Żywopłot z ligustru
Żywopłot
Nie ma już problemu, wykopałem ten chory kawałek i nic nie znalazłem takiego co by mogło mieć wpływ na tę chorobę, być może to się zrobiło z powodu oprysku na głównej alei, gospodarz ogrodu robił opryski na zielsko, może wiatr nagle zarzucił, ale nie jestem pewien, to tylko takie rozważania. Posadziłem w tym miejscu nowy ligustr. Kończę temat i pozdrawiam.

Ry
Ligustr żywopłot
Witam wszystkich forumowiczów. Mam zamiar posadzić żywopłot z ligustru tylko nie wiem jak go odróżnić od innych żywopłotów. 

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie rozumiem pytania.
Nie rozróżniasz sadzonek roślin? Może zapytaj o to w jakiejś szkółce, pokażą ci jak wygląda taki krzew.
A może nie wiesz, czym się rożni ligustr od innych krzewów? To napisz od jakich
Wyjaśnij proszę, o co konkretnie pytasz.
Nie rozróżniasz sadzonek roślin? Może zapytaj o to w jakiejś szkółce, pokażą ci jak wygląda taki krzew.
A może nie wiesz, czym się rożni ligustr od innych krzewów? To napisz od jakich

Wyjaśnij proszę, o co konkretnie pytasz.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to? to 480 sztuk wywędrowało gdzieś na własnych albo cudzych nóżkach?mirro13 pisze: posadziłem około 500 szt a jest może 20.

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Ligustr zimozielony żywopłot
Czy ktoś posiada ligustr zimnozielony żywopłot?
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
wiesz u mnie on nie jest zimozielony, w Polsce nie widziałam zielonego zimą
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Re: Ligustr a trawa
Czy wystarczy ligustra posadzić w jednym rzędzie? Czy raczej będzie to wyglądać marnie? Może macie jakieś zdjęcia?