Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
- Leśny Duch
- 1000p
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Leśny Duch
- 1000p
Niektóre zdjęcia z zeszłego roku są robione profesjonalnym, ale z małą matrycą S9600 fujifilm, niektóre kieszonkowcem Panasonica lub komórką (wszystkie doniczkowe i balkonowe z tego roku);). bo nie chciało się nam cegły z szafy wyciągać ;) jak widać wszystkim można zrobić zdjęcie, trzeba tylko wiedzieć, jakgrazynarosa22 pisze:Joasiu-ale piękne te Twoje kwiaty...ale te zdjecia!?!? ...jakim aparatem je robisz? chyba jakiś profesjonalny? a ty po kursie lub czymś podobnym fotograficznym???

zakwitły poźną jesienią. Następnym razem będę obrywać kwiatyLeNka pisze:Dogęścić jak najbardziej, ale podobno kwiatostany osłabiają je.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Joasiu na razie trzymają się bardzo dobrze
Myśle że za jakieś 2-3 tygodnie powinno już się coś pokazać ( chyba że mi wcześniej zrobią niespodzanke
:D:D)

Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
- Leśny Duch
- 1000p
Jeszcze raz dziękuję kochani za komplementy - miło czytać takie rzeczy zwłaszcza, że dziś ja robiłam zdjęcia;)
fiołku to trzymaj kciuki też za moje, bo niektóre nie wyglądają najlepiej.. zastanawiam się, czy użyłam dobrej ziemi - mieszanki ziemi uniwersalnej z torfem 1:1. Chciałam, by w miarę szybko podłoże przesychało, aby nie zgniły, ale już sama nie wiem, bo panuje tam przez to mała wilgotność powietrza.
fiołku to trzymaj kciuki też za moje, bo niektóre nie wyglądają najlepiej.. zastanawiam się, czy użyłam dobrej ziemi - mieszanki ziemi uniwersalnej z torfem 1:1. Chciałam, by w miarę szybko podłoże przesychało, aby nie zgniły, ale już sama nie wiem, bo panuje tam przez to mała wilgotność powietrza.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Trzymam mocno kciuki. Ja używam ziemi uniwersalnej z Castoramy w takim czarnym worku AB. Jest bardzo lekka i jakoś moim fiołkom spasowała 

Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
O papiruska się nie martw on prędzej może uschnąć niż zgnić. Mój stoi w wodzie dosłownie i rośnie jak na drożdżach
No gorzej z tymi fiołeczkami moje mają zwykłą ziemię i podlewam je jak mi się przypomni
ale jakoś stoją dalej rosną a nawet całkiem obficie kwitną. Życzę powodzenia a i bym zapomniała piękne te zdjęcia normalnie chyba sobie jakieś na tapetę w telefonie pożyczę