamienicy nie ma piorunochronu, więc wyłączam wszystko co na prąd.
Przytargałam z placu oleandra za całe zł 6,tylko muszę go wykąpać.Ma być różowy i pachnący.
Ja z działki zrezygnowałam m.in. dlatego,że całkowicie odłączono wodę i to nieoczekiwanie, bo rok wcześniej płaciliśmy za rozprowadzenie jej.Niestety nie byłam w stanie dowieźć w plecaku autobusem odpowiedniej ilości wody,a opadowej było mało.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Żółty hiacynt :shock:
No to już mam następny zakup na liście.
Nie martw się że zdąży przekwitnąć - aż takie szybkie to one nie są :wink:

U mnie wczoraj dosłownie kilka kropel spadło a nawet jeśli w nocy padało teraz nie ma żadnego śladu po deszczu.
Ale ja mam już wodę i węża i lubię podlewać więc się nie przejmuję.
Chodzę z tym wężem, podlewam i cały czas się przyglądam co, gdzie i jak rośnie.
I wymyślam "co by tu jeszcze..." :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu...szkoda ci pewnie działeczki, ale doskonale cię rozumie. Bez wody ani rusz.Tego oleandra za 6zł aż ci zazdroszczę. Potrafię ukorzenić, a nie potrafię przezimować. Myślałam nawet aby kupić teraz wiosną w sklepie, ale są dość drogie..

:wink:

Mariolko
...u mnie deszczu jak nie było tak nie ma. Szykuję się więc na działkę aby podlać. Aż się boję czy na pewno puszczą dziś wodę tak jak obiecali, lub gdy puszczą nie będzie zaraz jakiejś awarii. Także lubię bardzo podlewać. A i hiacyncik może już w pełni rozwinięty...bądż jakaś inna kwitnąca niespodzianka. :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Zeniu przyjemności na działeczce jak coś nowego dojrzysz to pokazuj :!: :!: :!:
U nas porządnie podlało :!: :!: :!:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”