Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 3
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie przejrzałam ostatnich kilka stron
Przepiękna wiosna u Ciebie, ale i ogródek cudny. Bardzo mi się podoba taki kolorowy i zadbany. Róże w LM też widziałam, ale już pustki w portfelu i mąż nie kwapliwy więc musiałam odpuścic sobie, może innym razem
. A tych hiacyncików to bym nie wyrzucała tylko podsyp je czymś, to zobaczysz, że za rok będą już większe.
Pozdrawiam
Iwona

Pozdrawiam
Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
Witajcie mili goście 
Moniczko, mam nadzieję, że i nowy nabytek magnoliowy pięknie u Ciebie będzie rósł
Ta magnolia rzeczywiście jest olbrzymia, mój ogród jest chyba na nią za mały, ale piękna jest niesamowicie
Gratuluję zakupu!
Bogusiu, piękny barwinek a Warwick Castle są już super ulistnione
Wyglądają bardzo zdrowiutko i mam nadzieję, że niedługo ujrzysz kwiaty
U mnie w zeszłym roku pierwsze pojawiły się w 2 połowie maja.
Witaj Kalmio
Bardzo podoba mi się gwiaździsta magnolia, ma piękne kwiaty i wcześnie kwitnie. Jeszcze nie wiem jaką kupię, ale ta jest na liście 
Andrzeju, piękne, dorodne magnolie są na Partyzanckiej koło kościoła, widziałam przed świętami, ceny naprawdę atrakcyjne, 100 zł prawie 2 metrowe drzewka, z pąkami kwiatów!
Ave, Ewciu, uwierz mi, że ja w każdym ogrodzie który zwiedzam robię listę chciejstw
Iwonko, miło mi Cię gościć
Dziękuję za komplementy
Ok, hiacyntom dam szansę, ale je przesadzę

Moniczko, mam nadzieję, że i nowy nabytek magnoliowy pięknie u Ciebie będzie rósł

Bogusiu, piękny barwinek a Warwick Castle są już super ulistnione

Witaj Kalmio

Andrzeju, piękne, dorodne magnolie są na Partyzanckiej koło kościoła, widziałam przed świętami, ceny naprawdę atrakcyjne, 100 zł prawie 2 metrowe drzewka, z pąkami kwiatów!
Ave, Ewciu, uwierz mi, że ja w każdym ogrodzie który zwiedzam robię listę chciejstw

Iwonko, miło mi Cię gościć

- mora1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Kontakt:
Ewo, mój ogród też jest na nią za mały w sumie, ale ja od zawsze chciałam ją mieć i nie wiem nawet gdzie ją posadzę. Musi mieć minimum 4m szerokości, nie wiem gdzie ja ją zmieszczę. Znowu zdejmę trawę pewnie, bo już i tak mam coraz mniejszy trawnik, może i dobrze, bo wyczyny mojego M to nie na moje nerwy jednak
. Pospacerowałam znowu po Twoim ogrodzie, zazdroszczę Tobie bardzo tej dyscypliny, wszytko masz klarowne i utrzymane w jednym stylu. Podziwiam bardzo taką samokontrolę, chyba zapiszę się do Ciebie na jakiś kurs
.

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ewuś, patrzę, widzę i i uwierzyć oczom nie mogę ;) - matulu, wszystko takie... rozkwitnięte, u mnie pełno pąków, malutkie listki, albo gołe badylki, a u Ciebie
normalnie Zaczarowany Ogród, Zaczarowany... a te róże - gapiłam się i głową kręciłam, że niemożliwe... jakby koniec maja był, a nie kwiecień z rannymi przymrozkami (u mnie rano -1
)

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepraszam Ewo, że sie wtącę. Na wskazanym przez Bogusię zdjęciu jest hiacynt (nie wyrzucaj, bo ładny kolor-moje wszystkie takie chude w tym roku). Bogusi chodzi pewnie o cebulowe, które kupiłam pod nazwą hiacyncik hiszpański, one są późniejsze od hiacynta i mają rzadziej osadzone kwiaty. U mnie dopiero niedawno wyszły z ziemi, mam biały i różowy.Bogusia2 pisze:Chodzi mi o pierwsze zdjęcie na 93ciej stronie. A może to hiacynty z góry? Ta cebulica hiszpańska jest z rodziny hiacyntów, nawet jej teraz zmieniono nazwę na hiacyncik z jakims przymiotnikiem, ale nie pamiętam jakim.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Kontakt:
Ewo już chyba jestem po kursie nawet takim zaocznym u Twojego M
. Popatrzyłam sobie wczoraj gdzie mogę ewentualnie posadzić Tripepalę i nie upierałam się jak zawsze , tylko ........ to wielka nowość w moim zachowaniu , zamieniłam na Betty, bo jest dużo mniejsza
. Normalnie jestem z siebie taka dumna, to chyba Twój wpływ i fluidy Waszego ogrodu tak na mnie podziałały. Może jest jeszcze dla mnie jakąś nadzieja na ozdrowienie
. U Ciebie pięknie i bardzo wiosennie, róże powaliły mnie na kolana. Moje takie może będę w jakiejś tam części za 2 miesiące, jak będą miały sprzyjające warunki. Oglądam jeszcze raz Twój terapeutyczny ogród
.

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa cudna ta Twoja magnolia. Ja juz nie chcę gwiażdzistej, tylko taką jak Ty masz, o kwiatach w kształcie tulipana, tylko mogłyby byc jeszcze bardziej białe.
Ewo Ty masz peonię drzewiastą. Czy je można sadzić teraz, w kwietniu?. Czy sadzi sie je płytko, tak jak peonie "normalne"?. Widziałam w sprzedaży krzaczki z dwoma, trzema dużymi pąkami po PLN 50,00. Czytałam na forum, że do naszego klimatu najlepsze są japońskie. I te, które widziałam, to były właśnie japonki. Problem, jak zawsze u mnie, stanowi piasek. Nie wiem stad wezmę glinę, bo pewnie drzewiaste też lubią podłoże gliniaste.
Ewo Ty masz peonię drzewiastą. Czy je można sadzić teraz, w kwietniu?. Czy sadzi sie je płytko, tak jak peonie "normalne"?. Widziałam w sprzedaży krzaczki z dwoma, trzema dużymi pąkami po PLN 50,00. Czytałam na forum, że do naszego klimatu najlepsze są japońskie. I te, które widziałam, to były właśnie japonki. Problem, jak zawsze u mnie, stanowi piasek. Nie wiem stad wezmę glinę, bo pewnie drzewiaste też lubią podłoże gliniaste.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Witajcie 
Pogoda cudna, a zapowiadali deszcz
Trochę by się przydało, moze w nocy coś spadnie?
Ave, Ewuniu
Wszystko przed Tobą, u mnie wszystkie wczesne kwiaty już przekwitły, a Ty dopiero będziesz miała festiwal kwiatów i kolorów 
U mnie wszystko wcześniej i w pewnym momencie robi się smutno, bo nie ma na co czekać, muszę sprawić sobie krzewy i kwiaty rozkwitające późnym latem
Edytko, dzięki za miłe słowa i odwiedziny
Elesi
Nie wyrzucę tych hiacyntów, podsypałam azofoską, może cebule urosną większe, przesadzę je, na pewno. Ja cebulicę mam, ale taką drobniejszą i chyba ne o taką chodziło Bogusi.
Agnieszko, jestem pewna, że tulipanki u Ciebie zakwitną i w weekend będziesz cieszyć się ich widokiem
Moniczko, brawo za mocne postanowienia i konsekwencję !!! Betty też jest piękna, wyobraź sobie sprzątanie liści jesienią po tej wielkiej magnolii
Wiem co to znaczy bo sprzątam liście spod dwóch katalp, które mają liście olbrzymy, jest co robić 
Bogusiu, kwiaty mojej magnolii im bardziej otwarte tym bielsze, tak więc powinna spełniać Twoje wymagania
Peonie drzewiaste, jeśli kupione w donicy można sadzić do jesieni. Moja ma się dobrze w gliniastym ciężkim podłożu, może kup ogrodniczej ziemi i wymieszaj z pisakiem, może sąsiedzi mają trochę gliny? Możesz przyjechać na Opolszczyznę nakopać, gliny Ci u nas dostatek
Pamiętaj o jakiejś podporze dla piwonii, no i wsadź ją w stałe miejsce, przesadzania nie lubi.
No to jeszcze trochę późniejszej wiosny
Kupiłam takiego tulipana, że mnie szokuje co na niego popatrzę, jest czerwony i ma tak pełny kwiat jak piwonia, zdjęcie nie oddaje urody niestety.

Teraz inne tulipanki, pełnie fioletowe, no i inne wiosenne widoczki

Pogoda cudna, a zapowiadali deszcz

Ave, Ewuniu

U mnie wszystko wcześniej i w pewnym momencie robi się smutno, bo nie ma na co czekać, muszę sprawić sobie krzewy i kwiaty rozkwitające późnym latem

Edytko, dzięki za miłe słowa i odwiedziny

Elesi

Agnieszko, jestem pewna, że tulipanki u Ciebie zakwitną i w weekend będziesz cieszyć się ich widokiem

Moniczko, brawo za mocne postanowienia i konsekwencję !!! Betty też jest piękna, wyobraź sobie sprzątanie liści jesienią po tej wielkiej magnolii

Bogusiu, kwiaty mojej magnolii im bardziej otwarte tym bielsze, tak więc powinna spełniać Twoje wymagania

Peonie drzewiaste, jeśli kupione w donicy można sadzić do jesieni. Moja ma się dobrze w gliniastym ciężkim podłożu, może kup ogrodniczej ziemi i wymieszaj z pisakiem, może sąsiedzi mają trochę gliny? Możesz przyjechać na Opolszczyznę nakopać, gliny Ci u nas dostatek

No to jeszcze trochę późniejszej wiosny

Teraz inne tulipanki, pełnie fioletowe, no i inne wiosenne widoczki