Olu - szukam i szukam i znaleźć szkarłatki nie mogę
Przepadła ?
Danusiu - w tym roku nie kupię ani jednej róży bo nie mam miejsca.
Zauważyłam nawet w jednym miejscu że przez pomyłkę posadziłam 2 tuż obok siebie, zdecydowanie za blisko i czeka mnie przesadzanie, ale chyba dopiero jesienią.
Teraz nie dam rady...
Hosty wschodzą nierówno bo 2 inne rodzaje siedzą jak zaklęte pod ziemią.
Ado - wczoraj miałam więcej szczęścia i wykopałam mniej kamieni.
Co wieczór zabieram jedno wiaderko a i tak kończę po ciemku przy blasku bilboarda :P
Onka - hosty nierówno wschodzą. Te na zdjęciu mnie zaskoczyły bo one najpóźniej kwitną i najpóźniej ze wszystkich tracą urodę
więc logicznie myśląc powinny też najpóźniej wschodzić...
Irenko - to zupełnie tak jak ja oglądając wątki forumowiczów z Niemiec albo Francji :P
Dalu - już mówiłam że moje pszczólki poleciały do ciebie i pamiętaj że obiecałaś odesłać :P
W zeszłym roku jak w maju pojechałam na działkę to miałam dziwne wrażenie że spadł śnieg.
A to były płatki kwiatów jabłoni zaścielające trawnik
Grażynko - bluszcz pnie się po obu pniach tylko jeden jest słabiej zarośnięty.
A przy tym drugim już siedzi clematisek :P
Na nich jak zięcia uproszę żeby mi poprzykręcał - będą stały donice z .... nie wiem.
Pomysłów mam tyle że aż sama nie wiem na co się zdecydować :P
Gabrysiu - nie kupiłam. Naprawdę !
Ale dzisiaj ?
No, nie wiem.....
Sasanki za mną łążą i się uśmiechają :P
Iza - moja forsycja też dopiero teraz kwitnie..
Tak chyba dla zmylenia :P
Basówka - ja ci mówię że to jeszcze nic. Będzie ich dużo, dużo więcej !
Nakupiłam sporo tulipanów jesienią i sporo posadziłam a jeszcze wylazły sadzone przez poprzedników, więc jest ich masa.
Ale już wiem że muszę kilka odmian dokupić
Zeniu - ja specjalnie nie cieszę się trawką bo trawniczek zryty przez nornice nie wygląda, oj nie wygląda....
Dosiałam trawki ale nie ma zamiaru wschodzić

A stara trawa wymaga koszenia.
Nie lubię kosić. Nie lubię zgrabić. Zawsze mam potem bąble na rękach bo za mocno ściskam grabie.