Ogrodowa miniaturka Eury

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Narodziła się nam nowa forumowiczka... serdecznie witamy...
to ja inaczej nice... wychowałam się na 60 hektarach.. potem mieszkałam w bloku/ach i często się przeprowadzałam. Bartoszyce 2 razy, Legionowo, Warszawa, i teraz do domku Stara Miłosna... HURA...
ale rozumiem Twoj pociąg do ogródka... może tyle hektarów teraz nie dałabym razy ale sporo jeszcze mogę .
Trzymam kciuki i czekamy na nowe foteczki :)
a Magnolia SUPER
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa ;:3 w imieniu magnolii oczywiście też :wink:
Czy wiecie ile ja czasu spedziłam ogladając Wasze ogrody?!...a tyle jest jeszcze do zobaczenia...
Przebimbałam,w sposób bardzo milutki zresztą,całe przedpołudnie.Musze sobie jakąś samodyscyplinę narzucić :evil:

Wrzucam jeszcze "widok" na dom.
Pergola z różami zasłania liczniki (róże rózowo białe,różowe - pnące i cieno czerwona rabatowa ,orliki samosiejki, tulipany i irysy, z tyłu stadko konwalii)- teoretycznie wąż powinien tez tam stać...hmm...ciekawe dlaczego nie stoi?
Klimatyzator "zawisł" już jak rosły róże. Nie wiem czy można go przesłonić pergolą....Róże nie byłyby zachwycone dmuchaniem w plecy....Jak myslicie?
Przy ławce żółte róże pnące i peonia,szfirki i chyba rumianek ogrodowy.
Obrazek
Oczywiście przy schodach migdałek.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witamy Cię ciepło piękna magnolia i migdałek bardzo mi się podoba a może wiesz coś
o pielęgnacji :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

eury pisze: Czy wiecie ile ja czasu spedziłam ogladając Wasze ogrody?!...a tyle jest jeszcze do zobaczenia...
Przebimbałam,w sposób bardzo milutki zresztą,całe przedpołudnie.Musze sobie jakąś samodyscyplinę narzucić :evil:
E zaraz samodyscyplinę :)

To cudownie spędzony, nastrajający optymistycznie czas :)

Wiem to po sobie :)

Chodzenie po ogrodach to miły nałóg :)
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

eury pisze: uwielbiam "stare" odmiany roślin:mam masę floksów,łacznie z tymi "dzikimi" które rosły w przedwojennych ogródkach,miodunkę,gozdziki skalne i brodate,fijołki,orliki (paskudki strasznie mi się wysiały),irysy,tulipany,ostrózki,len,hortensje i róże,magnolie :)
To masz tak samo jak ja :lol: w ogrodzie nawet zostalo kilka roślin, które sadził mój pradziadek i właśnie te lubię najbardziej :)
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

GosiaOsw pisze:
eury pisze: uwielbiam "stare" odmiany roślin:mam masę floksów,łacznie z tymi "dzikimi" które rosły w przedwojennych ogródkach,miodunkę,gozdziki skalne i brodate,fijołki,orliki (paskudki strasznie mi się wysiały),irysy,tulipany,ostrózki,len,hortensje i róże,magnolie :)
To masz tak samo jak ja :lol: w ogrodzie nawet zostalo kilka roślin, które sadził mój pradziadek i właśnie te lubię najbardziej :)
Ja w moim "nowym" ogrodzie też będę wprowadzać starocie :)

W tym roku mnóstwo floksów moich ukochanych, dzwonki, margerytki, peonie..będą róże...mniam :)

Eury, liczę na Twoją Babcię Sąsiadkę i stare floksy :)
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Aniu,zastanawiam się nad lódzką wystawą....jakbym zdecydowała się jechać to przywiozę Rafałowi a on bedzie się martwił co dalej....

GosiaOsw.dzisiaj rozmawiałam z Babcią Sąsiadką która powiedziała mi że, szafirki które mi dała są jeszcze przedwojenne :) przywiozła je ze swojego starego ogrodu z Dębicy.To sie nazywa pochodzenie :twisted:

Romualdo ,migdałaka zastaliśmy juz na trawniku jak kupowaliśmy dom.Był w opłakanym stanie.Zafundowałam mu strzyzenie (najkrócej jak się dało) skrobanie kory i leczenie raka.Jak widac udało się a postrzyżyny powtarzamy co roku.
Rośnie na totalnym gruzowisku pod którym jest glina - wniosek jest jeden - migdałek ma bardzo małe wymagania (no chyba że ten jest jakimś wyjątkiem)
Obrazek Obrazek
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Eury, będę częściej zaglądać do Twojego ogródka. Piękna magnolia i migdałek.W logo to Twój kot?
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Zaglądaj Ewo zagladaj,będzie większa motywacja do pracy :)

A w logo moj kot :twisted:
Kłębek futra o złowrogim imieniu Syriusz.Wiecej fotografii mojego modela znajdziesz na stronie www.
Fajnie że na ogrodniczym forum tylu fanów kotów się znajduje.Przesyłam drapanka dla Konstantego.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:W logo to Twój kot?
Eury pewnie będąc skromną osobą się nie pochwali, ale to najmłodsze dziecko rodziny, nowy kocurek, który przyjechał z dalekiej Danii :)

Do Łodzi, Eury, mówisz....kusisz kusisz... :)
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

eury pisze:
Fajnie że na ogrodniczym forum tylu fanów kotów się znajduje
Nawet kocie podforum tu jest :)

Pękam z dumy i zadowolenia, ze Ci się tu podoba ;) Ja wpadłam po uszy :)
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Małpo jedna ,ja też :twisted: Masz na sumieniu wszystkie godziny spedzone przeze mnie przy kompie :!:
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Eury-to drapanko dla Syriusza Duńczyka!I czekam na kolejne wieści ogrodowo-kwietne.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

AnniaJ pisze:Kocina,
znów wyczułaś kociarę ;)
Hihi! Jakoś mnie tutaj wciągnęło :D

eury - ja też do tej pory kupowałam cebulki w ten sposób, ale nagle zaczęło mnie denerwować, że nie wiem jak się nazywają. Teraz wszyscy się śmieją, że u mnie jak w ogrodzie botanicznym - wszędzie plastikowe opisówki. Ech.. żeby jeszcze tak pięknie jak w botanicznym było.. Kiedyś będzie :)

Co do zdjęć - wiem że po kliknięciu się powiększają, ale leniom wygodniej ogladać od razu duże ;)

Ciekawam ogromnie migdałka jak zakwitnie. Gratuluję sukcesu w ratowaniu biedaka :D

Syriusz boski! :D
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kocina pisze:
AnniaJ pisze:Kocina,
znów wyczułaś kociarę ;)
Hihi! Jakoś mnie tutaj wciągnęło :D
A wiesz, Kocina, uderz do Eury z pytaniem, które zadałaś mnie, Eury też ma kontakt z norwegami i myślę, ze większy talent do pisania niż ja ;)
Na pewno Ci pomoże, sorki, ze ja się nie odzywam ale trochę zmęczona jestem kocim światkiem ;) i mi się nie chce...może dlatego, ze mam małe nowe dziecko, nowego męża :twisted: i inne priorytety ??? ;) Plus nowy - ogródek ;)
Eury miała długi odpoczynek od kocich spraw, więc jest pełną zapału świeżynką :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”