Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka
- ifanka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 kwie 2008, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i jak Aniu - zakupy zrobione? Ja tez kupiłam na razie 2 porzeczki na pniu - dopiero co wsadzone, a moja córcia już chodzi i ogląda karteczki do nich poprzyczepiane i tylko mlaska na sama myśl (a jeszcze w ogóle nie jadła porzeczek). Śmiesznie to wyglada 

Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki
Ogród Ifanki
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniuifanka pisze:No i jak Aniu - zakupy zrobione? Ja tez kupiłam na razie 2 porzeczki na pniu - dopiero co wsadzone, a moja córcia już chodzi i ogląda karteczki do nich poprzyczepiane i tylko mlaska na sama myśl (a jeszcze w ogóle nie jadła porzeczek). Śmiesznie to wyglada
Ja w zeszłym roku posadziłam porzeczki, i agrest pienny ale w zeszłym roku owoców nie miały mimo ze ładnie się przyjęły.W tym roku są już ładne i bujne i mam nadzieję ze w tym roku zaowocują

- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
Zgodnie z obietnicą wróciłam z zakupów i melduję posłusznie:
4 krzaki porzeczek piennych, po dwa czerwonej i czarnej, sasanka jasno-różowa. 12 krzaczków lawendy.... dwa worki kory.... i tyle. Na nic więcej się nie skusiłam.
A to proszę obiecane zdjęcia:
Te słoneczne są z soboty, a te pochmurne i w brzydkich kolorach z dzisiejszego późnego popołudnia
to drzewka owocowe, które zaczęły kwitnąć:

a to clematisy, pierwszy dr Ruppel stał po zakupie trzy tygodnie w domu i dlatego tak popędził, teraz hartuje się na zewnątrz, czekając na posadzenie
a Blue Bird, pięknie przezimował w donicy zadołowany i teraz czekam aż się rozwinie

4 krzaki porzeczek piennych, po dwa czerwonej i czarnej, sasanka jasno-różowa. 12 krzaczków lawendy.... dwa worki kory.... i tyle. Na nic więcej się nie skusiłam.
A to proszę obiecane zdjęcia:
Te słoneczne są z soboty, a te pochmurne i w brzydkich kolorach z dzisiejszego późnego popołudnia

to drzewka owocowe, które zaczęły kwitnąć:

a to clematisy, pierwszy dr Ruppel stał po zakupie trzy tygodnie w domu i dlatego tak popędził, teraz hartuje się na zewnątrz, czekając na posadzenie

a Blue Bird, pięknie przezimował w donicy zadołowany i teraz czekam aż się rozwinie

- Ania Kropelka
- Ania Kropelka
porzeczka krwista z forsycją, z boku jaśminowiec

moje złotliny (dzięki Dalu, teraz zauważyłam pomyłkę ): pierwszy to ten popularny, ten drugi jest odmianą o białozielonych liściach, pierwszy raz zakwitnie.
Dyptam biały
a to reszta kwitnących tulipanów, botaniczne w rym roku słabo kwitły i szybko przekwitły

moje złotliny (dzięki Dalu, teraz zauważyłam pomyłkę ): pierwszy to ten popularny, ten drugi jest odmianą o białozielonych liściach, pierwszy raz zakwitnie.

Dyptam biały

a to reszta kwitnących tulipanów, botaniczne w rym roku słabo kwitły i szybko przekwitły

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ten pieris. Wpisuję na listę chciejstw ale na następny rok. Również skimię. Na te dwa krzaki muszę się skusić w następnym roku. Piękny jest ten clematis jasno-różowy. gdzie go kupowałaś? Czy on powtarza kwitnienie?
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu powojniki piękne, czy one Ci już kwitną
moje 3 nie odbiły , codziennie do nich zaglądam
czy od korzenia nie puszczą, ale na razie nic
a porzeczkę białą na pniu posadziłam wśród
kwiatków bo ładnie wygląda

moje 3 nie odbiły , codziennie do nich zaglądam
czy od korzenia nie puszczą, ale na razie nic

a porzeczkę białą na pniu posadziłam wśród
kwiatków bo ładnie wygląda

Dzięki!
Clematis kupiony w Lidlu na wyprzedaży pod koniec marca za 15 z
, Drugi bez nzwy miał być różówy ale chyba będzie taki sam 
Siedział trochę w domu, a poniewaz kupiłam go już z zielonymi pędami szybciutko popędził do góry i zakwitł w zasadzie już w domu. Wyniosłam go na zewnątrz w dzień i hartuję. Na noc do domku.
Piersem służę jak się dobrze zakorzeni, tylko nie wiem jak się go rozmnaża
Clematis kupiony w Lidlu na wyprzedaży pod koniec marca za 15 z

Siedział trochę w domu, a poniewaz kupiłam go już z zielonymi pędami szybciutko popędził do góry i zakwitł w zasadzie już w domu. Wyniosłam go na zewnątrz w dzień i hartuję. Na noc do domku.
Piersem służę jak się dobrze zakorzeni, tylko nie wiem jak się go rozmnaża

- Ania Kropelka
no problema!!Priam pisze:Podobnie jak Ty mam białego pierwiosnka z tym że mój jest bezłodygowy.
Z sasankami dopiero zaczynam przygodę! Więc przyjdę po rade!
Pierwiosnki w zeszłym roku odmładzałam, tzn rozsadzałam z wielkich kęp bo słabo kwitły i dzieliłam na małe sadzonki, w tym roku się odwdzięczyły pięknymi kwiatami.
A sasanek mam już kilka, ale tylko ta zdjęciu jest spora i kwitnie. Mam jeszcze białą, czerwoną i dziś kupiłam jasnoróżową.

- Ania Kropelka