Mały ogródek basowej cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, widze, że nieźle jesteś zapracowana, to chyba bolączka wszystkich wiosną :D chciałoby się tyle zrobić, przede wszystkim naszych ogródkach, działkach, a tu czasu ledwo starcza na podstawowe czynnosci ;) A jeszcze święta... :wink:
U Ciebie śnieżniki kwitły obficie tydzień temu, u mnie dopiero zaczynają :D Ale jak fajnie sobie poodwiedzać teraz wszystkich, tyle piękności kwitnie.
A Diabora, to kupiona teraz cebulka i wsadzona do doniczki? Bo kupowałam w marcu jakąś pełną lilię i ledwie wyszła z ziemi, już wystawiła paki kwiatowe :D
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko, fakt , zdrowie ważne , ale tyle jest do zrobienia ,że nie ma za dużo czasu na sen :lol: Wolę odbębnić te durne wypłaty w jedną noc i mieć czas na forum i ogród.Tym bardziej,że mi Zajączek przyniósł prezent taki piękny w formie przesyłki pocztowej.....Już Ty wiesz , o czym piszę , "Zajączku". :P Jesteś kochana!!!!!!!!!W Twoim wątku Ci dziękowałam ,ale tutaj też dziękuję z całego serca!

Alu Masz rację , tyle rzeczy się na głowę zwaliło ,że nie wiem w co ręce włożyć!Ale to minie!
Cebulki Diabory kupowałam w grudniu , bo Romańczuk miał wyprzedaż na all.Posadziłam w doniczkach i stały w trochę w garażu , trochę w takim malutkim pomieszczeniu - cieplejszym od garażu i w związku z tym "trochę " się pospieszyła.
Zaraz lecę do Ciebie :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Małgośka, wyluzuj kobietko !!
Z tą ziemią na pomidory i ogórki się nie spiesz, bo zdąży zarosnąć do 15 maja i znów będziesz miała robotę od nowa. Obrabiaj wypłaty i dawaj foteczki :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś , nie o zielsku mówię ,bo na razie mam "czyściutko", ale o g......nie :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Coś mi się zupełnie nie chce brać teraz za pracę....wolę na forum zaległości nadrobić....Zaraz idę do Ciebie! :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aa o kupach mówisz hihihi .......no tak to trzeba przekopać. Mi przekopał sąsiad :)
Czyściutko to może i masz ale do maja zarośnie :lol: 8) nie ma co się łudzić.... Nie zagrabiaj skopanych grządek, potem rozgrabisz i chwaściory tym wykończysz.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No masz rację!Tak zrobię! :lol: To rzeczywiście prosty sposób na pozbycie się chwastów.Jesienią bardzo dokładnie przy kopaniu plewiłam perz , więc malutko go wychodzi ,ale jednoroczne na pewno bujnie będą rosły! :lol:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lata praktyki kochana :lol: :lol: :lol:
Któregoś roku przygotowałam sobie wcześniej piękne grządki wcześniej i potem oczy otworzyłam ze zdumienia jak to szybko zarastało jednorocznymi chwastami. Dlatego teraz albo później zarządzam kopanie, albo jeśli trzeba przekopać obornik to rozgrabiam dopiero przed siewem.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nie mam nic specjalnego ale jak chcesz sobie kopnąć kawałeczek zawilca greckiego - zapraszam.

Niewiele jest bo jakieś łaopatki już były w robocie ale się chętnie podzielę.

Sorki że tak obcesowo ale właśnie doczytałam o twoich perypetiach z wysiewem.....
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Wszystko ładnie, pięknie, ale perska :shock:
Może powiesz Małgosiu co jej robisz :wink: , że kwitnie. Moja w tym roku znowu pójdzie w liście.
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj , Mariolu , chętnie skorzystam z Twojej propozycji , skoro masz go za dużo :lol: :lol: To już po świętach załatwimy ten temat , dobrze?W tym tygodniu nie planuję już wyjazdu do wrocka - mam wypłaty do zrobienia ,ale po świętach - na pewno.Napisz , kiedy Ci pasuje ,a ja się dostosuję :lol: Będę już wolna jak ta ptica , więc mnie wszystko jedno! :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Cześć Małgosiu ! Śliczna wiosna w Twoim ogrodzie ;:1 ;:1 ;:1 .Widziałem że masz problem z chwastami ja od wczesnej wiosny zawsze staram się je usuwać wtedy naprawdę jest ich mniej. :D :D :D

www.ogrodwobiektywie.zafriko.pl
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wesołych, wspaniałych , udanych, cieplutkich Świąt :)
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Małgosiu niepokoje się co się z Tobą dzieje . ;:110 ;:110 ;:110 ;:24 ;:24 ;:24
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem , Grzesiu,jestem ,ale nie miałam czasu na chodzenie po forum , teraz nadrabiam zaległości .... :lol: Cała rodzinka zwaliła mi się ma głowę na święta i 2 rodziny przyjaciół , więc nie wiedziałam ,w co ręce włożyć .

A jeszcze w ogrodzie tyle się dzieje.Wreszcie popikowałam swoje wielkie pomidory!Rzodkiewka wschodzi , groszek wschodzi , drzewka owocowe kwitną....

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Wszystkim , którzy przysłali mi na PW życzenia świąteczne bardzo serdecznie dziękuję!Aż mi wstyd,ale nie miałam kiedy odpowiedzieć :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Gosik, ale u Ciebie piknie :shock: Kawał roboty odwaliliscie do ubiegłego lata :D
Skoro jedni goscie odjechali, czas na nastepnych :P
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”