Funkia - gdzie kupić, polecane strony sprzedawców

Hosty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

beatab pisze:Czy kupowaliście już od nich roślinki:www.hostazahrada.sk/FAQ.html
Jakie są koszty przesyłki?
Pozdrawiam Beata
Kupuję od nich w sumie trzeci sezon, w tym Hosty drugi raz. Właśnie dostałam fakturę, do sumy cen jednostkowych poniżej 100euro, doliczono mi ok.20 euro- dodatkowych kosztów.
Paczki wysyłają od końca kwietnia do początków maja, więc hosty są dopiero w fazie kiełków, ale nie są to jakieś maleństwa. Zeszłoroczne wszystkie ładnie się przyjęły i szybko podjęły wegetację. Dziś patrzyłam, że już wychodzą z ziemi.
Co do testów, to też mam wątpliwości.
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

20 euro dodatkowych kosztów???? Ze Słowacji? Za takie zgnilaki? Nigdy!
Nie wiem Śnieżko, gdzie ty jeszcze kupowałaś hosty, skoro twierdzisz, że Zubrowe są duże...
To już lepiej zrobić coś zbiorczego i na sumę 150 euro zamówić u Marco Fransena (bada hosty na pewno!) . Skrzyknijcie sie w kilka osób na jeden umówiony adres, dostaniecie hostę gratis ( każdy z osobna) a dodatkowo nie zapłacicie wtedy za przesyłkę .
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ja zgłaszam się pierwsza, skrzyknijmy się, Tomasz ma rację, ja, co prawda już trochę nakupowałam,ale jeszcze jakieś 50 euro wyskrobię, czekam na chętnych do wspólnego zamówienia!
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Warunek jest taki,ze każda z osób zamawiających musi zamówić swoja partię, za co najmniej 50 euro, bo inaczej hosty gratis nie dostanie.
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Szkoda Tomaszu, że nie powiedziałeś o takiej możliwości wcześniej, np. na początku tego roku... :cry:
Awatar użytkownika
Tombeat
200p
200p
Od: 9 cze 2008, o 12:19

Post »

Tomasz nie mógł powiedzieć o tym na początku roku ,ponieważ Marco i Joyce Fransen wprowadzili tą ofertę specjalną od 1 kwietnia tego roku. Podobnie jak np. wybrany przez nich zestaw host w obniżonej cenie. Czasem wprowadzają różne promocje , ale zawsze dzieje się to pierwszego danego miesiąca.
zenekorg
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 mar 2009, o 12:03

Post »

Zgadza się, jeszcze w końcówce marca nie było informacji o tej promocji na stronie Fransenów.
Forest
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 kwie 2009, o 22:00

Post »

Mam takie pytanie: to gdzie najlepiej zaopatrzyć się w hosty chodzi mi o większość odmian które mozna dostać czy w "hostazahrada" czy moze macie jakieś lepsze miejsca ? chodzi mi o 2-3 szt z odmiany na matecznik ?
z góry dzięki za info
Ada
200p
200p
Od: 12 maja 2007, o 18:52

Post »

zenekorg
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 mar 2009, o 12:03

Post »

Wczoraj byliśmy z Beatku-Pidżamą w Świerklańcu w szkółce Żurka. I gorąco polecam wizytować to miejsce! Mają Janet, zdrową, bo zrobiliśmy test. Ponadto ogromny wybór żurawek: Peach Flambe, Georgia Peach, Creme Brule, Key Lime Pie. Była też Midnighy Rose ale Pidżama wykupiła wszystkie które zostały :twisted: Sadzonki host i żurawek są bardziej niż okazałe. Cena ok. 10 zł. z innych cieniolubnych nadających się do kompozycji z hostami znajdziecie tam lepiężnika variegata i całą masę paproci.
GmbH
50p
50p
Od: 23 maja 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam,

Zajrzałem dziś na stronę producenta polecanego w tym wątku - http://www.hostaparadise.com

Czy ktoś jest chętny na jakiś zakup? Obecnie mają jakieś 3 tymczasowe promocje, w tym promocja na zestaw 10 host za 50 euro (wybranych przez producenta, min. koszt wybranych host to 75 euro). Przez cały rok - dla zamówień powyżej 150 euro wysyłka gratis.

Jak by co to poproszę na PW :)

Pozdrawiam!
x_P-42

Post »

Mnie by tam interesowały 2-3 pozycje, to jakieś 35-40 euro.Więc szukamy dalej chętnych!Napiszę Ci na priv:)
aden
100p
100p
Od: 15 sie 2009, o 13:47

Post »

Proszę o poradę. Mam półcienisty zakątek - słońce od godzin porannych do południa. Rośnie tam w tej chwili jasnota plamista i ma się dobrze. Pomiędzy jasnotą chciałbym również posadzić kilka host najlepiej o pokroju wazowym. Problem w tym, że grubość warstwy ziemi w tym miejscu wynosi ok. 20 cm, a pod nią jest betonowy strop szamba. Czy są jakieś odmiany host o płytkim systemie korzeniowym a jednocześnie na tyle wysokie żeby ich nie zakryła jasnota?
Pozdrawiam, Andrzej
małek
50p
50p
Od: 13 maja 2008, o 09:58

Post »

Już pisaliśmy o tym źródle, według mnie nie jest pewne, ja dostałam od nich dwie na pewno z HVX. Reszta ok, ale nie wiadomo co się w przyszłych latach okaże.....
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Chcę tylko potwierdzić, Hosty sadzone w połowie listopada ubiegłego roku pięknie się przyjęły. ;:91
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hosty”