Dzień dobry
Dalu Ja jestem początkującym ogrodnikiem i sama się wszystkiego od was uczę

Na skalniaku z tego co wiem ładnie rosną i wyglądają wszystkie bylinki typu poduszkowego jak właśnie żagwin,gęsiówka kaukaska czy też floksy szydlaste.Wszystkiego rodzaju rozchodniki i rojniki czy też lewizja.
Też mi się taki skalniaczek marzy z takimi właśnie kwiatowymi poduchami.
na razie kolekcjonuję na niego roślinki a potem jak się rozrosną to kto wie
Jolu Roślinki chwilowo przebywają w sanatorium balkonowym

Ponieważ ich właścicielka pracuje w tym tygodniu od 14 do 22

Większą robotę zostawiłam sobie na weekend.
na pewno pokażę zdjęcia.Nic na razie jeszcze nie posadziłam...
Jakuch Dziękuje za odwiedziny.Mnie się też podobają RH ale niestety miejsce które mam jest bardzo słoneczne i bałam się że Rh sobie na nim nie poradzi.Stąd też decyzja o zakupie azalii.
Jadziu Floksik faktycznie wygląda na niebieskiego ale to jest floks wiechowaty a nie szydlasty

A my cały czas rozmawiamy o floksach które tworzą gęste kwiatowe poduchy.
Co nie zmienia faktu że twój floks jest również uroczy.
Maniusika Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś.Chciałabym obejrzeć twój ogród ale nie masz do niego odnośnika-linka i nie można cię odnaleźć.
EdytkoB Dziękuję za odzew w sprawie berberysa i innych

Jak mi zostanie trochę torfu to najwyżej podsypię odrobinę.
Coma Przeczytałam wiadomości z linka który mi podałaś.Dziękuję.Sprawdzę korzenie w swoich azaliach.Nie przypuszczałam nawet że takie coś może mieć wpływ na ich rozwój.
Dzięki tobie jestem mądrzejsza o pewne doświadczenia.
Halinko Kwak Paczka była naprawdę super przygotowana.Roślinkom nic się nie stało.Patyki które były umieszczone w doniczkach skutecznie je zabezpieczyły przed przesuwaniem się.Do tego w środku w doniczkach był namoczony wodą papier toaletowy i oklejone to wszystko taśmą

Na przyszłość można skorzystać z tego sposobu